ابراهیم شیرود عشوریان درباره احتمال ساخت انواع دیگری از مسکن در این محوطه تاریخی اظهار داشت: لکه آثار ملی این محوطه کامل نیست و باغ هشت هکتاری متعلق به جهاد کشاورزی است. قسمتی از این باغ را برای ساخت سایت گردشگری سازمان میراث فرهنگی، موزه منطقهای شمال کشور، کارگاههای صنایعدستی و پژوهشگاه ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی جداسازی کردیم و خواهان اجرای آن هستیم.
وی با بیان این که فضای باقی مانده باید تبدیل به احسن شود، اعلام کرد: فضای باقیمانده که ربطی به ساخت موارد مورداشاره ندارد باید تبدیل به احسن شود و ساخت مسکن ملی نیز باید در جایی دیگر اتفاق بیفتد؛ نه در باغ هشت هکتاری!
حسین ایزدی سرپرست ادارهکل میراث فرهنگی مازندران نیز دراینباره به ایسنا گفت: ثبت ملی باغ هشت هکتاری رامسر در دست اقدام است و امیدواریم به زودی محقق شود تا اثری دیگر از مازندران در فهرست آثار ملی به ثبت رسد.
محوطه تاریخی «گرمهرود» که به «باغ ۸ هکتاری» رامسر موسوم است، در فاصله ۷۶۹- ۷۵۰ هق پایتخت تنکابن بوده و طی حفاریهای اتفاقی ادارهکل فلاحت این شهر در سال ۱۳۱۳، آثاری ازجمله سکههای طلا، زیور آلات، ادوات جنگی و همچنین بقایای خانه یا یک قصر که به سرعت آن را از بین بردند، کشف شد.
باوجود این که زون انبوهسازی مسکن رامسر در طرح تفصیلی مشخص شده، اخبار واصله نشان میدهند که بخشی از این محوطه تاریخی در قالب طرح مولدسازی به ساخت مسکن ملی اختصاص خواهد یافت.
محوطه گرمهرود دارای لکههای هیرکانی است و کاربری باغ- اداری دارد. با جداسازی چهار هکتار از اراضی باغ و انتقال مالکیت آن به وزارت راهوشهرسازی، فعالان حوزه میراث بیم آن را دارند که این محوطه تاریخی با راهبری این نهاد در استان و نبود پرونده ثبت ملی از باغ درجه یک به منطقه مسکونی تغییر کاربری دهد.
انتهای پیام