رضا قوامیپور کومله در گفتوگو با ایسنا در خصوص چگونگی ورود به عرصه کارآفرینی و کسب و کارهای نوپا اظهار کرد: فارغالتحصیل مهندسی برق الکترونیک و کارشناسی ارشد کارآفرینی گرایش کسب و کارهای جدید از دانشگاه علم و صنعت هستم، تخصص اصلی من در حوزه سرمایهگذاری خطرپذیر یا سرمایهگذاری روی استارتاپها و شرکتهای دانشبنیان است.
این فناور جوان و از فعالان کسبوکار گیلان افزود: از دوران دانشآموزی به حوزه نوآوری علاقمند بودم، این علاقمندی از موضوع رباتیک شروع شد و به موضوعاتی مانند میکروماهوارهها و فناوریهای مربوط به انرژیهای نو گسترش پیدا کرد که در راستای آن به چند پروژه و اختراع نوآورانه دست زدم و در مسابقات و جشنوارههای برون مرزی در کشورهای آلمان، سوئیس و کرهجنوبی حضور یافتم و توانستم مدالهای طلا و نقره کسب کنم.
قوامیپور کومله با اشاره به اینکه همزمان با دوران تحصیل در مقطع کارشناسی، به مباحث کارآفرینی علاقمند شدم و چند پروژه نوآورانه در حوزه استارتاپی و کارآفرینی داشتم، گفت: پروژه اولم طراحی یک پلتفرم در حوزه بازارگاه محصولات کشاورزی بود که تولیدکنندگان و مصرفکنندگان را بهم ارتباط میداد، عمده محصولات هم چای، برنج و زیتون بود؛ در قالب یک تیم هفت نفری، حدود سه سال در این پروژه فعالیت داشتیم و کشاورزان متعددی را با این پلتفرم جذب کردیم که متأسفانه با شیوع کرونا و وضعیت بحرانی حاکم در اقتصاد کشور، در نهایت پروژه تعطیل شد و همزمان به سبب تحصیل در مقطع ارشد، فعالیتم را به تهران انتقال دادم.
این کارآفرین جوان گیلانی در خصوص فعالیت در حوزه رسانه گفت: قبل از طراحی و اجرای پلتفرم بازارگاه، پروژهای در حوزه رسانه داشتم تحت عنوان «تلویزیون اینترنتی گیلان مدیا» که جزء اولین رسانههایی بود که مجوز ساترا از سازمان صدا و سیما را دریافت کرد، تمرکز این رسانه روی تولید محتوای ویدیویی با موضوعات آموزش مهارتهای کسب و کار و معرفی کارآفرینان موفق بود، ظرفیتهای بسیاری در حوزه کارآفرینی گیلان وجود دارد که میتوان با پرداختن به آنها زمینه رشد و توسعه کارآفرینی را فراهم کرد.
وی با بیان اینکه مسیر کارآفرینی بدون مانع نیست، همواره یکسری بروکراسیها وجود دارد که سد راه کارآفرینی است و ما هم در این مسیر با چالشهایی مواجه شدیم، تصریح کرد: همیشه در کشورهایی که کارآفرینی رشد بیشتری دارد شرکتهای کوچک و متوسط (SME) فعالیت بیشتری دارند و دولت کمترین دخالت را در مباحث قانونگذاری و رگولاتوری دارد اما در کشور ما بسیاری از قوانین به نوعی سد راه کارآفرینی میشود، این موانع از اخذ مجوز آغاز میشود و تا موارد جزئیتری از کسبوکارها ادامه دارد و متأسفانه همچنان هم در حوزه کسب و کارهای نوپا در کشور و گیلان موانع متعددی وجود دارد.
قوامیپور کومله با بیان اینکه کارآفرینی به معنای پیداکردن فرصت برای ایجاد کسب و کار پایدار است، گفت: کسی که بتواند این فرصتها را شناسایی کند و یک مدل کسب و کار پایدار برای پاسخگویی به این فرصت ارائه دهد، آن شخص میتواند یک کارآفرین توانمند و موفق شود و خیلی از چالشها با مدل کسب و کار پایدار رفع میشود.
