یک روانشناس مطرح کرد:

لزوم آموزش مهارت‌های چهارگانه به فرزندان

یک روانشناس گفت: دنیا چهار مهارت را به عنوان مهارت‌های اصلی در نظر می‌گیرد و می‌گوید زمانی که می‌خواهیم کسی را وادار به یادگیری یک سری مهارت‌ها کنیم باید این چهار مهارت اصلی را داشته باشد.

مریم کاووسی در گفت‌وگو با ایسنا در رابطه با تربیت نسل متفاوت اظهار کرد: بعد از گذر از ۱۰ سالگی مبحثی به نام مهارت‌های تربیتی را داریم.

کاووسی با اشاره به اینکه خانواده‌هایی که می‌خواهند فرزندانی موفق داشته باشند سعی کنند این چهار مهارت را از بچه‌ها بخواهند که انجام دهند، افزود: اول مهارت‌های روزانه یا معیشتی، دوم مهارت‌های اجتماعی یا اخلاق‌محور، سوم مهارت‌های درونی یا معنوی و چهارم مهارت‌های دیتا محور یا تحصیلی، اگر شما بخواهید متوجه شوید فرزند شما چقدر تربیت شده ببینید از این چهار مهارت کدام را بلد است.

این روانشناس با اشاره به این‌که در یادگیری این چهار مهارت ترتیب خیلی مهم است، افزود: به طور مثال فرزندی مهارت اول را ندارد اما مهارت چهارم را خیلی خوب دارد، زمانی که فرد نتواند حتی یک غذا برای خودش درست کند، درس خواندن به چه کار می‌آید.

وی اضافه کرد: جالب این است که در کشور ما مهارت تحصیلی در اولویت قرار گرفته در حالی که اینقدر جدی نیست، مهارت‌های معیشتی یا روزانه دال بر چند موضوع هستند، اولین آن‌ها مهارت تغذیه، غذا پختن، غذا خوردن و ... و هر چیزی مربوط به خوردن است، اگر فرزند شما بلد باشد خودش را از گرسنگی نجات بدهد و مواظب دیگران نیز باشد در تربیت موفق بوده‌اید.

کاووسی تصریح کرد: اولین مهارتی که در بحث تغذیه باید رعایت شود دلخواه بودن است، هرچیزی که علاقه‌داری انجام بده فقط نمیری و هرچه دوست داری درست کن، از راه علاقه بچه‌ها وارد شویم و کار راه بدست آن‌ها بسپاریم و این مهارت‌ها را بخواهیم تا روی تربیت ‌آن‌ها بیشتر کار کنیم.

این روانشناس بیان کرد: بیشتر اوقات مادران نمی‌گذارند که بچه‌ها کاری را انجام دهند و بعد از آن دیگر عادت کرده و فکر می‌کنند که دنیا نیز مانند مادر و خانه خودشان است ولی اینگونه نیست، ما باید مهارت‌های روزمره به فرزندانمان آموزش دهیم.

وی تأکید کرد: مادران باید بدانند که از پسران نیز باید مانند دختران کار کشید و آن‌ها را نیز با کارهای روزمره آشنا کرد.

کاووسی اظهار کرد: فرزندان‌مان به طور طبیعی از ما پول توجیبی روزانه دریافت می‌کنند که در این زمینه باید حد وسط رعایت شده و بیش از حد پول را در اختیار فرزند خود ندهیم، اینگونه نباشد که پول زیادی در اختیارش باشد و نداند با آن چه کند. به عنوان مثال فرزند شما برای رفت و برگشت به مدرسه روزی ۱۰ هزار تومان فقط کرایه تاکسی می‌دهد، چون سرویس ندارد و این مبلغ در ماه می‌شود ۲۰۰ هزار تومان و برای اینکه بتواند وسیله‌ای را تهیه کند حاضر است پیاده برود ولی آن وسیله را بخرد، این نوعی مدیریت اقتصادی بوده و این فرزند ما به جای خوبی می‌رسد و خلاق بوده است.

این روانشناس افزود: در زندگی روزمره خود باید مواظب رفتارها و محل‌های درآمد خود باشیم، مال انسان روی وجود بچه‌ها تأثیر بسزایی دارد، پول توجیبی بهترین ابزار تنبیه و تشویق است و به ما کمک می‌کند ابزاری برای انجام کار داشته باشیم.

کاووسی ادامه داد: در بحث پول پسر جیبش خالی شد نترس، پسری که جیبش زیادی پر باشد پررو می‌شود اما دختر نباید جیبش خالی شود، دختر جیبش خالی باشد بی‌تربیت می‌شود، دختر باید احساس عزت کند وگرنه به هر بی سرو پایی رو می‌دهد و پسر نیز احساس پُری کند به هر بی سرو پایی دوست می‌شود، هر چیزی قانونی دارد.

این روانشاس تصریح کرد: به هر بهانه‌ای به دختر پول بدهید ولی به پسر به هر دلیلی پول ندهید و بگذارید جیبش خالی بماند.

وی بیان کرد: بچه ها با یکدیگر متفاوت هستند، بچه‌ای تاکنون کاری انجام نداده اگر شرطی شود نیز خوب است ولی بچه‌ای خودش کار را انجام می‌دهد نباید انگولک کنیم چراکه خودش کار را انجام می‌دهد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۵ آبان ۱۴۰۲ / ۲۱:۲۵
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1402081511334
  • خبرنگار : 50310