مهدی کمال آبادی فراهانی روز گذشته، ۸ آبان، در سومین همایش "همیاران گاز" در استان مرکزی، ویژه دانشآموزان که ۸ آبانماه در سالن جلسات بیت حضرت امام خمینی(ره) شهرستان خمین و با حضور مدیرکل مدیریت بحران استان مرکزی و نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسئولین شهری برگزار شد، با اشاره به برگزاری مانور سطح صفر در خمین اظهار کرد: شرکت با آمادگی در این مانورها باعث خودارزیابی، تقویت نقاط قوت و رفع نقاط ضعف خواهد شد.
وی با اشاره به مزین شدن استان مرکزی به نام امام خمینی(ره)، ادامه داد: استان مرکزی به نام سرزمین آفتاب و بهشت مفاخر ایران شناخته میشود. تعداد مفاخر ثبت شده در سطح کشور ۴۵۰۰ نفر است که بیش از ۱۱۰۰ نفر از آنان از قبیل امیرکبیر، پروین اعتصامی، قائم مقام فراهانی و پروفسور حسابی از استان مرکزی هستند که باعث افتخار است.
وی افزود: بیشتر گاز مصرفی کشور از جنوب و بعضا از اعماق دریا استخراج و پالایش شده و با فشار بالایی به خطوط انتقالی با قطر بالا وارد شده و با انجام عملیاتی در ورودی شهرها، به منازل راه پیدا میکند. این فرایند بسیار پیچیده و هزینهبر بوده و افراد بسیاری در این چرخه تلاش میکنند تا این گاز به منازل و صنایع راه پیدا کند.
کمال آبادی گفت: گاز طبیعی، گازی بی بو و بی رنگ است اما بویی که از گاز استشمام میشود ناشی از ماده بودارکننده به نام مرکاپتان است که در ایستگاههای ورودی شهرها و روستاها تزریق میشود تا در صورت وقوع نشتی، افراد از آن مطلع شوند.
وی تصریح کرد: گاز شهری برای سوختن کامل نیاز به اکسیژن کافی دارد و اگر اکسیژن به مقدار کافی وجود نداشته باشد، گاز خطرناکی به نام منواکسید کربن حاصل میشود. این گاز بسیار سمی، خطرناک و بی بو بوده و به دلیل تمایل ترکیب ۳۰۰ برابری با خون نسبت به اکسیژن، قاتل خاموش نامیده شده است.
وی ادامه داد: اگر کسی در معرض این گاز قرار گیرد با علائمی مانند سستی و خوابآلودگی مواجه میشود و در صورت عدم خروج سریع از فضای آلوده به این گاز، با بیهوشی، خفگی و فوت مواجه خواهد شد.
وی با اشاره به ضرورت وجود دودکش مستقل برای هر وسیله گازسوز، افزود: بیشتر اتفاقات اینچنینی به خاطر دودکشهاست. به همین دلیل مسیر دودکشها باید بررسی شود که این کار با استفاده از یک طناب از سمت بام یا شعله اماکانپذیر است. حرکت شعله به سمت دریچه نشان از باز بودن مسیر دودکش دارد. باید از دودکشهای استاندارد استفاده کرد.
کمال آبادی ادامه داد: شیلنگهای گاز باید استاندارد بوده و با استفاده از بستهای فلزی به بخاری وصل شود. نشتیهای احتمالی باید با استفاده از کف و صابون بررسی شود و هرشب پیش از خواب با دست زدن به لوله گاز، گرما و خروجی گازهای سمی کنترل شود.
وی با اشاره به صنعتی بودن استان مرکزی گفت: ۷۰ درصد مصرف گاز استان در تابستان به صنعت اختصاص دارد و این نسبت در زمستان برعکس میشود.
وی اظهار کرد: در حال حاضر بر خلاف گذشته، پوشش افراد در فصل سرد متناسب آن فصل نیست. باید فرهنگسازی برای خانوادهها برای کاهش دمای منازل بین ۱۸ تا ۲۵ درجه و استفاده از پوشش مناسب انجام شود.
وی با اشاره به وجود ۶۱۰ هزار مشترک گاز در استان مرکزی اظهار کرد: اگر تمام این مشترکین دمای منازل خود را تا یک درجه کاهش دهند، معادل مصرف یک روز دو شهرستان محلات و شازند و روستاهای آنها یا به اندازه مصرف شش روز نانواییهای استان صرفه جویی خواهد شد. اگر این فرهنگسازی در سراسر کشور رخ دهد، مشکل ناترازی را در فصل سرما نخواهیم داشت.
کمال آبادی در حاشیه این مراسم در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: گاز طبیعی جایگزین سوختهای فسیلی مانند گازوئیل و نفت شده و به عنوان سوخت پاک شناخته میشود ولی در صورت استفاده نادرست، مخاطراتی را به همراه خواهد داشت. این برنامه به منظور فرهنگسازی برای استفاده از گاز در فصل سرما برای جلوگیری از مخاطرات آن برگزار شده است.
به گزارش ایسنا، آموزش نحوه صحیح کار با لوازم گازسوز، پیش از راهاندازی تا هنگام استفاده از این وسایل و فرهنگسازی برای مصرف بهینه گاز در میان دانشآموزان، از برنامه ها و اهداف این همایش برای دانشآموزان و خانوادههای آنان بود.
انتهای پیام