علی مبارکی در حاشیه برگزاری دو روزه پنجمین کاروان ملی ترویج الگوی کشت محصولات زراعی پائیزه به ایسنا گفت: هرچند در سال زراعی جدید نسبت به پارسال در همین زمان ۸۰ درصد افزایش میزان بارندگی داشتهایم ولی هنوز هم وضعیت منابع آبی خوب نیست و باید از این منابع به نحو مطلوبتری استفاده کنیم.
وی از خاک به عنوان یک موجود زنده نام برد و اذعان کرد: متأسفانه در حق خاک بیشتر از آب ظلم شده به طوری که با خروج مواد غذایی به صورت متوالی، وضعیت آن بسیار نگران کننده شده است.
مبارکی به نقل از معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: میانگین مصرف کود در کشور ما حدود ۱۶۸ کیلوگرم برای هر هکتار است که استاندارد این مقدار در دنیا به حدود ۳۰۵ کیلوگرم میرسد و همین مصرف کمتر از استاندارد کود باعث ضعیف شدن خاکهای ما شده است.
وی ادامه داد: کاروان ترویجی الگوی کشت محصولات زراعی پائیزه طی دو روز با هدف اطلاعرسانی، دانشافزایی و آگاهی بخشی در خصوص برنامه الگوی کشت ملی، کشت قراردادی محصولات زراعی و جهش تولید در دیمزارها برگزار شد.
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور بیان کرد: در این بازدیدها با برقراری ارتباط با کشاورزان، به سؤالات و ابهامات آنان توسط کارشناسان و محققین با ارائه راهکارهای علمی و انتشار دانش و فناوریهای نوین پاسخ داده شد.
وی افزود: این کاروان ترویجی با رویکرد توسعه کشت قراردادی، افزایش بهرهوری مصرف آب، کاهش ضایعات، بیمه و مدیریت مخاطرات و تابآوری، کشت حفاظتی و انتقال و نشر دانش و فناوریهای نوین در شهرستان نیشابور و مراکز سهگانه برگزارشده است.
این کاروان طی دو روز اول آبان ماه سال ۱۴۰۲ بهصورت میدانی و برگزاری کارگاههای آموزشی با عناوینی چون کشت مستقیم، تغذیه گیاهی، بیمه محصولات کشاورزی و ... انجام شد.
انتهای پیام