به گزارش ایسنا، مرتضی توکلی در نشست علمی-تخصصی «تبیین ظرفیتها و راهبردهای تحقیقاتی در جنوبگان» که امروز در محل پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی برگزار شد، با اشاره به اهمیت مطالعات در جنوبگان، افزود: پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی به عنوان کانون اصلی مطالعات جنوبگان، حوزههایی را که میتواند برای کشور مهم و دستاورد داشته باشد، معرفی میکند و نقش فزایندهای با توجه به ظرفیتهای علمی خود در این زمینه میتواند داشته باشد.
وی ادامه داد: پژوهشگاه از همکاری همه نهادها استقبال میکند و میتواند پشتوانه علمی و تحقیقاتی لازم را در خدمت این نهادها قرار دهد.
توکلی با اشاره به تاسیس مرکز تحقیقات جنوبگان در این پژوهشگاه از سال ۱۳۹۲، خاطرنشان کرد: این مرکز طی سالهای گذشته و از زمان تاسیس با فراز و نشیبهایی روبرو بوده است، ولی چراغ مرکز روشن ماند و از زمان تصدی مسئولیتم در این پژوهشگاه سعی کردم زیرساختهایی را که میتوان برای فعالیت این مرکز احیا کرد، فراهم کنم.
توکلی یادآور شد: پژوهشگاه در سه محور اساسی گامهایی را برای تحقیقات در این زمینه انجام داده است؛ محور اول ابلاغ مصوبهای به دانشگاههای کشور برای حمایت از پایاننامههای کارشناسی ارشد و رسالههای دکتری است که در زمینه جنوبگان نوشته میشوند. بر اساس این مصوبه از پایاننامههای کارشناسی ارشد با مبلغ ۱۰ میلیون و رسالههای دکتری با مبلغ ۲۰ میلیون تومان حمایت میشود.
وی محور دوم را تقدیر از افرادی دانست که در زمینه مستندسازی دستاوردهای گذشته فعالیت کردهاند و گفت: امروز از دکتر حافظی، نویسنده کتاب «سفر به جنوبگان قاره یخی» و دیگر افراد فعال در این زمینه تقدیر میشود.
توکلی گفت: محور دیگر برگزاری کارگاههای آموزشی با حضور پیشکسوتان این حوزه است.
وی تاکید کرد: همزمان دست نیاز را به سوی همه محققان، نیروهای امنیتی و نیروی دریایی ارتش و سپاه برای انجام تحقیقات ببشتر دراز میکنیم.
انتهای پیام