به گزارش ایسنا، امروز ـ ۱۰ آبان ماه ـ سالروز تولد مرتضی احمدی، هنرمند پیشکسوت کشورمان است. تولد این هنرمند فقید بهانهای شد تا هنرش در کشورمان را بار دیگر مرور کنیم.
زندهیاد احمدی ۹ سال پیش در سن ۹۰ سالگی از دنیا رفت. او آنقدر در همه هنرها قدر و جزو اولینها بود که نمیدانیم با چه عنوانی بخوانیمش.
مرتضی احمدی در تئاتر، سینما، تلویزیون، رادیو و دوبله یکی از بهترینها بود.
او یک سال قبل از درگذشتش، مهمان ایسناییها شد و از تجارب ۹۰ ساله اش گفت. با وجودی که اواخر عمرش به سختی راه میرفت اما با مهربانی دعوتمان را پذیرفت و قبول کرد که مهمانمان شود.
گلههایش زیاد بود اما مهربان و در شرایط سخت تا پایان عمرش لبخند بر لب داشت. حتی تصویر روی سنگ قبرش هم با خنده است.
او پرسپولیسی متعصبی بود و میگفت تلویزیون را فقط به خاطر پخش مسابقات فوتبال و کُشتی است که میبیند.
از بین همه هنرهایی که رد پای مرتضی احمدی در آنها دیده میشود اما هنر پیش پردهخوانی و دوبله برایش چیز دیگری بود و خودش میگفت که پیش پردهخوانی برایش شهرت زیادی آورد.
او در خاطراتش بیان کرده بود که پیشپردهخوانی زمینهای برای حضورش در رادیو و تئاتر بود.
احمدی درباره علاقهاش به هنر دوبله برایمان خاطرات زیادی تعریف میکرد و میگفت از اولین دوبلورهای این مملکت است.
و اما رادیو در زمان حیات مرتضی احمدی را از خودش رنجانده بود. خودش میگفت سالهاست که با رادیو قهر کرده و حتی رادیو هم گوش نمیکند. او اعتقاد داشت که تلویزیون با رادیو فرق دارد چون در تلویزیون احترام آدم را نگه می دارند اما رادیو نه.
احمدی در سال ۱۳۲۳ به رادیو تهران آمد و از آنجا بود که فعالیتش در رادیو را هم آغاز کرد. او سالها در رادیو کار کرد و طی این سال ها تیپی که به آن مشهور بود به نام «بابا جاهل گریان» بود. این هنرمند در سال ۱۳۵۳ نقش اول سریال پربیننده «هردمبیل» ـ نوشته پرویز خطیبی ـرا بازی کرد و در سال ۱۳۵۶ محبوبترین هنرپیشه رادیو شناخته شد.
مرتضی احمدی در سال ۱۳۲۶ گوینده فیلمهای خارجی و از اعضای اولیه انجمن گویندگان و سرپرستان گفتار فیلم شد. از ماندگارترین آثار او در دوبله میتوان به کارتون «پینوکیو» نقش روباه مکار و «سندباد» نقش بابا علاالدین اشاره کرد.
همچنین از کارهای شاخص تلویزیونی این هنرمند میتوان به «شکرستان» (راوی و صداپیشه)، «تک مضراب»، «چهرهها»، «هردمبیل»، «هفت شهر عشق»، «سلطان صاحبقران»، «پنجرهها»، «چنگک»، «آرایشگاه زیبا»، «آیینه»، «تهران ۱۱»، «زیر بازارچه»، «دردسر بزرگ»، «خانه پدری» و... اشاره کرد.
انتهای پیام