غلامحسین ساربان در سفر به شهرستان نیشابور در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه کمبود آب و تغییر اقلیم مشکلات جدی را برای کشاورزان به وجود آورده است، اظهار کرد: با کاهش منابع آبی قطعاً بخش قابل توجهی از سطح زیر کشت را از دست خواهیم داد.
وی تغییر الگوی کشت توسط کشاورزان را امری ضروری دانست و بیان کرد: برای اینکه بتوانیم با آب کمتری تولید بیشتری داشته باشیم باید به سمت آبیاری سطحی در باغات و در زراعت هم به سمت آبیاری میکرو برویم.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی، میزان تبخیر آب بر خاک را در برخی نقاط استان ۳۰ برابر بارندگی اعلام کرد و گفت: باید نیروی انسانی این بخش آموزش ببیند و با علم روز آشنا شود.
وی در ادامه با اشاره به وضعیت کشت چغندرقند در شهرستانهای خراسان رضوی افزود: هشت شهرستان خراسان رضوی استان مستعد کشت محصول چغندر قند هستند.
ساربان سطح زیر کشت چغندر قند در سال جاری را ۱۹ هزار و ۳۰۰ هکتار اعلام کرد و گفت: شهرستان نیشابور و میان جلگه جزو مهمترین شهرستانهای مستعد هستند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به کشت ۸۵ درصد چغندر قند استان به ترتیب در شهرستانهای جوین، تربتحیدریه، جغتای، نیشابور، تربتجام، فریمان، قوچان و مشهد افزود: پارسال برای هر هکتار از مزارع چغندر قند ۲۷۵ کیلوگرم کود ازته، ۷۵ کیلوگرم کود فسفاته و ۱۰۰ کیلوگرم کود پتاس تعریف شد.
وی بحران اصلی و مهم بخش کشاورزی را کمبود آب دانست و افزود: بهرهبرداران بخش کشاورزی بر اساس مقدار درآمدی که ازهر مترمکعب آب میتوانند حاصل کنند، تصمیم به کشت میگیرند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی اظهار کرد: محصول چغندر قند جزو ساختارهای اصلی بخش کشاورزی است که قابل حذف نیست و قسمت عمدهای از مصرف کالری روزانه توسط این محصول تولید میشود.
وی با بیان اینکه چغندر قند یکی از پتانسیلهای تولید در سطح استان است، گفت: آموزش و ترویج به عنوان رکن اصلی توسعه کشاورزی پایدار شناخته میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی همچنین افزود: در سطح خراسان رضوی ۳۵۴ سازه ترویجی شامل ۸۶ سایت ترویجی، ۷۹ کانون یادگیری، ۳۶ کانون جوانان، ۱۰۷ واحد نمایشی، ۴۴ مزرعه تحقیقی ترویجی و ۲ مزارع نوآوری داریم که بستری مناسب را برای افزایش ضریب نفوذ دانش در سطح پهنههای تولیدی فراهم میآورد.
انتهای پیام