این کارآفرین جوان طراحی و اجرای پلتفرم بازارگاه محصولات کشاورزی استان گیلان به نام «اوچین» که با این پلتفرم در نمایشگاهها و جشنوارههای مختلف حضور داشته را از جمله فعالیتهای کارآفرینی خود عنوان کرد و افزود: راهاندازی رسانه تصویری گیلان مدیا، مدیریت کمیته IT اتاق بازرگانی ایران و اتریش، ارائه مشاوره به کسبوکارها برای ورود به کشورهای حوزه GCC (حاشیه خلیج فارس) و تمرکز بر توسعه کسب و کار استارتاپها در فضای بینالمللی از دیگر فعالیتهایم است.
وی تصریح کرد: به استارتاپها و شرکتهای دانشبنیان که مایل به فعالیت در حوزه بینالمللی باشند، کمک میکنیم تا بازار خود را توسعه داده و مشتریان خود را در حوزه GCC پیدا کنند یا در نمایشگاههای بینالمللی حضور یابند و در این مسیر از مشاورههای تخصصی ما بهرهمند شوند.
قوامیپور کومله در تعریف کارآفرین موفق گفت: کار آفرینان موفق هدف دارند و در مجامع افراد موفق هم حضور مییابند، اهل برنامه و برنامه ریزی هدفمند هستند و برای رسیدن به این برنامهها هدفگذاری میکنند. اگر مبنای هر اقدامی را شانس بگذاریم، انگیزه و اراده لازم برای رسیدن به هدف محقق نمیشود، در صورتی شانس همراهی میکند که برای رسیدن به هدف ممارست و پیگیری هم باشد لذا قطعا افراد با برنامهریزی و پشتکار هدفمند میتوانند به نتیجه مطلوب دست یابند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه به مهاجرت فکر نمیکنید؟ گفت: در شرایط فعلی امکان مهاجرت و شروع مجدد در یک جغرافیای دیگر از نظرم منطقی نیست لذا ترجیحم بر این است که اینجا بمانم، تلاش کنم و بسازم.
قوامیپور کومله در پاسخ به این سوال که چه توصیهای به جوانان دارید؟ بیان کرد: در جایگاهی نیستم که توصیهای داشته باشم، اما تجربه ثابت کرده مهمترین چیز برای امیدوار ماندن در شرایط سخت، «هدف» است که رسیدن به آن برنامه میخواهد، تحقق هدف هم مستلزم برنامهریزی است هر فرد با توجه به این سه اصل میتواند به رضایت و شناخت از خود برسد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر در یک گروه مالی مشغول هستم و تمرکزم روی حوزه بینالملل است، تلاش میکنیم کسب و کارهای دانش بنیان فعال در ایران بتوانند بازار خارجی را بهتر بشناسند تا بتوانند محصولاتشان را صادر کنند، از طرف دیگر در خصوص جذب سرمایه برای کسب و کارهای دانش بنیان و نوآور مشاوره میدهم و تلاش میکنیم تا کسب و کارهای بیشتری را به بازار جهانی متصل کنیم.
این کارآفرین جوان بیان کرد: اخیرا نیز در نمایشگاه فناوری GITEX دبی حضور داشتم تا از جدیدترین روندهای فناوری در دنیا مطلع شوم و با سرمایهگذاران مختلف ارتباط برقرار نمایم. یکی از اتفاقات خوب حضور در اینگونه نمایشگاهها، ارتباط نزدیک با شرکتهای پیشرو و سرمایهگذاران مطرح فناوری دنیاست که در زیر یک سقف جمع میشوند و میتوان به راحتی با آنها ارتباط برقرار کرد. پیش از این نیز با پروژههای خودم در جشنوارههای BIXPO کره جنوبی و نمایشگاه نوآوری و اختراعات ژنو کشور سوئیس حضور داشتم و توانستم مدال طلا و نقره کسب کنم. همچنین در ماههای اخیر به عنوان تنها نماینده از ایران در اجلاس جهانی جوانان در کشور روسیه به عنوان سخنران دعوت شدم تا در خصوص مشکلات و چالشهای جوانان در عصر جدید، به بیان دیدگاههای خود بپردازم.
انتهای پیام