به گزارش ایسنا، مجید کیانپور در پانزدهمین همایش ملی و نمایشگاه قیر، آسفالت و ماشینآلات، گفت: رعایت قوانین و ضوابطی که در کشور توسط سازمان برنامه و بودجه، مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و سازمان استاندارد تدوین میشود، در صورتیکه رعایت شود میتواند تا ۸۰ درصد مشکلات موجود در راههای کشور را برطرف کند. هماینک ارتباط مناسبی بین صنعت قیر و آسفالت و محققان برقرار شده است. همچنین تلاشی که برای بهسازی قیر و آسفالت در برنامه قرار گرفته است، راهکارهایی برای بهبود وضعیت موجود است.
وی گفت: در کشور حدود ۶ میلیون تن قیر تولید میشود که ۴ میلیون تن صادر میشود و ۲ میلیون تن نیز برای مصارف داخلی است. با توجه به کیفیت بالای تولید قیر ضرورت دارد تا تمرکز بر روی تولید قیر باشد. با توجه به اینکه بخشی از قیرها وارداتی هستند ضرورت دارد تا قیرهای وارداتی که کاهش کیفیت دارند، باکیفیت شده و در انجام پروژهها استفاده شوند. هماینک عمر مفید آسفالت در کشور بین ۵ تا ۷ سال است که استاندارد دنیا بیشاز ۱۰ سال است که باید تلاش کنیم تا به استاندارد جهانی برسیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی همکاری شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک با سازمان راهداری و حملونقل جادهای و شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل را، مناسب عنوان کرد و بر ضرورت بهرهمندی از روشهای نوین در نگهداری راهها تاکید کرد و گفت: قراردادها باید ضمانت اجرا داشته باشند و این ضمانتها همراه با تضمین کیفیت باشد. با افزایش عمر مفید آسفالت باید به سمتی برویم که تضمین کیفیت سرلوحه اقدامات فنی باشد.
رونق پروژههای عمرانی با تخصیص ۵۰ میلیون تن قیر توسط بخش خصوصی
خیرالله خادمی - مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل - نیز اظهار کرد: قیر هماکنون جزو گرانترین مصالح پروژههای عمرانی است و در عین حال هر سال تخصیص قیر به سختی و با صرف مدت زمانی طولانی و در پایان سال انجام میشود. به دلیل این روند نامناسب، همواره تولیدکنندگان قیر در انجام پروژههای عمرانی کمک حال شرکت ساخت بوده و قیر را بهموقع تحویل دادهاند.
وی ادامه داد: از تیرماه تاکنون، بخش خصوصی حدود ۵۰ میلیون تن قیر در اختیار شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل قرار داده است و این اقدام سبب شده تا پروژههای عمرانی رونق داشته باشند. قیمت قیر هم اکنون ۵ برابر قیمت بنزین است. بنابراین قیر ارزشمند است و باید در مصرف قیر و نحوه اجرای پروژهها و انتخاب نوع قیر، توجه لازم انجام شود. متاسفانه مجریان پروژهها عمدتا به این مورد توجه نمیکنند که ضرورت دارد در این مورد دقت بیشتری شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: نظارت بر انجام عملیات آسفالت و نظارت بر روند مصرف قیر باید تقویت شود و باید آزمونها در این مورد ارتقا یابد. نیازمند آن هستیم تا از مهندسان ناظر پروژههای عمرانی آزمونی گرفته شود و آن آزمون متناظر با نوع کار در محل باشد. بنابراین پیشنهاد میشود تا مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی این مهم را در برنامه قرار بدهد.
نوسازی ماشینآلات راهداری در اولویت باشد
خادمی افزود: یکی از مشکلات موجود در کشور، فرسودگی ماشینآلات راهسازی است که هم هزینه راهسازی را افزایش داده و هم کیفیت اجرای پروژهها را با مشکل مواجه کرده است که نیاز است تا نوسازی ماشینآلات راهسازی در برنامه قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه عمر روسازی راههای کشور عمر پایینی است، گفت: انتظار داریم تا با روسازی راهها حداقل بتوان ۱۰ سال از آن بهرهبرداری کرد. توجه به کیفیت، یکی از ضرورتهای ملی کشور است و یکی از عواملی است که از خسارتهای عمده جلوگیری میکند. بنابراین باید نسبت به این مهم اهتمام بیشتری انجام شود.
مهمترین موضوع در نگهداری و احداث راهها، تامین قیر است
همچنین امیرمحمود غفاری - معاون برنامهریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی - اظهار کرد: در نگهداری و احداث راهها، مهمترین موضوع، تامین قیر است که پروژههای وزارتخانه طی چندسال گذشته از طریق تهاتر تأمین شده است. این موضوع که قانون مصوب مجلس و کار وسیعی بود، امسال با چالش مواجه شد اما در هیأت عالی نظارت در مجمع تشخیص مصلحت نظام حل شد.
وی ادامه داد: بدیهی است اگر منابع نقدی بود و خرید قیر صورت میگرفت، بهتر بود. چراکه مطابق آمار، ما ۲۲۰ هزار کیلومتر و با احتساب راههای شوسه ۲۳۰ هزار کیلومتر راه در کشور داریم که نگهداری آنها بر اساس استانداردهای ملی که سهلگیرانهتر از استانداردهای بینالمللی است، بالغ بر ۲۰۰ هزار میلیارد تومان برآورد میشود.
به گفته غفاری، سال گذشته مالی، ۲۵ هزار کیلومتر جاده از منبع قیر، روکش و بازسازی راهها انجام شد و ۲هزار و ۵۰۰ کیلومتر آسفالت نیز از همین محل تامین شد و از منابع عمومی در این خصوص هزینه نشد. حداکثر اطمینانبخشی در سامانه مرتبط و مراحل کار وجود دارد، نظارتهای قوی در هفت مرحله در سامانه مرتبط موجود است و بحثهای نظارتی در حال توسعه است.
انتهای پیام