نسیم سهیلی در گفتوگو با ایسنا در خصوص فیلم مستند کوتاه «میراث باد» که در جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران جایزه جهانی را کسب کرد، اظهار کرد: میراث باد، روایتی از آسیابهای بادی منطقه نشتیفان خواف است که ۱۷۰۰ سال از قدمت آنها میگذرد و از آن جایی که دغدغه میراث فرهنگی داشتم، تصمیم گرفتم کار مهمی در این زمینه انجام دهم.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه در گذشته خبرنگار بودم و گزارشی در خصوص این آسبادها کار کرده بودم اما کافی نبود. در آن منطقه فردی به نام آقای گندمی پیدا کردم که آخرین بازمانده نسل آسبادهای آن منطقه و جزو افرادی است که فنون ساخت و تعمیر آسباد را به صورت تجربی آموختهاند که داستان این مستند در مورد آسباد و آقای گندمی است.
کارگردان فیلم کوتاه میراث باد در خصوص چرایی انتخاب عنوان فیلم، تصریح کرد: بادهای ۱۲۰ روزهای که از سمت سیستان به خواف میوزد باعث گردش آسیابهای بادی میشود. این آسبادها تا مدتها عامل اصلی چرخش آسباد و چرخش زندگی مردم بوده و آرد سالمی که تولید میشد برای پخت نان و گذشتن امورات اهالی نشتیفان به کار رفته است.
وی اضافه کرد: بنابراین شغل اکثر مردم از این طریق میگذشته و با صنعتی شدن آرد، به تدریج این آسبادها به دست فراموشی سپرده شده است. اما به عنوان میراث تاریخی ارزش زیادی دارد و باید حفظ شود، زیراگردشگران زیادی را به سمت خود میکشاند و به این دلیل نام فیلم برگرفته از این پیش داستان انتخاب شده است.
سهیلی در خصوص فضای جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه که در تهران برگزار شد، خاطرنشان کرد: جشنواره فیلم کوتاه تهران یکی از معتبرترین جشنوارههای ایران و جهان است که برای اولین بار در این جشنواره حضور داشتم و بسیار سطح کیفی فیلمها بالا بود. همچنین فیلمهای تهران و اصفهان در این جشنواره بسیار خوب بودند و جوایز زیادی را به خود اختصاص دادند.
وی بیان کرد: حضور و دریافت جایزه جهانی در این جشنواره برای من بسیار لذتبخش بود و این امر باعث شد تا کار من سختتر و توقعات بیشتر شود. اما در هر صورت تجربه بسیار خوبی بود و امیدوارم بتوانم سال آینده نیز در این جشنواره شرکت کنم.
این کارگردان اضافه کرد: فیلم «مات» اثر قبلی من در جشنواره سینما حقیقت پذیرفته شده بود که حرفهایترین جشنواره مستند به شمار میرود. «میراث باد» چهارمین اثر من بود و ترجیح دادم امسال در جشنواره فیلم کوتاه شرکت کنم، زیرا نمیتوانستم در هر دو جشنواره شرکت کنم و یک انتخاب شخصی بود و خوشحال هستم که در این جشنواره برنده شدم.
وی با بیان اینکه بازخوردها برای فیلم من بسیار خوب بود، ادامه داد: متاسفانه این نظرسنجی با فیلمهای داستانی یکی شده بود و جمعبندی نهایی را با فیلمهای داستانی سنجیدند. مخاطب فیلم داستانی بسیار بیشتر بود اما در مستند میراث باد بیشترین رای را آورده بودم و قبل از اینکه جایزه را دریافت کنم، میدانستم که این جایزه به من تعلق دارد و بسیار از این اتفاق مطمئن بودم.
سهیلی در خصوص حمایتهایی که از فیلم کوتاه صورت میگیرد، گفت: با توجه به اینکه اثرهای قبلی من زیاد شناخته شده نیستند کمتر مورد حمایت قرار گرفتم و اعتماد کمتری نسبت به این آثار وجود داشت. ما با انجمن سینمای جوان کار خود را آغاز کردیم و خوشبختانه حمایتهای خوبی انجام دادند اما این بودجههای اندک انجمن برای ساخت یک فیلم خوب کفایت نمیکند و این بودجهها برای ساخت یک فیلم شوخی است و بسیاری از افراد معرفتی فعالیت میکنند.
این کارگردان اظهار کرد: ما در شرایط بسیار سخت فیلمهای خود را تولید میکنیم اما اگر استان توقع فیلم خوب از کارگردانان دارد باید بودجههای خوبی را برای تولید اختصاص دهد و نهادهای زیادی میتوانند بودجههایی را تقبل کنند، اما متاسفانه این اتفاق رخ نمیدهد و امیدوارم که پای کار بیایند و این تخصیص بودجه را برای تولید فیلمهای خوب در نظر بگیرند.
وی ادامه داد: همچنین علاوه بر حمایتهای مادی، حمایتهای معنوی نیز باید انجام شود، چراکه من در بخش بینالملل جایزه دریافت کردم و این موضوع از نظر اعتبار بسیار بالاتر است.
انتهای پیام