حسین فرهیدزاده، معاون وزیر صمت امروز سوم آبان ماه، در پنجمین اجلاس دوره هشتم نمایندگان اتاق اصناف ایران در مشهد اظهار کرد: در تلاش هستیم در ستاد تنظیم بازار کشور از توان اتاقهای سهگانه استفاده کنیم، لذا در کارگروه تنظیم بازار، از نمایندگان اتاق اصناف بهره خواهیم برد.
وی افزود: نمایندگان اتاق اصناف با حضور در نشستهای کارگروه تنظیم بازار نقش موثر و پررنگی داشتند و سعی داریم از ظرفیت بخش خصوصی در حوزه تنظیم بازار استفاده کنیم.
رئیس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان تصریح کرد: در بحث بازرسیها تمرکز بر تعیینتکلیف و محدوده عملیات آن است، با توجه به اینکه سطح نظارت بر کالا سطح استراتژیکی است، آنچه سیاستگذاری میشود باید در بخش عملیات نیز اجرا شود.
فرهیدزاده بیان کرد: در حوزه عملیات ابزارهایی در اختیار داریم که شامل بازرسان جهاد کشاورزی، بازرسان اتاق اصناف و بازرسان سازمانهای صمت میشود، بخش دیگر این ابزارها، سامانه جامع تجارت، انبارها و سایر سامانهها است.
وی اضافه کرد: از نظر حاکمیت و دولت، زمانی که بازرسان اصناف و اتحادیهها بر بازار نظارت دارند، مانند این است که مردم بر بازار نظارت میکنند. شاید دولتیها از اتفاقات بازار درک لازم را نداشته باشند، اما صاحبان صنوف میتوانند بازار را درک کرده و به دولتیها انتقال دهند تا برخی اصلاحات در دستورالعملها انجام شود.
معاون وزیر صمت عنوان کرد: نظرات صاحبان صنوف در اصلاح سود حاصل از فروش برخی کالاها تاثیر گذار است، چراکه گاهاً سوددهی متعارف نیست، لذا با همراهی اصناف باید برنامهریزی صحیح در این زمینه انجام و در کارگروه تنظیم بازار تصویب شود.
فرهیدزاده اظهار کرد: انعقاد تفاهمنامههای اصناف با دولت باید توسط کمیسیونهای نظارت بررسی شود، لذا قبل از توزیع کالا، تامین آن اهمیت دارد؛ چراکه اگر بخش تامین به درستی انجام نشود، تمام زنجیره تولید تحت الشعاع قرار خواهد گرفت که مسئولیت این بخش بر عهده جهاد کشاورزی است.
وی با اشاره به بازرسی اصناف عنوان کرد: با وجود استقرار بازرسان در اتاقهای اصناف کشور، تاکنون اطلاعات جامعی در خصوص تعداد آنها در اختیار سازمان حمایت قرار داده نشده، از طرفی سامانهای در این راستا پیشبینی شده تا اطلاعات بازرسان اتاقهای اصناف در آن بارگذاری شود.
انتهای پیام