سیدحسین حسینی سوم آبان ماه در همایش یک روزه برنامهریزی توسعه ماهیان خاویاری کشور در شهرستان سبزوار با بیان اینکه ماهی خاویاری به عنوان برند جهانی پرچم شیلات ایران است، افزود: پارسال ۱۸.۵ تن خاویار و ۴۶۰۰ تن گوشت در کشور تولید شده است.
وی همچنین میزان ارزآوری بخش شیلات کشور را از این میزان تولید خاویار و گوشت ۶۰۵ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: پروتئین تولید شیلات امروزه در جهان از آنجا که یک مؤلفهی مهم در نجات بشر از قحطی است، در افق تولید بخش کشاورزی کشورهای جهان اهمیتی بنیادین یافته است.
رییس سازمان شیلات اظهار کرد: اینکه شهرستان سبزوار با اقلیم خشک و کویری امروز میزبان نشست مدیران شیلات کشور است دارای یک پیام مهم بوده و آن اینکه شیلات از ظرفیتها و پتانسیلهای مهمی برخوردار بوده و میتواند در گسترههای تولید و اقلیم متفاوت و مختلف، با استفاده از الگوهای متنوع تولید، کانونهای مولدی ایجاد کند تا ضمن کمک به معیشت خانوادهها به پایداری تولید کشاورزی نیز کمک کند.
وی تأکید کرد: آب یکبار مصرف نیست و باید در چرخه تولید محصولات متنوع چند بار بچرخد و ما بر این اساس، برنامه جهاد آبزیپروری را در مزارع کشاورزی در دستور کار قرار دادهایم تا با غنیسازی آب کشاورزی، بهرهوری آب را در تولید کشاورزی بالا ببریم.
حسینی ادامه داد: با توجه به چند وجهی بودن فعالیتهای شیلاتی، شورای عالی راهبری تولید شیلات به ریاست وزیر جهاد کشاورزی و همچنین در استان به ریاست استانداران و در شهرستان به ریاست فرمانداران تشکیل میشود.
شهرستان سبزوار با تولید سالانه سه هزار و ۳۰۰ تن ماهی سردابی و گرمابی، حدود ۳۰ درصد تولید ماهی خراسان رضوی را در اختیار دارد و در سالیان اخیر همواره رتبه نخست تولید شیلات را در این استان داشته است.
انتهای پیام