به گزارش ایسنا، یک رسانه انگلیسی در گزارشی درباره ترس آمریکا از واکنش محور مقاومت به تشدید حملات علیه غزه نوشت: تصمیم پنتاگون برای استقرار تسلیحات دفاعی مضاعف در پایگاههای آمریکا در خاورمیانه پس از آن اتفاق افتاد که با آغاز عملیات طوفان الاقصی از ۱۷ اکتبر، مواضع واشنگتن در این منطقه مکرراً مورد حمله واقع شده و دهها نظامی آمریکایی مجروح شدند.
آمریکا میگوید تأخیر در حمله زمینی رژیم صهیونیستی به نوار غزه که به ادعای مقامات این رژیم با هدف ازبینبردن حماس انجام میشود، به دلیل اختلافنظرهای موجود در تشکیلات نظامی رژیم صهیونیستی اتفاق افتاده است. «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا اخیرا در پاسخ به این پرسش که آیا واشنگتن موجب بهتعویقافتادن عملیات زمینی صهیونیستها شده، گفت: «اسرائیلیها خودشان در این باره تصمیمگیری میکنند.»
روزنامه فایننشال تایمز مدعی شده «مقامات و استراتژیستهای نظامی واشنگتن از این وقفه استقبال کردهاند. آنها میگویند که این تأخیر به آمریکا فرصت داده تا سامانههای پدافند هوایی، کارکنان مضاعف و کشتیهای جنگی بیشتری به منطقه بفرستد تا از پایگاههای خود حفاظت کرده و در میانه داغشدن تنشها در منطقه، قدرت بازدارندگی خود را در برابر حملات احتمالی ایران افزایش دهد».
ژنرال «فرانک مککنزی» فرمانده سابق سازمان تروریستی سنتکام میگوید: با افزایش نیروها و تقویت اسرائیل، کار ما در پسزدن این حملات راحتتر میشود. زمان در اینجا به نفع ماست.
فایننشال تایمز نوشته آمریکا توانسته با استقرار دو ناوگروه خود در دریای مدیترانه ایران را از مداخله مستقیم در این جنگ منصرف کند، اما واشنگتن هنوز هم گروههای مقاومت منطقه را تهدیدی چشمگیر علیه خود میداند.
پیشتر نیویورکتایمز نوشته بود تحلیلگران در این که پیام دولت آمریکا مبنی بر بازدازندگی در برابر ایران واقعا منتقل شده و اثری گذاشته باشد، تردید دارند. آنها میگویند این که بایدن مجبور شده است ناوگروه دوم را اعزام کند، نشان میدهد که اعزام اولی پاسخ مورد انتظار یا مطلوب واشنگتن از ایران را در پی نداشته است.
یک مقام ارشد آمریکایی میگوید: این وضعیت نگرانکننده است. نشانهها حاکی از آن است که گروههایی در منطقه قصد تشدید تنش را دارند و به همین دلیل است که ما نهتنها حضور نظامی خود را در منطقه افزایش دادهایم؛ بلکه این مسئله را علناً اعلام کردهایم.
همچنین بسیاری از مقامات آمریکایی نگران مداخله حزبالله هستند. این جنبش مقاومت و رژیم صهیونیستی از آغاز عملیات طوفان الاقصی حملات پراکندهای به مواضع یکدیگر در دو سوی مرز لبنان و سرزمینهای اشغالی انجام دادهاند؛ اما ظاهراً هر دو طرف تا امروز از ورود به یک درگیری تمامعیار اجتناب کردهاند.
این در حالی است که برخی رسانهها احتمال وقوع درگیری مستقیم میان حزبالله و رژیم صهیونیستی را بالا دانسته و به توانایی موشکی حزبالله برای هدف قراردادن تمامی مناطق تحت اشغال رژیم صهیونیستی اشاره کردهاند.
رسانه انگلیسی خبر داده در اوایل هفته جاری پایگاه آمریکایی «عینالاسد» در غرب عراق و همچنین پادگان «التنف» در سوریه هدف حملات راکتی قرار گرفتند. همچنین برخی گروههای مقاومت منطقه از عراق به نزدیکی مرز سرزمینهای اشغالی در غرب سوریه نقلمکان کرده و موجب نگرانی مضاعف مقامات آمریکایی شدهاند.
به گفته مقامات آمریکایی، تحرکات گروههای مقاومت از احتمال تشدید وخامت اوضاع حتی پیش از آغاز حمله صهیونیستها نشان دارد. در گزارش فایننشال تایمز آمده است: آمریکا و متحدانش در موضعی آسیبپذیر قرار دارند.
«جیم ریش» عضو مجلس سنای آمریکا و ارشدترین مقام جمهوریخواه در کمیته روابط خارجه سنای این کشور میگوید: به نظر میآید که ایران قصد ندارد مستقیماً با ما درگیر شود و مطمئناً ما هم نمیخواهیم با آنها درگیر شویم.
با این حال، مقامات آمریکایی نگران فعالیت گروههای مقاومت منطقه هستند؛ گروههایی که غرب برخی از آنها را وابسته به ایران میداند. به گفته یک مقام آمریکایی، این گروهها از ۱۷ اکتبر تا امروز دستکم ۱۲ حمله به پایگاهها و نیروهای آمریکایی در منطقه انجام دادهاند.
این در حالی است که به اذعان مقامات آمریکایی «یک تفکر غالب در منطقه وجود دارد و آن هم این است که آمریکا تا حدی حملات این گروهها را بیپاسخ خواهد گذاشت؛ زیرا واشنگتن بیم آن دارد که اگر به این حملات واکنش شدیدی نشان دهد، دوباره درگیر یک جنگ چند ساله مانند جنگهای عراق و افغانستان شود.»
انتهای پیام