به گزارش ایسنا،طرح تبدیل حوض ضلع شمالی پارک دانشجو به محل اجرای نمایش آیینی با همکاری شهرداری منطقه و مجموعه تئاترشهر از روز شنبه ۶ آبان ماه وارد فاز اجرایی شد.
محل اجرای نمایشهای آئینی طبق اعلام روابط عمومی این مجموعه، به دلیل لزوم تناسب با طرح حریم مجموعه تئاترشهر که به تازگی به تأیید وزارت میراث فرهنگی رسیده است، توسط سروناز امتیازی، معمار طرح حریم، طراحی شده است.
طرح سن (صحنه) دایمی اجرای نمایش آیینی و ایرانی با الهام از صحنه گرد «تکیه دولت» و با توجه به نیازهای امروزی طراحی شده است. براساس طرح پیشنهادی، صحنه نمایش، ۲۸۰ درجه و مدور است. یک پله مدور مرکزی، صحنه را به ۴ اتاق زیر سن متصل می کند که برای گریم هنرمندان، رختکن و انبار مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
همچنین صحنه نمایش به شکل نعل اسبی، دارای سه ردیف صندلی به ظرفیت ۱۵۰ تا ۲۰۰ برای تماشاگر در نظر گرفته شده است. کف صحنه نیز از جنس بتونی و همسان با مصالح ساختمان تئاترشهر خواهد بود.
در اطراف صندلیها، میلههایی برای نصب سیستم صوتی و نور در نظر گرفته شده است که در فصل سرد، کابری دومی به عنوان پایه خیمه و سرپوش نیز خواهند داشت.
لازم به ذکر است شیوه اداره این سن (صحنه) دایمی برای اجرای نمایش آیینی، تعزیه، نقالی و ... طی امضای تفاهمنامه مشترکی میان شهرداری و مجموعه تئاترشهر، مشخص خواهد شد.
لازم به یادآوری است که چند سال پیش بعد از راهاندازی دوباره تالار محراب، قرار بود در حیاط این تالار، سکویی برای اجرای دائمی تعزیه شکل بگیرد که این طرح اجرایی نشد.
گفته شده که حوض تئاترشهر با الهام از صحنه گرد تکیه دولت که در دوره قاجاریه مکانی معتبر برای اجرای تعزیه بوده، طراحی شده است. این تکیه در دهههای بعد به بانک تبدیل شد و این در حالی بود که به دلیل پیشنیه فرهنگی آن به عنوان بخشی از میراث فرهنگی کشور حفظ شود.
انتهای پیام