به گزارش ایسنا به نقل از تهران دیزاین، مهرها یکی از ابزارهای پرکاربرد در کارهای اداری هستند که از آنها برای تأیید یا رد یک درخواست استفاده میشود. در واقع افراد و مؤسسات برای اعتبار بخشیدن به یک سند، میتوانند یک مدل منحصر به فرد از این محصول را برای خود تهیه کنند. در این مقاله قصد داریم انواع مهر را به شما معرفی کرده و مراحل ساخت آن را برررسی کنیم. با ما همراه باشید تا با این فرآیند جذاب آشنا شده و بهترین انتخاب را برای کسبوکار خود انجام دهید.
معرفی مهر و انواع آن
مهر، وسیلهای است که برای تأییدیه و اعتبارسنجی اسناد و اوراق به کار میرود. این ابزار بهصورت یک نشان یا نقشه روی مواد مختلف مانند فلز ساخته میشود و معمولاً شامل شعار، نام یا نمادهای مختلف است. مهرها برای اهداف مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند، ازجمله تأیید اسناد رسمی، تأیید هویت یا منشأ محصولات، و نشاندادن اختصاصی بودن یک مورد. جالب است بدانید این ابزار معمولاً بهصورت چاپی یا دستی تهیه میشود و براساس نیاز و مقررات مربوطه طراحی میشود.
مهر برجسته
نوع برجسته، اولین مدل از انواع مهر است که قصد بررسی آن را داریم. مهری که از آن برای تأیید اسناد مختلف در دفترخانهها استفاده میشود و به فلزی، پرسی و نامرئی نیز مشهور است. برای ساخت این مدل معمولاً از قالبها و ابزار خاص استفاده میشود که در اختیار چاپ خانههای محدودی هستند. دلیل اصلی این کار، جلوگیری از تقلب و ساخت انواع جعلی این محصول و سوءاستفاده از آن است.
مهر لیزری
نوع دیگر این وسیله، مهر لیزری است که برای ساخت آن از پلیمری خاص استفاده میشود و بهدلیل ابزار دقیق و پیشرفتهای که در ساخت آن مورد استفاده قرار میگیرد، میتواند طرحها را با دقتی بالا پیادهسازی کند. بهاین نکته توجه داشته باشید که در تولید این مدل مهر و موم برخلاف انواع دیگر مثل ژلاتینی، نیاز به نوردهی و شستشو نیست. در نظر داشته باشید که به دلیل فناوریهای استفاده شده در طراحی و ساخت این مدل، هزینه تولید آن کمی بیشتر از سایر روشها است.
مهر برنجی
در ادامه بررسی انواع مهر، قصد داریم نوعی برنجی این وسیله که از قدیمیترین آنها نیز بهحساب میآید را به شما معرفی کنیم. برای ساخت این ابزار از متههای مخصوصی استفاده میشود که قابلیت ایجاد خراش روی سطح برنج یا سایر فلزات را دارند. بهدلیل سختی طراحی و دقت پایینتر، ازاین روش برای مشخص کردن نام و نامخانوادگی و نام نهادهای مختلف استفاده میشود. از مهمترین ویژگیهای آن میتوان به غیرقابل جعل بودن اشاره کرد؛ زیرا هیچ الگو و شابلونی برای آن طراحی نمیشود. جالب است بدانید که امکان ساخت دو مهر مشابه توسط یک نفر نیز وجود ندارد و درصورت بررسی دقیق متوجه تفاوتهای جزئی بین آنها خواهید شد.
مهر ژلاتینی
یکی دیگر از روشهای ساخت انواع مهر که قیمت آن ارزانتر از نوع لیزری بوده و میتوان با استفاده از آن نقاط بسیار ریز را نیز طراحی کرد، نوع ژلاتینی است. نوع اتوماتیک این محصولات دارایی کارتریجی هستند که شما را از حمل رنگ بینیاز میکند. البته باید آن را بهصورت دورهای شارژ کنید تا کیفیت اولیه خود را حفظ کنند. نوع دیگر مهر ژلاتینی، نوع دستی آن است که برای استفاده از آن، باید استامپ داشته باشید.
مراحل ساخت مهر و موم
در قسمت قبل روشهای مختلفی که میتوان با استفاده از آن مهر مورد نظرمان را تولید کنیم، بررسی کردیم. در این بخش قصد داریم مراحل مهر و موم را بهصورت گامبهگام تشریح کنیم:
- نخستین کاری که باید انجام دهید انتخاب یک طرح دلخواه است. برای این منظور میتوانید از نام برند، لگو یا هر چیز دیگری که مدنظرتان است استفاده کنید.
- در مرحله دوم باید متریال و نوع مهر را انتخاب کنید.
- اگر برای ساخت مدل مورد نظر شما نیاز به طراحی قالب باشد، این کار توسط تولیدکننده انجام میشود؛ در غیر این صورت طرح شما بهصورت دستی پیادهسازی میشود.
- در مرحله آخر تولید، شما باید محصول نهایی را ارزیابی کرده و کیفیت آن را کنترل کنید تا از درستی طرح اطمینان حاصل کنید.
به این نکته توجه داشته باشید که اگر مهر با طرح مدنظر شما همخوانی نداشته باشد، اصلاحات لازم روی آن انجام شده و مجدد در اختیار شما قرار می گیرد تا تست نهایی را انجام دهید.
جمعبندی
مهرها میتوانند به اسناد و اوراق مختلف اعتبار بخشند و از جعل آنها سوء استفاده کنند. برای اینکه بتوانید از این ویژگیها استفاده کنید باید به تولیدکننده این محصولات مراجعه کرده و از او بخواهید براساس طرح مورد نظر و نوع نیاز شما از بین انواع مهرهای موجود در بازار، بهترین را برای به شما پیشنهاد دهد. برای راحتتر شدن کار شما و اینکه در طول مسیر گفته شده با چالشی مواجه نشوید، مدلهای مختلف این محصول را بررسی کرده و به ویژگیهای آن اشاره کردیم. کافی است بخشهای مختلف این مقاله را مطالعه کنید و با توجه اهدافی که در سر دارید مدل دلخواهتان را سفارش دهید.
انتهای رپرتاژ آگهی