جعفر میعادفر در نشست خبری که بعد از ظهر یکشنبه ۷ آبان در سالن جلسات اورژانس قزوین برگزار شد، اظهار کرد: در سطح کشور ۳۲۰۰ پایگاه اورژانس وجود دارد که ۵۱ مورد امور هوایی، ۱۸۰۰ مورد پایگاه جادهای و ۱۳۰۰ پایگاه شهری را شامل میشود.
رئیس سازمان اورژانس کشور بیان کرد: در اورژانس کل کشور ۲۶ هزار نیروی انسانی فعالیت میکند که به ۵ میلیون فوریتی که سالانه با آن روبهرو هستیم پاسخ میدهند و به طور میانگین به ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بیمار امدادرسانی میکنند.
وی با بیان این موضوع که یکی از مهمترین مشکلات امروز حوادث شهری به خصوص در کلان شهرها است، توضیح داد: موتورلانس یکی از راه حلهای مواجهه با سوانح سطح شهر هستند که طی ۲ سال اخیر رشد قابل توجهی داشتهاند و هم اکنون ۳۴۰ موتورلانس در سطح کشور عملیات انجام میدهند.
میعادفر گفت: یکی از نکتههای قابل توجه دیگر در سطح فوریتهای پزشکی افزودن نیروهای خانم هستند، نیمی از جمعیت کشور را بانوان تشکیل میدهند لذا حضور نیروی خانم در فوریتهای پزشکی به شدت احساس میشود امسال بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ نیروی خانم فوریتهای پزشکی از دانشگاه فارغالتحصیل میشوند.
این مسئول خاطرنشان کرد: در قزوین ۵۱ پایگاه فوریتهای پزشکی دایر است که ۱۹ مورد پایگاه شهری و ۳۲ مورد پایگاه جادهای هستند قزوین دارای ۴ موتورلانس است که تا پایان سال ۲ مورد دیگر به آن اضافه خواهد شد.
وی یادآور شد: از مجموع ۲۵۰۰۰ نیرویی که وزارت بهداشت در سال جاری توسط برگزاری آزمون استخدامی جذب کرده ۳۵۰۰ نیرو جذب فوریتهای پزشکی شدهاند که سهم استان قزوین از این تعداد ۴۴ نفر بوده است.
رئیس سازمان اورژانس کشور با اشاره به چالشهای پیش روی فوریتهای پزشکی و اورژانس کل کشور، عنوان کرد: هم اکنون ۳۰۰۰ آمبولانس فرسوده در ناوگان ما فعالیت میکند که باید هرچه زودتر تعویض شوند تا پایان سال جاری ۵۰۰ دستگاه آمبولانس به ناوگان ما افزوده میشود و قولهایی برای افزودن ۵۰۰ آمبولانس دیگر داده شده است.
وی ادامه داد: طبق برنامه هفتم توسعه یک درصد از فروش موتور و ماشین در کشور باید به خرید ناوگان امدادرسان اختصاص یابد و از آنجا که ما یک دستگاه هزینهبر هستیم و ثروت تولید نمیکنیم این یک قانون بسیار مثبت برای اورژانس محسوب میشود.
میعادفر با گلایه از قانون بودجه سال ۱۴۰۲ عنوان کرد: در این قانون تنها هزینه مصرفی اورژانس دستمزدها در نظر گرفته شده است در حالی که ما بندی به نام سایر هم داریم که هزینه سوخت، تعمیرات، آب، برق و سایر نیازهای پایگاههای امدادی از آن تأمین میشد و در بودجه دیده نشده است.
رئیس سازمان اورژانس کشور در پایان خاطرنشان کرد: قزوین با کمبود ۱۲۰ نیروی فوریتهای پزشکی مواجه است که امیدواریم در آزمون مرحله بعد وزارت بهداشت بخشی از این مشکل حل شود، از طرفی مجمع خیرین کشور که در مرکز تشکیل شده است میتوانند شعب استانی برپا کنند تا خیرین با مشکلات فوریتهای پزشکی آشنا شده و در این جهت نیز همکاری کنند.
انتهای پیام