امیرحسین قاضیزادههاشمی عصر امروز (۱۳ آبانماه) در جمع دانشجویان دانشگاه زنجان، با بیان اینکه رشد، امری تدریجی است و ناگهانی اتفاق نمیافتد، اظهار کرد: ما از مشکلات اقتصادی کشور دفاع نمیکنیم؛ اینکه فقر، یا فاصله طبقاتی داریم روشن است، اما مسئله مهم جهتگیریها است؛ این دولت جهتگیری و اقداماتش به نفع و سمتوسوی قشر ضعیف جامعه بوده و تاکنون اقدامات موثری انجام شده است.
وی با اشاره به نگاه دولت سیزدهم و رئیسجمهور به وضعیت معیشت مردم، افزود: خرید تضمینی گندم، نهضت ملی مسکن و مواردی از این قبیل ابرازهای توسعهای عدالت اجتماعی است که دولت در آن نقش دارد و علت اینکه شاید برخی بگویند در سفره مردم این آمار و ارقام (رشد اقتصادی، نرخ بیکاری دیده نمیشود) این است که اثربخشی این ابزارها نیازمند زمان است، از طرفی تورم و نبود کنترل خوب آن، دیگر علتی است که در بطن جامعه این مسئله جور دیگری دیده میشود.
این مسئول با بیان اینکه جامعه ذهنیت دقیقی در خصوص اختصاص سهمیه به خانواده ایثارگران ندارد، در رابطه با سهمیه ایثاگران، گفت: درخصوص سهمیهها قانونگذار و مجلس شورای اسلامی تصمیم میگیرد. هم اکنون در کشور ۳۵۰۰ دانشجوی ایثارگر بالای ۶۰ سال داریم که هدفشان صرفا علمآموزی است؛ از سویی دیگر کسانی که مشمول سهمیه ایثاگری در کنکور هستند با خودشان رقابت میکنند، یعنی سهمیه مناطق به طور مجزا و جدای از سهمیه ایثاگران و شهدا است؛ همچنین از سهمیه مشمول شده در کنکور به طور کامل استفاده نمیشود و مقداری ظرفیت مازاد دارد که به سهمیههای عادی اختصاص مییابد.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور اضافه کرد: عنوان سهمیه در افکار عمومی با آنچه به واقعیت مطرح میشود بسیار متفاوت است و با قیود مختلفی که در بندها و تبصرههای قانون وجود دارد عده کمی از این تسهیلات برخوردار میشوند.
وی با بیان اینکه دانشجویان شاهد و ایثاگر کمترین میزان مشروطی را طبق آمار داشتهاند و در کنکور سراسری با کسب بالاترین نمره جزو نفرات برگزیده شدهاند، درباره سوال یک دانشجوی منتقد به سهمیه و خدمات ارائه شده به فرزندان ایثاگران و شهدا، بیان کرد: از لحاظ اخلاقی باید در برابر جانفشانی کسانی که داوطلبانه برای حفظ آب و خاک و ناموس و امنیت این مرز و بوم فداکاری کردهاند تا ما در فضایی امن با آسایش زندگی کنیم و در این مسیر جان و سلامتی خود را هزینه کردهاند، شاکر باشیم و برخورداری از سهمیه هم به پاس همین قدردانیها است.
معاون رئیسجمهور با تاکید بر اینکه بنیاد شهید و امور ایثارگران نهاد تربیتی وابسته به انقلاب است، اظهار کرد: متاسفانه تاکنون بخش زیادی از قوانین مربوط به ایثارگران به خوبی اجرا نشده و همین موضوع باعث بهوجود آمدن مشکلاتی برای این جامعه شده است.
قاضیزادههاشمی با بیان اینکه شهدا برای آسایش و امنیت مردم جان خود را از دست دادند، تاکید کرد: آنها قهرمانان همیشه جاوید مردم ایران هستند و همواره باید یاد و نام آنان را زنده نگه داشت. جامعه ایثارگری باید مورد احترام باشد و موفقیتهای ایثارگران به جامعه معرفی شود تا کرامت آنها حفظ شود.
وی با توضیح استخدام فرزندان شهدا و ایثارگر و جانبازان ۷۰ درصد و شرایط سخت این قهرمانان ملی، درباره سوال یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه در بنیاد شهید با مدرک دیپلم با استفاده از سهمیه استخدام داشتیم، تشریح کرد: در این بنیاد مدرک زیر کارشناسی استخدام نداریم و توان علمی و اخلاقی افراد مدنظر است.
این مسئول با بیان اینکه تلاش بنیاد شهید و امور ایثارگران در حوزه اجرای قوانین این است که اقدامات براساس منطق و دلیل، روشن و شفاف و با حداکثر اجماع انجام شود، تصریح کرد: برخی قوانین حوزه ایثارگری اجرایی نشده یا ناقص اجرا شده است.
وی در پاسخ به آمارهای گفته شده در رابطه با نرخ تورم یا رشد اقتصادی و وضعیت معیشتی سفره مردم ضمن تاکید بر اینکه آمار و اطلاعات بایستی دقیق و درست مطرح شود، تصریح کرد: این آمار اعلام شده قراردادی و برحسب یک سری فرمول کارشناسی شده است، به طور مثال دهکبندی فقط طبقات را براساس توانگری اقتصادی نشان میدهد و این زبان گفتوگوی کارشناسان با یک دیگر است.
معاون رئیس جمهور با اشاره به پرداخت کمکمعیشت ماهانه به ایثارگران معسر، گفت: این کمک به منزله حقوق نیست، تنها یک مبلغی برای معیشت این افراد است و کافی نیز نیست.
انتهای پیام