به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، دادههای ماهواره «توپوگرافی آبهای سطحی و اقیانوسی»(SWOT) برای ایجاد انیمیشنی استفاده شدند که ارتفاعهای گوناگون سطح اقیانوسها، دریاچهها و رودخانههای آب شیرین سیاره ما را نشان میدهد. براساس بیانیه ناسا، این دادهها در طول اولین مدار علمی کامل ۲۱ روزه ماهواره SWOT جمعآوری شدهاند که در ۲۶ ژوئیه آغاز شد و در ۱۶ اوت به پایان رسید.
دانشمندان در حال حاضر از دیدن دادههایی که ماهواره ارائه میدهد، هیجانزده شدهاند. «پاراگ ویز»(Parag Vaze) مدیر پروژه SWOT در «آزمایشگاه پیشرانش جت» ناسا گفت: جزئیاتی که SWOT در مورد سطح دریاهای سراسر جهان میفرستد، باورنکردنی هستند.
ماهواره SWOT در ۱۶ دسامبر ۲۰۲۲ بر فراز موشک «فالکون ۹»(Falcon ۹) شرکت «اسپیسایکس»(SpaceX) از «پایگاه نیروی فضایی وندنبرگ» در کالیفرنیا به فضا پرتاب شد. این ماهواره یک ماموریت مشترک بین ناسا و «آژانس فضایی فرانسه»(CNES) است.
بیشتر بخوانید:
ماهواره ناسا برای نظارت بر آبهای زمین پرتاب شد
این ماهواره که در ارتفاع حدود ۸۵۷ کیلومتری زمین به دور آن میچرخد، طی ماموریت خود ارتفاع آب را در بیش از ۹۰ درصد سطح زمین در هر ۲۱ روز اندازهگیری میکند و به ثبت تغییرات رخداده در سطح آب جهان میپردازد. ویز ادامه داد: این دادهها به پیشرفت تحقیقات در مورد اثر تغییرات آب و هوا کمک میکنند و جوامع سراسر جهان را یاری میدهند تا بهتر برای رویارویی با گرم شدن جهان آماده شوند.
انیمیشن جدید با استفاده از دادههای یکی از تجهیزات ماهواره موسوم به «دستگاه تداخلسنج رادار باند کا»(KaRIn) ایجاد شده است. براساس بیانیه ناسا، KaRIn از دو آنتن تشکیل شده است که در یک بوم به طول ۱۰ متر از هم جدا شدهاند و برای جمعآوری کردن اندازههای ارتفاع سطح با پرتاب پالسهای رادار از سطح آب استفاده میشوند.
ارتفاعات گوناگون سطح دریاهای سراسر جهان در انیمیشن جدید ثبت شدهاند. مناطقی که سطح آب در آنها بالاتر از میانگین جهانی ارتفاع سطح دریاست، به رنگ قرمز و نارنجی نشان داده شدهاند و مناطق کمتر از متوسط، به رنگ آبی هستند. مقامات ناسا در این بیانیه خاطرنشان کردند که دادههای جمعآوریشده توسط ماهواره SWOT، یکی از دقیقترین و جامعترین نماها را از آب روی سطح زمین ارائه میدهند.
آنها در ادامه گفتند: اختلاف سطح دریا میتواند جریانهای اقیانوسی را برجسته کند؛ مانند جریان «گلف استریم»(Gulf Stream) که از ساحل شرقی آمریکا میآید یا «جریان کوروشیو»(Kuroshio Current) که از سواحل شرقی ژاپن سرچشمه میگیرد. همچنین، ارتفاع سطح دریا میتواند مناطقی با آب نسبتا گرمتر را نشان دهد؛ مانند قسمت شرقی اقیانوس آرام در طول «ال نینو»(El Niño).
انتهای پیام