در هر دورهای از تاریخ ایران بناهای مذهبی با ویژگیهای گوناگون در روستاها، شهرها، جادههای کاروانی، مناطق کویری، گذرگاههای کوهستانی و شهرهای ساحلی ایجاد شدهاند. این مقبرههای مذهبی در بیشتر شهرها و روستاها با نام امامزاده مأمنی برای مسلمانان و دوستداران اولیاءالله بوده و هستند.
ویژگیهای اقلیمی موجود در هر منطقه از کشور پهناور ایران منجر به احداث نوع خاصی از ساختار معماری در آرامگاهها شده است. در میان تمامی بناهای مذهبی، امامزادگان در کنار مساجد، مهمترین بناهای ایران اسلامی به شمار میآیند، آثاری که از دورههای مختلف در مقابر و مزارها به خصوص امامزادهها باقی مانده نشان میدهد که مردم همواره در راه حفظ، نگهداری، توسعه و گسترش این ابنیه بذل کردهاند و این تا آنجاست که ارزندهترین آثار هنری در رشتههای گوناگون از دورههای مختلف در این بناهای مقدس گرد آمدهاند.
یکی از امامزادههای ایران که در استان گلستان و شهرستان رامیان قرار دارد، امامزاده بیبی حلیمه خاتون الهادی محسوب میشود که در بین اهالی منطقه از احترام و ارزش بالایی برخوردار است و سالانه افراد زیادی به زیارتایشان میروند.
مساحت کل مجموعه بقعه برابر با ۵ هزار متر مربع است و امکاناتی از قبیل آب، برق و محل استراحت مسافران برای آن در نظر گرفتهاند. این امامزاده بهعنوان یکی از جاهای دیدنی رامیان شناخته میشود.
جاده فوق در منطقه کوهستانی البرز شرقی با پوشش زیبای جنگلی و با چشم اندازهای بدیع طبیعی و سحرانگیز و چشمههای خوشگوار نظر هر بینندهای را جلب مینماید. هوای مطبوع کوهستان در بهار و تابستان وصفناپذیر است.
مسافران با تفرج در دل کوهستانهای اطراف امامزاده با بهرهگیری از میوههای جنگلی تمشک، کندس، گل پر، آلوی جنگلی، اطراق میکنند. خوشبختانه با کمک مردم خیر و محبان اهل بیت علیهم السلام امکانات اقامتی و رفاهی جهت اسکان زائرین فراهم شده است، عبور از سایت پروازی الهادی و جادههایی با طبیعت بکر بر زیبایی مسیر این امامزاده افزوده است. این امامزاده از طریق هیئت امنایی و با نظارت اداره اوقاف و امور خیریه آزادشهر و رامیان اداره میشود.
ساختار و معماری امامزاده بیبی حلیمه
بنای جدید این امامزاده در حدود ۵ هزار متر مربع مساحت دارد که ۷۰۰ متر آن ساختمان آن است. در این مکان امکانات رفاهی کاملی وجود دارد که شامل آب، برق و … میشود. علاوه بر اینها در این محوطه زائر سرایی ساخته شده است که مسافران و زواری که به این محل میروند میتوانند از آن استفاده کنند و شب را نیز در این مکان به سر ببرند.
لازم به ذکر است که امامزاده بر روی تپهای بلند واقع شده است که چشماندازی زیبا به محیط اطراف دارد. گرداگرد ساختمان را کوههای بلند و پوشیده از گیاهان و درختان گوناگون احاطه کردهاند. درختانی که در این محوطه به چشم میآیند شامل تمشک، کندس، گل پر، آلوی جنگلی میشوند.
مشخصات امامزاده بیبی حلیمه خاتون
روستای الهادی یکی از روستاهای بخش مرکزی شهرستان رامیان واقع در ۲۰ کیلومتری جنوب رامیان میباشد که حدود ۱۵۰۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد. این روستا دارای مناظر بکر و دست نخوردهی بسیار زیباست.
امامزاده بیبی حلیمه خاتون در ۲۵ کیلومتری شهرستان رامیان، در روستای الهادی قرار دارد و نسبش را به حضرت موسی بن جعفر (ع) نسبت میدهند. بنای اولیه بقعه به دوره صفوی تعلق داشت و از سال ۱۳۷۹، بنای جدید امامزاده در حال ساخت بوده است.
تاریخچه امامزاده بیبی حلیمه خاتون
بنای اولیه بقعه به دوره صفوی تعلق داشت و از سال ۱۳۷۹، بنای جدید امامزاده در حال ساخت بوده است.
زمان مناسب بازدید امامزاده بیبی حلیمه خاتون
در همه سال میتوانید به این امامزاد واجب التعظیم بروید، اما بهترین زمان برای بازدید فصل بهار و پاییز است.
امکانات ویژه امامزاده بیبی حلیمه خاتون
این جاذبه دارای امکاناتی همچون: آب، برق و محل استراحت است.
پیشنهاد ویژه امامزاده بیبی حلیمه خاتون
در مجاورت زیارتگاه، درخت تنومند و کهنسال بلوط وجود دارد که حدود ۱۰ متر ارتفاع دارد. قطر تنه آن ۳ متر و نیز در پایینترین نقطه با احتساب ریشههای درخت بلوط که از خاک بیرونزده شده، ۵/۵ متر است. شاخههای این درخت قدیمی حدود ۵ متر به اطراف رشد کرده است؛ به شما پیشنهاد میکنیم از این جاذبه نیز بازدید کنید.
سیمای عمومی امامزاده بیبی حلیمه خاتون
مساحت کل مجموعه بقعه برابر با ۵ هزار متر مربع است. بنای امامزاده با آجرهای قالب کوچک مختلف به اندازه ۵×۲۳×۲۳ سانتیمتر ساخته شده است. این اثر به شماره۱۴۰۶۴ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.
داخل این بنا تنها صورت قبری ساده بدون سنگ قبر و کتیبه به ابعاد۳۵×۱۰۰×۲۰۰ سانتیمتر دیده میشود که بر روی آن پارچه سبزی کشیدهاند.
راههای دسترسی به امامزاده بیبی حلیمه
برای اینکه به زیارت امامزاده بیبی حلیمه بروید باید در ابتدا راهی شهرستان رامیان شوید. پس از رسیدن به این شهر باید با وسایل نقلیه عمومی به این امامزاده بروید. اگر با خودرو شخصی سفر میکنید باید در جاده رامیان به روستای الهادی قرار بگیرید که در حدود ۲۵ کیلومتر میشود.
بازدید از امامزاده بیبی حلیمه خاتون الهادی
برای زیارت این مکان نیازی به رعایت شرایط خاصی نیست و در هر روزی از هفته که تمایل داشته باشید میتوانید اقدام به سفر کنید. از آنجایی که این مکان در کوهستان قرار دارد جادهای که به آن منتهی میشود جادهای کوهستانی است که زیباییهای خیرهکنندهای را در پیش چشمان شما به نمایش میگذارد. پس از زیارت میتوانید به گشت وگذار در طبیعت اطراف آن بپردازید که شادابی خاصی به شما میبخشد.
به گزارش ایسنا، بقعه امامزاده بی بی حلیمه خاتون در دل روستای الهادی در مجاورت جنگلی انبوه و مهگرفته فرصت یک زیارت باصفا در کنار سیاحتی کمنظیر را برای گردشگران فراهم کرده است.
انتهای پیام