دکتر سید سعیدرضا منتظری، سرپرست بنیاد نخبگان استان قم در گفتوگو با ایسنا، ضمن گرامیداشت یوم الله ۱۳ آبان، عنوان کرد: تعبیر ما این است که یوم الله ۱۳ آبان یک جنبش و حرکت نخبگانی بود؛ زیرا یکی از تعاریف جامعه نخبگانی این است که نخبگان علاوه بر اینکه باید در مباحث علمی خلاقانه و به روز عمل کنند، باید شرایط مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جامعه خود را درک و متناسب با آن تصمیم بگیرند و آیندهنگری داشته باشند.
وی ادامه داد: انقلاب اسلامی ایران که در سال ۵۷ رخ داد خود یک حرکت نخبگانی بود؛ نخبگانی که تئوریسینهای اصلی انقلاب بودند و آن را در بین مردم تسری دادند و جنبشی را ایجاد کردند. امام خمینی (ره) به عنوان تئوریسین اصلی انقلاب از شخصیتهای نخبگانی بودند که متناسب با شرایط دیگر نظریه پردازان نیز که در کنار این حرکت قرار گرفتند و انقلاب اسلامی ایران را منصه ظهور رساندند.
منتظری با تاکید بر اینکه یوم الله ۱۳ آبان، جنبش نخبگانی بود، تصریح کرد: حرکت تسخیر لانه جاسوسی آمریکا خود یک بینشی بود که تنها نخبگان به آن میرسیدند، به این معنا که با آیندهنگری و درک شرایط زمانه متوجه شدند پیشرفت مباحث انقلاب نیاز به از بین ریشه فساد یعنی آمریکا دارد؛ لذا دانشجویان نخبه ما حرکتی را آغاز کردند که بعدها در کشور تاثیرگذار شد و نهضت استکبار ستیزی را ایجاد کرد و همه درک کردند که باید در مقابل زور و زیاده خواهی دیگر کشورهای قد علم کرد و عدالت را گسترش داد.
سرپرست بنیاد نخبگان استان قم بیان کرد: جنبش ۱۳ آبان یک حرکت نخبگانی در زمان خود بود که میتواند درسی برای ما باشد، که نخبه را تنها نخبه علمی معرفی نکنیم؛ نخبه در مباحث سیاسی هم خود را نشان میدهد به این معنا که باید فهیم زمانه خودش باشد و اینکه بتواند زمانه خودش را درک کند.
وی افزود: در آن زمان آمریکا بسیار قدرتمند در جهان ظاهر شده بود، بنابراین این که دانشجویانی بیایند و چنین جنبشی را انجام دهند نشان میدهد نخبگان با فهم شرایط موجود و آینده نگری که داشتند بسیار جلوتر از زمانه خودشان بودند و توانستند با خلاقیتی که در کارشان داشتند شاکله آن قدرت را بشکنند و به نوعی ریشه این فساد را از کشور ما بزدایند که این یک پیام مهم بود.
منتظری با بیان اینکه کلید مشکلات کشور به کارگیری از نظرات نخبگانی است، اظهار کرد: در هر مسئلهای که نخبگان ورود کردند یک واقعه مهم را رقم زدند و نمونه آن یومالله ۱۳ آبان است که نخبگان با یک حرکت جهادی هیمنه آمریکا را در آن زمان شکستند؛ امروز هم اگر ما مشکلاتی در عرصه اقتصادی، سیاسی و فرهنگی داشته باشیم، ورود نخبگان که بر اساس سنجش شرایط تصمیم میگیرند میتواند کلید راهگشا بسیاری از مسائل علمی، فناوری، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی کشور باشد.
وی تصریح کرد: امیدواریم به کارگیری نخبگان در فعالیتهای جهادی و تابوشکنانه موتور محرکی برای حل مسائل امروز باشد؛ زیرا شکستن تابو آمریکا در آن زمان کار هر کسی نبود و فقط نخبگان با رشادت و به پشتوانه تفکر آینده نگرانهای که داشتند توانستند این نهضت را پیش ببرند.
سرپرست بنیاد نخبگان استان قم در پایان تاکید کرد: امروز هم استفاده از جامعه نخبگانی عاملی است که بسیاری از موانع را پشت سر بگذاریم و کارها را پیش ببریم؛ و در این راستا ورود دستگاههای مختلف اجرایی و دانشگاهها برای استفاده از ظرفیت نخبگان لازم است.
انتهای پیام