به گزارش ایسنا، برای اولین بار از زمان آغاز تجاوزات رژیم صهیونیستی در هفت اکتبر، گذرگاه رفح امروز چهارشنبه برای انتقال مجروحان و اتباع خارجی از نوار غزه به مصر بازگشایی شد.
منبعی به خبرگزاری رویترز گفت: ۵۰۰ دارنده گذرنامه خارجی امروز اجازه خروج از غزه را خواهند داشت که با میانجیگری قطر و مصر انجام شد. این توافق به دارندگان ویزاهای خارجی و برخی غیرنظامیان مجروح که جراحتهای شدیدی دارند، اجازه خروج از غزه را میدهد.
این منبع اعلام کرد: این توافق درباره مسائل دیگری مثل آزادی اسرا یا آتشبس انسانی نیست. این منبع افزود که جدول زمانی برای مدت زمان باز ماندن این گذرگاه هنوز مشخص نشده است.
۸۱ مجروح از نوار غزه برای مداوا به بیمارستانهای مصر منتقل خواهند شد و تعدادی از اتباع خارجی اجازه تردد خواهند داشت، در حالیکه در روزهای اخیر تردد در این گذرگاه محدود به رساندن مقادیر محدودی کمکهای بشردوستانه به نوار غزه شده بود.
منابع رسمی فلسطینی به العربی الجدید گفتند، آمبولانسهای مصری قبل از ورود به نوار غزه برای بازرسی به گذرگاه نیتزانا رژیم صهیونیستی رفتند و در هنگام خروج مجروحان در همان گذرگاه تفتیش خواهند شد.
مقامات مصری مراحل پذیرش فلسطینیان مجروح را از طریق گذرگاه رفح آغاز کرده بودند، به ویژه بیمارستان صحرایی به طور خاص برای مجروحان جنگ غزه ایجاد شده بود.
منابع امنیتی در گذرگاه زمینی رفح به العربی الجدید گفتند که همزمان با ورود فلسطینیهای مجروح، شرایط سفر ۴۰۰ شهروند خارجی که در غزه برای دیدار با خانوادههای خود به سر میبردند و در زمان آغاز جنگ قادر به خروج نبودند نیز فراهم خواهد بود.
در این راستا مسؤولان مصری آمادگی خود را برای استقبال از تعدادی از فلسطینیهای دارای جراحات سنگین و افراد دوتابعیتی از گذرگاه رفح اعلام کردند.
برخی منابع آگاه در گفتوگو با شبکه خبری المیادین گفتند که مقامات مصری اعلام آمادگی کردند که امروز چهارشنبه میزبان تعدادی از فلسطینیهای زخمی و افراد دارای تابعیت خارجی باشند که از گذرگاه زمینی رفح به این کشور منتقل میشوند.
براساس گزارش وزارت بهداشت فلسطین در حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه از هفتم اکتبر تاکنون بیش از ۸۵۰۰ تن شهید و بیش از ۲۱ هزار تن نیز زخمی شدند.
هفتم اکتبر، حماس یک حمله غیرمنتظره در مقیاس وسیع به اراضی اشغالی از نوار غزه انجام داد. در پاسخ، رژیم صهیونیستی حملات تلافیجویانهای را آغاز کرد و نوار غزه را که محل زندگی بیش از دو میلیون نفر است، تحت محاصره شدید قرار داد. از آن زمان تنها تعداد اندکی از کامیونهای حامل کمکهای بشردوستانه توانستند وارد این منطقه شوند و بمبارانها ادامه دارد.