وام جدید مسکن را چند بخریم؟

در حال حاضر زوجین ساکن شهر تهران که دارای چهار فرزند زیر ۲۰ سال هستند برای دریافت وام جدید یک میلیارد و ۹۲۰ میلیون تومانی باید تعداد ۳۹۲۰ برگه تسه با قیمت ۹۷ تا ۹۹ هزار تومانی خریداری کنند که جمع مبلغ برای دریافت وام مذکور حدود ۳۸۰ میلیون تومان می‌شود.

به گزارش ایسنا، بانک مسکن روز ششم آبان ۱۴۰۲ اعلام کرد که سقف وام از محل خرید اوراق تسهیلات مسکن برای زوجین دارای فرزند تا دو برابر افزایش یافته است. به این ترتیب تسهیلات مذکور که تا پیش از این ۹۶۰ میلیون تومان بود تا یک میلیارد و ۹۲۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرد.

اما برای دریافت امتیاز هر ۵۰۰ هزار تومان از این تسهیلات باید یک برگ اوراق تسه خریداری کرد. قیمت این اوراق در حال حاضر بین ۹۷ تا ۹۹ هزار تومان است.

بدین ترتیب برای دریافت وام یک میلیارد و ۹۶۰ میلیون تومانی باید ۳۹۲۰ برگه اوراق خریداری کرد که زوجین تهرانی باید حدود ۳۸۰ میلیون تومان هزینه کنند.

با توجه به این‌که وام مذکور در راستای جوانی جمعیت طراحی شده متاهل‌های ساکن تهران که فاقد فرزند هستند باید همانند قبل برای دریافت وام ۸۰۰ میلیون تومانی خرید تعداد ۱۶۰۰ برگه اوراق تسهیلات به اضافه ۱۶۰ میلیون تومان وام جعاله تعداد ۳۲۰ برگه جمعا ۱۹۲۰ برگه اوراق خریداری کنند که با قیمت ۹۷ هزار تومانی باید ۱۸۶ میلیون و ۲۴۰ هزار تومان هزینه کنند.

مجردهای تهرانی نیز می‌توانند ۴۰۰ میلیون تومان وام خرید به اضافه ۱۶۰ میلیون تومان تسهیلات جعاله دریافت کنند که با این حساب باید ۸۰۰ برگه برای وام خرید و ۳۲۰ برگه برای جعاله جمعا به تعداد ۱۱۲۰ فقره خریداری کنند. بنابراین باید ۱۰۸ میلیون و ۶۴۰ هزار تومان پرداخت کنند.

سقف این تسهیلات برای مراکز استان و شهرهای با جمعیت بیش از ۲۰۰ هزار نفر برای مجردها به ۳۲۰ و برای زوجین به ۶۴۰  میلیون تومان رسیده است.

با توجه به اینکه مجردها باید ۶۴۰ و متاهل‌های ساکن این شهرها نیز باید ۱۲۸۰ برگه تسهیلات مسکن خریداری کنند، مجردها باید ۶۲ میلیون و ۸۰ هزار تومان و متاهل‌ها نیز ۱۲۴ میلیون و ۱۶۰ هزار تومان پرداخت کنند.

اما درخصوص وام یک میلیارد و۹۲۰ میلیون تومانی چنانچه خانواده‌ای دارای چهار فرزند زیر ۲۰ سال سن بوده و پدر به همراه فرزندان متولد شهر تهران باشند؛ براساس قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» این خانواده درحالت انفرادی می تواند علاوه بر ۴۰۰ میلیون تومان تسهیلات خرید مسکن به ازای هر فرزند ۱۰۰ میلیون دیگر و درمجموع تا سقف ۸۰۰ میلیون تومان برای خرید مسکن و همچنین برای تعمیر مسکن علاوه بر ۱۶۰ میلیون تومان، به ازای هر فرزند ۴۰ میلیون تومان و به عبارتی تا ۳۲۰ میلیون تومان درقالب تسهیلات جعاله از محل اوراق ممتاز بانک مسکن استفاده کند.

به طور مثال اگر زوجین دارای یک فرزند کمتر از ۲۰ سال باشند به ازای هر ۸۰۰ میلیون تومان تسهیلات خرید مسکن زوجین می‌توانند ۲۰۰ میلیون تومان و به ازای ۱۶۰ میلیون تومان جعاله می‌توانند ۴۰ میلیون تومان دریافت کنند. لذا به این زوج علاوه ۹۶۰ میلیون تومان قبلی ۲۴۰ میلیون تومان بابت فرزندشان تعلق می‌گیرد که مجموعا می‌توانند یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان دریافت کنند.

زوجین دارای دو فرزند نیز به این ترتیب می‌توانند به ازای هر فرزند ۲۰۰ میلیون تومان بابت وام ۸۰۰ میلیون تومانی زوجین (مجموعا ۴ فقره وام ۱۰۰ میلیون تومانی خرید) و ۴۰ میلیون تومان بابت جعاله (مجموعا ۲ فقره وام ۴۰ میلیون تومانی) بگیرند که ۴۸۰ میلیون تومان می‌شود. با این حساب به خانواده‌های دارای دو فرزند یک میلیارد و ۴۴۰ میلیون تومان تعلق می‌گیرد.

به خانواده‌های دارای سه فرزند ۷۲۰ میلیون تومان افزوده می‌شود که مجموعا یک میلیارد و ۶۸۰ میلیون تومان است. خانواده‌های دارای چهار فرزند زیر ۲۰ سال نیز می‌توانند ۹۶۰ میلیون تومان بابت طرح جوانی جمعیت وام بگیرند که مجموعا یک میلیارد و ۹۲۰ میلیون تومان می‌شود.

سقف تسهیلات قابل استفاده زوجین در شهر تهران از محل اوراق ممتاز برای خرید مسکن یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان و جعاله مسکن ۳۲۰ میلیون تومان است.

البته طبیعتا متاهل‌های دارای فرزند در شهرستان‌ها نیز می‌توانند از طرح مذکور مبنی بر دو برابر شدن مبلغ وام استفاده کنند.

دوره بازپرداخت تسهیلات موضوع این دستورالعمل در تقسیط به روش ساده، به ازای هر فرزند زیر ۲۰ سال سن، به میزان دو سال (در مجموع برای پنج فرزند و حداکثر تا سقف ۱۰ سال) قابل افزایش است. در حال حاضر زمان بازپرداخت وام اوراق ۱۲ سال است که طبق طرح جوانی جمعیت می‌تواند تا ۲۲ سال افزایش پیدا کند.

اعطای این تسهیلات مشروط به آن است که نرخ باروری شهرستان محل تولد پدر و فرزند بالاتر از ۲.۵ نباشد.

با توجه به مهلت زمان اجرای قانون، اعطای تسهیلات موضوع این دستورالعمل حداکثر تا آبان ماه ۱۴۰۷ امکان‌پذیر خواهد بود.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۸ آبان ۱۴۰۲ / ۰۸:۲۴
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1402080805354
  • خبرنگار : 80001