«محمد مهدی نیکونژاد» افزود: بر اساس قانون مراکز آموزش عالی باید ۴۰ تا ۵۰ درصد زمینهایی که در اختیار این مراکز قرار دارند، به ساخت و ساز تبدیل شود و فقط ۶۰ هزار متر فضای خود را به عنوان عرصه میتوانند نگه دارند.
وی تصریح کرد: بررسیها نشان میدهد فقط در ۴.۵ درصد زمینهای دانشگاه یزد ساخت و ساز شده و لذا اگر این دانشگاه تمام همت خود را در ۱۰ سال آینده بکار گیرد به سقف قانون یاد شده نمی رسد و در این عرصه دانشگاه عقب است و نتوانسته از زمینهای افتاده خود استفاده بهینه کند.
نیکونژاد با بیان این که بلوار ایرج افشار باید از وسط دانشگاه یزد عبور کند و جزو طرح تفصیلی شهر یزد است اما تاکنون این مرکز آموزشی با آن موافقت نکرده است، افزود: این مسیر، محل عبور لولهها و ذخایر سوخت چندین استان کشور است و عملا دانشگاه یزد نمیتواند در این مسیر ساخت و ساز کند، اما مقاومت دانشگاه یزد جهت واگذار نکردن زمینها جای سوال است در حالی که ایجاد این جاده برای مردم شهر و برای دانشگاهیان مثمرثمر است.
وی اظهار کرد: اگر این بلوار ایجاد شود نه تنها دسترسیها برای دانشگاهیان تسهیلتر میشود بلکه مدت زمان توقف در پشت تقاطع هم موجب کاهش بار ترافیک در سطح شهر میشود.
نیکونژاد یادآور شد: دانشگاه یزد ظرف دو هفته گذشته شرط و شروطی را برای واگذاری زمین برای ایجاد بلوار ایرج افشار تعیین کرده که شهرداری با تمام آنها موافقت کرده است.
وی اظهار کرد: یکی از شرطها این است که به ساخت و سازهایی که در مسیر این بلوار از قبل توسط دانشگاه ساخته شده، لطمه وارد نشود و دوم شرط هم صدور مجوز ۱۱ هزار متر مربع از حاشیه بلوار ایرج افشار برای ساخت ملک تجاری توسط شهرداری است.
عضو شورای اسلامی شهر یزد ایجاد دسترسی به دانشگاه یزد به صورت زیرگذر یا روگذر و بخشیدن تمام بدهی این دانشگاه به شهرداری را از دیگر شروط این مرکز آموزشی بیان و خاطرنشان کرد: به واسطه این که ساخت این بلوار نیاز شهر است و جزء ضروریات و اولویتهاست، تمام شروط دانشگاه توسط شهرداری پذیرفته شده است.
نیکونژاد اضافه کرد: پس از موفقت شهرداری، دانشگاه یزد اعلام کرد که در صورت موافقت هیات امنای دانشگاه نسبت به واگذاری زمین اقدام میکند که امیدواریم هیات امناء مصوب کنند؛ اکنون دو هفته از پذیرفتن شروط میگذرد و صورت جلسهای به امضای رییس شورای شهر و شهردار رسیده اما هنوز جوابی از دانشگاه یزد دریافت نشده است .
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی شورای شهر یزد، بلوار ایرج افشار به طول بیش از دو کیلومتر، نقش بسیار مهمی در کنترل و روان سازی ترافیک شهری و ارتباط با کمربندی یزد دارد، این مسیر قرار است از بلوار فضیلت وارد محدوده زمینهای دانشگاه یزد شده و به بلوار طراوت متصل شود؛ این مسیر در پی تکمیل حلقه میانی شهر برای تسهیل ترافیک و دسترسی راحت در طرح جامع حمل و نقل استان نیز دیده شده است.
چندین سال است که کش و قوس های فراوانی بین دانشگاه یزد و شهرداری وجود دارد که بلواری از وسط این دانشگاه عبور کند اما با موافقتها و مخالفت های روبرو بوده است.
گفتنی است، دانشگاه یزد سال ۱۳۶۷ شمسی با پذیرش ۳۸ دانشجو در رشته عمران رسما شروع به کار کرد و هم اکنون ۱۴ هزار و ۷۵۰ نفر در۲۱۷ کد رشته تحصیلی مشغول تحصیل هستند.
انتهای پیام