یک کارشناس مذهبی:

بانوانی چون معصومه(س) در تاریخ اسلام وجود دارند که از مردان زمان خود نیز برترند

این کارشناس مذهبی گفت: در تاریخ اسلام بانوان بزرگواری چون حضرت معصومه(س) وجود دارند که از مردان زمان خود نیز برتر بودند، حضور این بانوان باتقوا و بافضیلت در دین اسلام یکی از نکات جذاب دین اسلام در مقابل افرادی است که اسلام را زن‌ستیز معرفی می‌کنند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسین ابراهیمی در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن عرض تسلیت وفات حضرت معصومه (س) اظهار کرد: در کتب مختلف دلایل متعددی برای هجرت حضرت معصومه(س) از مدینه به قم بیان شده است و یکی از مواردی که مطرح می‌شود وابستگی ایشان به برادر بزرگوارشان امام رضا(ع ) است که در محضر ایشان به  کسب علم و دانش مشغول بودند، همچنین ایشان یکی از بانوان پر فضلیت و والا در تاریخ اسلام محسوب می‌شوند.

وی اضافه کرد: در تاریخ اسلام بانوان بزرگواری چون حضرت معصومه(س) وجود دارند که از مردان زمان خود نیز برتر بودند، حضور این  بانوان باتقوا و بافضیلت در دین اسلام یکی از نکات  جذاب دین اسلام در مقابل افرادی است که اسلام را زن‌ستیز معرفی می‌کنند.

ابراهیمی در خصوص نام حضرت معصومه(س) که با توجه به عفت و پاکدامنی ایشان نامگذاری شده است، بیان کرد:  ائمه و اهل بیت(ع) همگی معصوم هستند و زنانی که در این خانواده‌ها حضور داشتند نیز زنانی پارسا و پاک دامن بودند، اما با این وجود حضرت معصومه(س) تنها فردی بودند که لقب و عنوان معصومه به ایشان داده شد. در روایتی امام رضا(ع) در خصوص ایشان می‌فرمایند «من زار المعصومه بقم کمن زارنی» هرکس معصومه(س) را در قم زیارت کند، مثل کسی است که مرا زیارت کرده است.

وی ادامه داد: در این روایت  امام رضا(ع) لقب معصومه را برای ایشان استفاده می‌کند که به معنای  فردی پاک ومنزه از خطا و اشتباه است، همچنین امام رضا(ع) بیان می‌کند که هرکس به  زیارت ایشان برود مانند این است که به زیارت من آمده است. ‌نام معصومه یکی از اسامی محبوب در کشور ما است و باید سعی کنیم که به ارزش این اسم  پی ببریم و باید به  این مسئله دقت کنیم که یک زن می‌تواند به جایگاه والایی در اسلام دست پیدا کند.

این کارشناس مذهبی خاطرنشان کرد: حضرت معصومه(س) شباهت زیادی به حضرت فاطمه زهرا(س) دارند، بارها از جانب بزرگان دین گفته شده است که با توجه مخفی بودن قبر حضرت فاطمه زهرا(س) هر کس بخواهد ایشان را زیارت کند، می‌تواند به زیارت حضرت معصومه(س) مشرف شود.

ابراهیمی به ویژگی‌های مشترک میان حضرت معصومه(س) با حضرت فاطمه زهرا(س) اشاره کرد و گفت: ویژگی‌های مشترک و مشابهی میان حضرت فاطمه(س) و حضرت معصومه(س) وجود دارد که یکی از این ویژگی‌های مشترک مقام علمی و پاکی ایشان است. در دوران امامت امام کاظم(ع) همانند سایر دوران شیعیان به نزد ایشان می‌آمدند و سوالات خود را از ایشان می‌پرسیدند، یک بار که امام کاظم(ع) در سفر بودند حضرت معصومه(س) هنگامی که ۶ سال داشتند پاسخ سوالات شیعیان را دادند.

حضرت معصومه(س) دارای مقام شفاعت هستند

وی در خصوص مقام علمی حضرت معصومه(س) اظهار کرد: حضرت معصومه(س) یکی از بانوان بزرگ در دین اسلام محسوب می‌شوند که از مقام علمی بالایی برخوردار بودند و وجود این بانوی بزرگوار در کشور ما باعث پدید آمدن شهری مذهبی و بزرگترین حوزه علمیه شد؛ همچنین  در زیارتنامه حضرت معصومه(س) می‌خوانیم که ایشان این مقام را دارند که تمام شیعیان را شفاعت کنند.

این کارشناس مذهبی با بیان حدیثی از امام صادق(ع) در خصوص مقام شفاعت حضرت معصومه(س) بیان کرد: «الا وان قم الکوفه الغیره، الا ان الجنه ثمانیه ابواب، ثلاثه منها الی قم، نقبض فیها امراه هی من ولدی و اسمها فاطمه بنت موسی، و تدخل بشفاعتها الجنه باجمعهم؛ قم کوفه کوچک است و بهشت ۸ در دارد، ۳ در از آن‌ها به روی قم باز است و بانویی از فرزندان من در آن جا دفن خواهد شد که فاطمه دختر موسی نام دارد و با شفاعت وی همه شیعیان وارد بهشت می‌شوند». شفاعت جمیع شیعیان مقام والایی است که به اشخاص عادی، اعطا نمی‌شد. چنانکه فراز پایانی زیارتنامه حضرت معصومه(س) طبق نقلی از امام هشتم(ع) به این حقیقت اشاره دارد «یا فاطمه اشفعی لی فی الجنه فان لک عندا... شان من الشان».

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۴ آبان ۱۴۰۲ / ۱۰:۴۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402080402911
  • خبرنگار : 50570