افشین صدر دادرس در گفتوگو با ایسنا، برای کاهش هزینههای تولید گوشت قرمز به ارائه پنج راهکار پرداخت و گفت: برای کاهش هزینهها ابتدا باید ایرادات بخش توزیع مرتفع شود تا گرانفروشی رخ ندهد. دیگر اینکه نهادهها ۷۵ درصد هزینههای تولید را شامل میشوند و کاهش قیمت نهادهها باعث کاهش هزینه تولید خواهد شد. از طرفی قیمت حمل و نقل نیز باید کنترل شود. همچنین دولت بایستی به نقدینگی دامداران نیز توجه کند.
وی افزود: یکی دیگر از عواملی که میتواند در هزینه تولید تاثیر داشته باشد هزینه دام لاغر یعنی بره پایه پروار یا گوساله پایه پروار است. این بره یا گوساله پایه پروار حاصل گلههای مولد است. در شرایط کنونی که جمعیت دامی کم شده و گلههای مولد در دام سبک و سنگین آسیب دیدهاند طبیعتا تعداد دام ماده کم میشود و وقتی دام ماده کم شود برههای کمتری به دنیا میآیند.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور تصریح کرد: با کاهش جمعیت برههای متولد شده قیمت آنها زیاد میشود و در نتیجه دامدار به جای اینکه دام پروار کند باید هزینه بیشتری برای خرید بره پرداخت کند که این موضوع بر قیمت تمام شده محصول نهایی اثر میگذارد.
به گفته وی اینکه بگوییم قیمت نهاده را کاهش دادیم، بنابراین قیمت گوشت نیز کاهش مییابد دقیقا درست نیست؛ زیرا کاهش قیمت نهاده یکی از پارامترهای تاثیر گذار بر قیمت گوشت است و عوامل دیگری چون قیمت دام لاغر نیز اهمیت دارد.
صدر دادرس با اشاره به کاهش دام لاغر(گوساله) در دام سنگین نیز گفت: دامداران دام سنگین برای پرواربندی، گوسالههای لاغر بومی تهیه میکنند زیرا گوسالههای بومی ریزجثهتر هستند و بازدهی بیشتری دارند، اما به دلیل آسیبی که به روستاها وارد شده، دام سنگین نیز کم و از جمعیت گوساله بومی کاسته شده است و پرواربندها مجبور شدند به سمت پروار گوساله صنعتی بروند که قیمت آنها از قیمت گوساله بومی بیشتر است.
وی در پایان گفت: اگر می خواهیم قیمت گوشت را کاهش دهیم باید گلههای مولد در روستاها و دامداریهای سبک روستایی و عشایری را تقویت کنیم. باید سرمایهگذاران را تشویق کنیم که در این بخش سرمایهگذاری کنند تا به تعداد برهها و گوسالههای لاغر اضافه شود و قیمت آنها کاهش یابد. با کاهش قیمت دام قیمت گوشت نیز کاهشی میشود.
انتهای پیام