محمدمهدی فیض آقایی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به قدمت درخت رحمت در مجموعه تاریخی تاق بستان، اظهارکرد: درخت رحمت یکی از کهنسال ترین درختان استان است که بین مردم کرمانشاه محبوبیت خاصی دارد.
وی افزود: از آنجایی که این درخت عمری طولانی دارد، نیاز است بصورت مستمر مورد رسیدگی و مرمت قرار گیرد.
مدیر پایگاه ملی تاق بستان اضافه کرد: در سالهای گذشته یکبار مرمت این درخت کهنسال انجام شد، اما متاسفانه کاملا غیراصولی بود، به شکلی که داخل درخت را با مواد ناهمگون مانند سیمان و سنگ و خاک پر کردند.
وی ادامه داد: قرار است این بار یک مرمت اصولی را روی این درخت انجام دهیم، لذا تاکنون دو بار، یکبار توسط کارشناسان وزارتخانه و یک بار هم توسط کارشناسان استان مورد بازدید قرار گرفته است.
فیض آقایی تاکید کرد: با توجه به پیگیری ها و مکاتبات انجام شده، مقرر شده مجددا یک تیم از کارشناسان وزارتخانه برای بازدید درخت رحمت و تعدادی دیگر از درختان کهنسال استان به کرمانشاه سفر داشته باشند.
وی ادامه داد: این تیم کارشناسی به همراه کارشناسانی از استان از درخت رحمت بازدید خواهند داشت تا درباره نحوه مرمت آن تصمیم گیری شود.
مدیر پایگاه ملی تاق بستان با بیان اینکه هنوز زمان سفر این تیم کارشناسی به کرمانشاه مشخص نیست، گفت: در پایگاه ملی تاق بستان چند پروپزال پیشنهادی برای مرمت درخت رحمت تهیه کرده ایم که آن را به کارشناسان وزارتخانه ارائه خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: امیدواریم با سفر این تیم کارشناسی و تامین اعتبار لازم بتوانیم در فصل سرد سال که فصل خواب درخت است، کار مرمت درخت رحمت را انجام دهیم.
فیض آقایی در ادامه با تاکید براینکه در حال حاضر درخت رحمت مشکل خاص و حادی ندارد، عنوان کرد: از گذشته ترک هایی روی تنه این درخت وجود داشته که ما مدام آنها را پایش، رصد و مراقبت می کنیم تا وسعت پیدا نکند.
وی در بخش دیگری از این گفت و گو به وجود تعداد زیادی درخت قدیمی در محوطه تاریخی تاق بستان اشاره کرد و گفت: تاق بستان یک منظر طبیعی و تاریخی است و درختانی که در این مجموعه قرار گرفته اند، بخشی از زیبایی های آن به شمار می روند.
مدیر پایگاه ملی تاق بستان با اشاره به مراقبت های شدیدی که از درختان این مجموعه می شود، گفت: با این وجود نگران سرایت بیماری از بیرون به درختان داخل مجموعه هستیم.
وی تصریح کرد: با توجه به رصدهایی که داشته ایم، برخی از درختان پارک شرقی و غربی تاق بستان بیمار هستند و امکان انتقال بیماری آنها به درختان داخل مجموعه تاق بستان هم وجود دارد.
فیض آقایی یادآور شد: در این راستا با سازمان پارک های شهرداری مکاتباتی داشته ایم تا با انجام اقدامات مورد نیاز مانع از انتقال بیماری به درختان مجموعه تاق بستان شوند.
درخت ۵۰۰ ساله رحمت که مردم کرمانشاه به آن درخت شیرین و فرهاد هم می گویند و معتقدند شیرین آن را برای فرهاد کاشته، سال ۱۳۸۸ در فهرست آثار طبیعی ملی ایران قرار گرفت.
انتهای پیام