شهرام عسکری در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: پویش مردمی بذرکاری (کاشت بلوط) با همت و مشارکت سمنها، تشکلها و دوستاران طبیعت در محدوده طرح جنگلداری غیرچوبی درکش، جنگلهای هیرکانی منطقه گولک -نرگسلو شهرستان مانه و سملقان در سطحی حدود ۳۵ هکتار اجرایی شود.
وی گفت: این پروژه با شرکت حدود ۱۲۰ نفر از کوهنوردان، همیاران طبیعت و تشکل و سمنهای استانهای خراسان شمالی و رضوی برگزار شود.
عسکری افزود: از آنجاییکه جنگلها حفاظتی هست و درختان غالب نیز از نوع بلوط بوده و از سوی دیگر بارندگی و خاک جنگل مناسب بوده، شرایط بذرکاری بذر بلوط فراهم بوده و طرح مذکور اجرایی شده است.
وی مساحت جنگل های هیرکانی در منطقه را ۲۵ هزار هکتار اعلام کرد.
جنگلهای هیرکانی به ثبت جهانی رسیدهاند، بخشی از این جنگلها در خراسان شمالی واقع شدهاند که جنگلهای هیرکانی موجود در خراسان شمالی ادامه جنگلهای شمال است.
در حقیقت جنگل هیرکانی در خراسان شمالی به عنوان یک اکوتن تلقی میشود چرا که بین دو اکوسیستم جداگانه قرار داد، یعنی از یک اکوسیستم جنگلی شمالی به یک اکوسیستم نیمه استپی (ناحیه رویشی ایران تورانی) متصل میشود.
جنگل هیرکانی در این استان همانند یک موزه تلقی میشود، در این جنگل، گونه بلوط وجود دارد که وجود گونه بلوط در خراسان شمالی با اکوسیستم نیمه استپی بسیار خاص است.
افرا، شیردار، نسترن، زرشک، سیاه تلو و زالزالک از گونههای موجود در جنگل هیرکانی خراسان شمالی است.
جنگلهای هیرکانی دومین میراث بزرگ طبیعی ایران بعد از بیابانهای لوت است که به ثبت جهانی رسیده است.
قدمت جنگلهای هیرکانی به ۴۰ میلیون سال گذشته باز میگردد و تنها بازمانده جنگلهای دوران ژوراسیک است.
انتهای پیام