محمد حسین جعفری در گفتوگو با ایسنا در خصوص حمایت از عشایر خراسان رضوی در قالب طرح تولید قراردادی گوشت اظهار کرد: در مرحله اول برای ۵۰ هزار راس دام عشایر استان، قراردادی بین اتحادیه عشایری و پشتیبانی امور دام استان جهت تامین ۹۰۰۰ تن جو منعقد شده است.
وی در خصوص استقبال عشایر استان از این طرح افزود: عشایر در حال انعقاد قرارداد با تعاونیها هستند؛ البته انجام فرایند قرارداد با هدف راستی آزمایی و برخورداری عشایر دارای شرایط به دلیل مواردی از جمله بیمه کردن دام و تحویل چک وسفته کمی زمانبر است.
مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی در رابطه با زمان پایان اجرای این طرح تصریح کرد: تاکنون از طریق شرکت پشتیبانی امور دام کشور زمان مشخصی برای پایان کار اعلام نشده و یقینا با توجه به کوچ عشایر به مناطق قشلاقی و نیاز به تامین علوفه دام، این طرح باید تا پایان سال ادامه داشته باشد، مگر تغییری در قیمت علوفه و... ایجاد شود.
جعفری عنوان کرد: هدف از اجرای این طرح تولید گوشت بوده و دام پروار قابل کشتار عشایر از خردادماه وارد بازار میشود، اما با این وجود پشتیبانی امور دام آمادگی دارد به هرمقدار دام قابل کشتار عشایر وجود دارد را با قیمت توافقی و روز بازار، از محل بدهی قرارداد منعقد شده طرح تولید قراردادی خریداری و تحویل بگیرد.
وی در خصوص نهادههای توزیع شده بین عشایر استان خاطرنشان کرد: طی یک سال اخیر ۵۷ هزار تن علوفه برای تغذیه دام عشایر توسط شبکه تعاونیهای عشایری استان بین عشایر توزیع شده که از این مقدار ۴۲ هزار تن کنسانتره بوده است.
مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی بیان کرد: دامداری در بین عشایر بهصورت مستمر و شناور است. با توجه به شرایط آب و هوایی، بارندگی، حمایت از دام، تحویل علوفه مدتدار، پرداخت تسهیلات بانکی و... افزایش و کاهش را در دام عشایر شاهد هستیم؛ البته عشایری که طرحهای اصلاح نژاد دام، تغذیه علمی، و... را انجام میدهند، با مشکل کمتری روبرو هستند و یقینا در سایر عشایر شاهد کاهش تعداد دام و تولیدات دامی بودهایم.
جعفری ادامه داد: البته نباید از اثرات مخرب خشکسالی شدید استان در سال گذشته و تاثیر آن بر کاهش تولیدات در دامداری وکشاورزی غافل شد.
وی اظهار کرد: در سال گذشته در طرح قراردادی تولید گوشت حدود ۱۲ هزار راس دام عشایر به وزن ۲۲۰ تن تحویل پشتیبانی امور دام شد که با پیگیریهای انجام شده کل مبلغ آن، حدود ۴۵ میلیارد تومان طی حدود ۳ ماه به عشایر پرداخت شد. عشایر استان سالانه ۱۳ هزار تن تولید گوشت دارند که این مقدار تولید در طی سال روانه بازار مصرف میشود.
مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی در خصوص مشکلات پیشروی اجرای طرح تولید قراردادی گوشت برای عشایر استان خاطرنشان کرد: زمان اجرای طرح تولید قراردادی گوشت با توجه به مدتزمان قرارداد، برای عشایر زمان مناسبی نیست؛ همچنین اختلاف قیمت جو در بازار با مبلغ قرارداد، مشکل تحویل چک صیادی برای برخی از عشایر، تعهد بالا و سنگین تشکلهای عشایری در ضمانت چک و سفته عشایر و دادن چک و سفته به پشتیبانی امور دام از مشکلات عشایر استان در اجرای طرح تولید قراردادی گوشت است.
انتهای پیام