ورزش نوشهر زیر بار بی‌توجهی‌ها کمر خم کرد

هیات‌های ورزشی شهرستان نوشهر از کمبود اعتبارات تا اجاره سالن‌های ورزشی توسط افراد غیر بومی ضربه فنی شده و از نارسایی‌ها رنج می‌برند.

به گزارش ایسنا، شهرستان نوشهر با وجود داشتن ورزشکاران نامدار و قهرمانی در رشته‌های مختلف از جمله کشتی، تکواندو، قایقرانی، فوتبال ساحلی و سایر رشته‌ها که دارای عناوین قهرمانی در سطح ملی و جهانی هستند اما از مشکلات عدیده‌ای در حوزه ورزش رنج می‌برد. مشکلاتی همچون کمبود اعتبارات، کمبود فضای ورزشی و نبود سالن‌های اختصاصی برای برخی رشته‌ها از جمله نارسایی‌های ورزش شهرستان نوشهر محسوب می‌شود.

جلسه‌ای جهت بررسی و رفع مشکلات هیات‌های ورزشی شهرستان نوشهر با حضور نماینده مجلس شورای اسلامی برگزار شد و در این نشست به بیان مشکلات و ارائه راهکارهای لازم پرداخته شد.

در ابتدای این جلسه "مجید پالوچ" رئیس اداره ورزش و جوانان نوشهر با بیان اینکه این شهرستان دارای پنج خانه هیات‌های ورزشی، ۱۱ باشگاه تحت پوشش اداره و یک استادیوم ورزشی دارای چمن مصنوعی است، اظهار کرد: چهار سالن ورزشی از محل خودیاری شوراها و دهیاری‌ها، یک زمین چمن مصنوعی در روستای کشکسرا، یک زمین ورزشی سرپوشیده در کمربندی نوشهر، چهار سالن مربوط به آموزش و پرورش و سپاه ناحیه از جمله امکانات ورزشی شهرستان نوشهر است.

وی به پروژه‌های در دست اقدام این شهرستان اشاره کرد و گفت: سالن ورزشی روستای لرگان در بخش کجور با ۸۵ درصد پیشرفت که برای تکمیل نیازمند ۸۰۰ میلیون تومان است، همچنین زمین ورزشی آبندانک که برای تکمیل نیازمند یک میلیارد تومان است، زمین مینی فوتبال چمن چلندر در مرحله افتتاح به عنوان اولین زمین مینی فوتبال اداره تربیت بدنی شهرستان از جمله پروژه‌های در دست اقدام است.

رئیس اداره ورزش و جوانان نوشهر سرانه ورزشی برای هر نفر را در این شهرستان ۱.۵۵ متر اعلام کرد و افزود: در حالیکه سرانه  ورزشی دراستان ۱.۳۳ و در کشو ۰.۸ درصد است.

نامناسب بودن سالن‌های ورزشی شهید بهشتی و تختی

پالوچ با بیان اینکه متاسفانه سالن ورزشی شهید بهشتی نوشهر وضعیت خوبی ندارد و نیازمند بازسازی و توجه نماینده مجلس و فرماندار است، تصریح کرد: سالن تختی نوشهر به عنوان قدیمی‌ترین سالن ورزشی سرپوشیده شهرستان دارای قدمتی بیش از ۵۰ سال است که وضعیت خوبی ندارد و بازسازی آن به صرفه نیست و اگر موافقت صورت گیرد مقرر شد در اختیار شهرداری قرار گیرد و در عوض شهرداری نوشهر نیز یک سالن استاندارد و بزرگ در حومه شهر در اختیار ما قرار دهد.

وی آمار بیمه شده ورزشکار سازمان یافته را هفت هزار و ۹۵۰ نفر عنوان کرد و یادآور شد: استخر گردکل بعد از پنج سال که تعطیل بود توسط بخش خصوصی با مبلغ ۳.۵ میلیارد تومان  بازسازی شد و در حال حاضر فعال است.

ضرورت واگذاری سالن رنگرز به اداره ورزش

این مسئول واگذاری سالن‌های ورزشی مخصوص مسابقات را از محل ماده ۲۷ به عنوان اجاره به بخش خصوصی از جمله مشکلات دیگر بیان کرد و ادامه داد:  سالن رنگرز به عنوان تنها سالن بزرگ مسابقه شهرستان است که از محل ماده ۲۷ از اختیارات اداره خارج و در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته است و برای برگزاری مسابقات نیازمند هماهنگی‌های بسیاری است که گاهی بخش خصوصی به عنوان مستاجر به آن توجهی ندارد و این امر باعث بروز مشکلات زیادی در زمان اجرای مسابقات شده است.

برندگان غیربومی سالن‌های ورزشی، معضل بزرگ منطقه

پالوچ از مسئولان درخواست کرد، تا اداره ورزش همانند گذشته اختیارات سالن‌های ورزشی را به دست گیرد و مستاجر سالن‌ها به تایید اداره برسد نه اینکه برندگان و مستاجرها از افراد غیر بومی و از سایر شهرها باشند.

وی نبود خوابگاه ورزشی را از دیگر معضلات و مشکلات برشمرد و گفت: نبود خوابگاه در زمان میزبانی از مسابقات برجسته است و این کمبود در همه رشته‌های ورزشی وجود دارد.

کمبود ناجیان غریق

در ادامه "مجتبی شمس" رئیس هیات نجات غرق نوشهر تعداد کم ناجیان غریق در این شهرستان را از ابتدای نوار ساحلی به طول حدود ۶۰ کیلومتر را از مهم‌ترین مشکلات عنوان کرد و گفت: این مسیر طولانی تنها ۱۸۰ ناجی دارد که با توجه به طولانی بودن مسیر باید بیش از اینها باشد.

