به گزارش ایسنا، مجتبی دهقانپور امروز، ۱۶ آبان در مجمع عالی بسیجیان شهرستان خرامه که با حضور مسئولان ارشد این شهرستان و برخی از مدیران کل دستگاههای اجرایی استان برپا شده بود، افزود: در سال گذشته حدود دو برابر بیش از سطح مورد انتظار کشت شتوی در اراضی پایاب سد درودزن انجام شده بود.
وی با بیان اینکه در سال گذشته میزان بارشهای جوی به نسبت بهتر از سالهای قبل بود، اظهار کرد: در حال حاضر با محدودیت منابع آبی در سد درودزن مواجهیم و تصمیمگیری در خصوص زمان و مرحله رهاسازی آب با توجه به شرایط جوی انجام خواهد شد.
دهقانپور با تصریح اینکه معیشت غالب مردم شهرستان خرامه به کشاورزی وابسته است، اظهار کرد: تعیین حق آبه و توزیع آن در حوزه اختیارات سازمان آب است و همه ما باید در این خصوص کمک کنیم. توزیع آب وابسته به عوامل انسانی و عوامل فنی به لحاظ وضعیت کانالهای انتقال آب است.
به گفته وی، شبکههای انتقال آب سد درودزن نیازمند برخی کارهای زیر بنایی از جمله بازسازی و بهسازی است و برخی از سر دهانهها نیاز به تعمیرات دارد که امیدواریم سازمان آب این اقدامات را عملیاتی کند تا انتقال و توزیع آب بهینه شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در ادامه به موضوع درخواست راهاندازی آزمایشگاه آب و خاک در شهرستان خرامه نیز پاسخ داد و گفت: در این خصوص جهاد کشاورزی آمادگی کامل دارد تا با متقاضی همکاری و مجوز های لازم را صادر کند.
دهقانپور در خصوص پیشنهاد راهاندازی مرکز تحقیقات شوری در شهرستان خرامه نیز افزود: این موضوع نیازمند یک فرآیند طولانی و ویژه است اما برای مدیریت و کنترل معضل شوری خاک در کشور یک سری تحقیقات و کارها به صورت ملی انجام شده است و این حوزه به صورت متمرکز، منسجم و مشخص دنبال می شود.
وی اضافه کرد: نتایج حاصل از تحقیقات و اقدامات ملی در حوزه مقابله با شوری خاک باید به تمام نقاط کشور و همه استانها و به خصوص استان فارس و شهرستان خرامه تسری یابد تا یافتههای جدید در حوزههای مختلف ترویج و توسعه یابد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس به پیگیریهای انجام شده برای امهال تسهیلات کشاورزان خسارت دیده از حوادث غیر مترقبه نیز اشاره کرد و افزود: این اقدام باید در سطح ملی و با تامین اعتبارات لازم از سوی سازمان برنامه و بودجه و ابلاغ به بانک مرکزی و بانک های عامل صورت گیرد که امیدواریم عملیاتی شود.
دهقانپور تصریح کرد: امیدوارم با محقق شدن برنامه مذکور قسمتی از تسهیلات کشاورزی سالهای ۱۳۹۴ به بعد که دارای شرایط و ضوابط مد نظر هستند بتوانند امهال و کشاورزان عزیز حمایت شوند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس همچنین به تشریح برخی از راهبردهای این سازمان از جمله توسعه گلخانهها، دانش بنیان کردن کشاورزی، فعال کردن واحدهای تولیدی راکد و نیمه راکد و توسعه دامپروری به منظور شکوفایی بیش از پیش بخش کشاورزی نیز پرداخت.
انتهای پیام