به گزارش ایسنا، سید ابراهیم رئیسی شامگاه جمعه در پایان سفر دولت مردمی به استان کردستان در نشستی خبری در تشریح نتایج و دستاوردهای این سفر، گزارشهای معاون اجرایی رئیس جمهور و تعدادی از وزرا درباره میزان اجرای مصوبات سفر قبلی دولت به این استان را حاکی از پیشرفتهای خوب در این زمینه دانست.
رئیس جمهور در ادامه در پاسخ به این سوال که مصوبات سفر دوم دولت به استان کردستان بیشتر حول چه محورهایی بوده است، گفت: در سفر اول عمدتا تکمیل طرحهای نیمهتمام استان مثل فرودگاه سقز و طرحهای آبرسانی استان را مدنظر داشتیم که به نتایج خوبی رسید و در دور دوم سفر عمدتا مسئله مسکن، اشتغال و بهویژه اشتغال تحصیلکردگان، احیای واحدهای تولیدی راکد، افزایش سرمایهگذاری در استان، سامان دادن به تجارت و تبادلات مرزی در استان و نیز ارتقای وضعیت صنعت گردشگری و صنایع دستی استان کردستان مدنظر دولت بوده است.
رئیسی در پاسخ به سوال دیگری درباره بهرهگیری دولت از ظرفیتهای نخبگان استان کردستان و نیز استفاده از نیروهای بومی در این استان اظهار داشت: طبق اطلاعی که از آقای استاندار گرفتم، حدود 80 مدیران استان از نیروهای باکفایت کردستانی هستند. بنده موکدا در سخنرانیهای خود گفتهام و اینجا نیز بر بومیگزینی تاکید میکنم.
رئیس جمهور کردستان را استانی برخوردار از سابقه تمدنی، فرهنگی، تاریخی و علمی با چهرههای پرشمار فرهیخته توصیف و تصریح کرد: اگر چه محور برنامههای سفرهای استانی بنده اقتصادی است، اما در این سفر سه نشست و دیدار با جمعهای نخبگانی استان داشتم که بسیار مفید بودند.
رئیسی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درباره رسیدگی به ترک فعلها یا کوتاهیهایی که به طولانی شدن طرحهای عمرانی و نیمهتمام ماندن آنها منجر شده، بر ضرورت رسیدگی و پیگیری این ترک فعلها با توجه به خسارتها یا عدمالنفعهایی که به کشور وارد کرده است، تاکید کرد.
رئیس جمهور در ادامه در پاسخ به سوال دیگری درباره مراودات فرهنگی بینالمللی استان کردستان بهعنوان استانی فرهنگی و نیز حمایتهای دولت از فعالیتهای فرهنگی در این استان گفت: در دو سال گذشته اقدامات و حمایتهای خوبی برای تقویت فعالیتهای فرهنگی استان کردستان صورت گرفته و دولت مردمی به حمایت از تقویت فعالیتهای فرهنگی، ادبی و هنری در استان باور دارد.
رئیسی افزود: دولت مردمی وجهه و سابقه فرهنگی استان کردستان را یک سرمایه و فرصت برای کشور میداند و باور دارد که این استان ظرفیت بالایی برای مراودات و دیپلماسی فرهنگی دارد. همچنین باید از همه افراد به حسب تخصص و تحصیلات خود در جای مناسب استفاده شود.
رئیس جمهور در ادامه در پاسخ به سوالی درباره سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر قطع مراودات و صادرات انرژی کشورها با رژیم صهیونیستی اظهار داشت: صرف محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی کافی نیست و کشورها باید همکاریهای خود و صادرات انرژی به این رژیم کودککش و جنایتکار را که قاتل 10 هزار فلسطین از جمله 4 هزار کودک در روزهای اخیر بوده، قطع کنند. دولت مردمی نیز در مراودات بینالمللی خود اجرای منویات رهبری را دنبال میکند.
رئیسی در پاسخ به این سوال که دولت در خصوص اجرای منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره انتخابات چه برنامههایی دارد، گفت: دولت خود را موظف به برگزاری یک انتخابات مشارکتی، با امنیت بالا و کاملا رقابتی بهعنوان جلوهای از مردمسالاری میداند.
رئیس جمهور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران به رهبری امام راحل و مقام معظم رهبری به مشارکت و آرای مردم باور واقعی دارد، خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی از ابتدا با هدایتهای امام راحل و سپس رهبر معظم انقلاب اسلامی همه نهادهای اساسی کشور را با رای مردم ایجاد و مستقر کرده است. امام و رهبری برخلاف بسیاری دیگر از سیاستمداران دنیا به مردم به شکل واقعی باور دارند و نه صرفا بهعنوان ابزاری برای پیشبرد منافع و اهداف خود.
رئیسی تاکید کرد: بهعنوان دولت هیچ کاندیدایی در انتخابات نخواهیم داشت و صرفا به دنبال ایجاد زمینه مشارکت گستردهتر و بالاتر همه مردم و گروهها در انتخابات هستیم.
رئیس جمهور در پاسخ به سوال دیگری درباره ساماندهی وضعیت کولبران نیز گفت: دولت به دنبال آن است تا با سامان دادن گذرگاههای و بازارچههای مرزی و نیز ایجاد مناطق آزاد تجارت و تبادلات کالا در استانهای مرزی را سامان دهد تا هم جلوی تجارت غیرقانونی گرفته شود که هم به اقتصاد و هم امنیت کشور ضربه میزند و هم با فراهم آوردن زمینه تجارت قانونی منافع مرزنشینان و نیز همسایگان را توأمان تامین فراهم کند.
رئیسی در پایان ضمن تشکر از اهالی رسانه، از مردم استان کردستان نیز که با حضور خود باعث امیدواری دوستداران انقلاب اسلامی و ناامیدی دشمنان شدند قدردانی و تاکید کرد که این حضور مسئولیت خدمتگزاران مردم در دولت را مضاعف کرده است.
انتهای پیام