وی نبود امکانات دریایی را از دیگر مشکلات این هیات برشمرد و ادامه داد: حتی یک جت اسکی، یک گویه و لباس ناجی مناسب نداریم و امکانات زیر صفر است.

رئیس هیات نجات غریق نوشهر تصریح کرد: برای احیاء یک بیمار مدت زمان زیادی طول می‌کشد تا اورژانس حضور یابد و برای امکانات شوک نیز در مضیقه هستیم.

ورزش نوشهر در رنج بی‌توجهی

در ادامه "محمدرضا قمی" رئیس هیات کوهنوردی نوشهر به بیان بخشی از مشکلات همه هیات‌های ورزشی پرداخت و گفت: ورزش نوشهر به علت بی‌توجهی در حال یتیم شدن است و تنها اسپانسرها در حال کمک به ورزش هستند.

وی با بیان اینکه این امر نیازمند درایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی است، افزود: اجاره سالن‌های ورزشی به طرز وحشتناکی در حال افزایش است و خانواده‌ها و ورزشکاران که اغلب از قشر متوسط به پایین هستند دیگر قادر نیستند هزینه ورزش را بدهند و این امر موجب دور شدن جوانان از ورزش می‌شود.

رئیس هیات کوهنوردی نوشهر با تاکید بر اینکه اجاره سالن‌های ورزشی شهرستان توسط افراد غیر بومی معضل بزرگی شده است، یاداور شد: افراد بومی تا حدی دلسوز هستند اما برای اجاره‌کنندگان غیر بومی هیچ اهمیتی وجود ندارد.

قمی مزایده گذاشتن سالن‌های ورزشی را یک ظلم بزرگ برشمرد و ادامه داد: مگر طبق قانون، ورزش رایگان نیست؛ پس چرا اینهمه هزینه می‌گیرند.

در ادامه "محمدعلی محسنی بندپی" نماینده مردم نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به استفاده ادارات ورزش از ظرفیت روستاها برای گسترش ورزش به ویژه ورزش همگانی اظهار کرد: برخی کشورها همچون هلند آنقدر به ورزش و پیاده روی و تحرک اهمیت می‌دهند که بیش از ۹۰ درصد ساکنین این کشور دوچرخه سواری می‌کنند.

وی با ابراز تاسف از اینکه بی‌حرکتی در کشور ما به بالای ۵۰ درصد رسیده است، افزود: افزایش وزن و چاقی در دختران و خانم‌های کشور ما بیشتر از آقایان است که این امار نشان دهنده این است که چقدر از تحرک و ورزش غفلت کردیم .

وی با بیان اینکه در نظام سلامت کشور متاسفانه به درمان بیشتر از پیشگیری پرداخته می‌شود، یاداور شد: اگر بخواهیم به فکر سلامت جامعه و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی باشیم باید به ورزش توجه کنیم.

نماینده مردم نوشهر چالوس و کلاردشت در مجلس با تاکید براینکه مستند سازی یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های هیات‌های ورزشی باید باشد، خاطرنشان کرد: بر اساس مستند سازی می‌توان اعتبار دریافت کرد.

گلایه از نحوه مزایده اماکن ورزشی

محسنی بندپی با ابراز گلایه از وضعیت مزایده اماکن ورزشی گفت: این مزایده هم مانند آگهی استخدام آموزش و پرورش است که به صورت عمومی برگزار می‌شود و کسی که غیر بومی و از شرق استان است در این منطقه پذیرفته می‌شود و ظرف یک سال همه انها درخواست انتقالی می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه این مشکل با وزیر آموزش و پرورش در میان گذاشته شد که اگر معلمی تعهد محضری برای کار در منطقه‌ای داده است باید به تعهد خود عمل کند، افزود: نه اینکه ۱۲۰ نفر که استخدام می‌شوند ۱۰۰ نفردر همان سال اول منطقه را ترک کنند.

نماینده مردم نوشهر، چالوس و کلاردشت در تکمیل سخنان خود خطاب به هیات‌های ورزشی گفت: لازم است افراد بومی که از تمکن مالی خوبی برخوردارند در مزایده سالن‌های ورزشی شرکت کنند.

محسنی متذکر شد: کسی که غیر بومی منطقه باشد برای ورزش منطقه دل نمی‌سوزاند و دنبال مسائل اقتصادی خود است.

وی با تاکید براینکه دولت در نگهداری سالن‌های ورزش خود عاجز است، افزود: با توجه به شرایط اقتصادی که وجود دارد اینکه دولت بخواهد سالن اختصاصی برای معلولین، بانوان و یا قشر خاصی در شهرستان احداث کند بعید است؛ مگر اینکه بخشی از هزینه‌ها توسط نماینده، شورای شهر و در کمیته برنامه ریزی شهرستان تامین شود.

این نماینده مجلس نداشتن خوابگاه را مشکل بسیاری از هیات‌های ورزشی دانست و ادامه داد: در این خصوص بعد از هماهنگی با فرماندار می‌توان از اعتبارات و امکانات سایر دستگاه‌ها همچون آموزش و پرورش، شهرداری، فرودگاه و نیروی دریایی استفاده کرد.

محسنی بندپی گفت: با توجه به وجود چند اداره کل در شهرستان، با هماهنگی فرماندار می‌توان برای انجام ماموریت در مرکز استان از خودروهای این ادارت کل استفاده شود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۶ آبان ۱۴۰۲ / ۱۱:۱۳
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1402080603952
  • خبرنگار : 50201