به مناسبت دهه ریاضیات برگزار می‌شود؛

نـشـسـت سـیـاهـچـالـه‌هـا و جـهان‌هـای مـوازی

انجمن علمی دانشجویی ریاضی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه الزهرا با همکاری گروه ریاضی به مناسبت دهه ریاضیات، نشست «سیاهچاله‌ها و جهان‌های موازی» را برگزار می‌کند.

به گزارش باشگاه دانشجویان ایسنا، این برنامه یکشنبه هفتم آبان ماه ساعت ۱۱ الی ۱۳، با سخنرانی امیرحسین رضایی ـ محقق و فارغ‌التحصیل فیزیک ذرات بنیادی و کیهان‌شناسی دانشگاه صنعتی امیرکبیر ، در سالن حورا دانشگاه الزهرا برگزار می‌شود.

علاقه‌مندان می‌توانند جهت ثبت‌نام رایگان به شناسه aumath_admin@ یا به شماره ۹۸۹۳۷۲۸۷۳۹۸۶ در ایتا پیام ارسال کنند.

سیاه چاله برخلاف اسمش یک فضای خالی نیست؛ بلکه مقدار زیادی ماده بوده که در یک ناحیه بسیار کوچک فشرده شده است. ستاره‌ای را ۱۰ برابر پرجرم‌تر از خورشید تصور کنید که در کره‌ای تقریبا به وسعت شهر نیویورک قرار دارد. میدان گرانشی در این منطقه آنقدر قوی است که هیچ چیز حتی نور، نمی‌تواند از آن فرار کند.

ایده وجود جرمی عظیم و متراکم در فضا که حتی نور هم نمی‌تواند از آن فرار کند قرن‌ها وجود داشته است. سیاه چاله‌ها در سال ۱۹۱۶ در نظریه نسبیت عام اینشتین پیش‌بینی شدند که بیان می‌کرد وقتی ستاره‌ای پرجرم می‌میرد، هسته‌ای کوچک و متراکم از آن باقی می‌ماند. اگر جرم هسته بیش از سه برابر جرم خورشید باشد، نیروی گرانش بر تمام نیروهای دیگر غلبه می‌کند و یک سیاه چاله تشکیل می‌شود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۶ آبان ۱۴۰۲ / ۰۹:۴۴
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1402080603813
  • خبرنگار : 71674