معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند:

روند ابتلا به آنفلوآنزا و کرونا در خراسان جنوبی افزایشی است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: روند ابتلا به آنفلوآنزا و کرونا در خراسان جنوبی افزایشی است.

مجید شایسته، امروز چهارشنبه سوم آبان در نشست خبری با موضوع "بیماری‌های حاد تنفسی و تاکید بر بیماری آنفلوآنزا" گفت: در حال حاضر فصل شیوع بیماری‌های تنفسی است و واکسیناسیون کرونا و آنفلوآنزا در پیشگیری از بروز سویه‌های شدید این بیماری‌ها تاثیرگذار بوده که باید به آن توجه کرد.

وی افزود: از ابتدای مهر ماه آمار ابتلا به آنفلوآنزا و کرونا افزایشی بوده به طوری که هفته اول مهر ۱۶۷ نمونه آنفلوآنزا از بیماران گرفته شد و این تعداد در هفته آخر به ۳۹۰ مورد رسید که در مجموع ۹۵۵ نمونه آنفلوآنزا داشتیم و نشان از روند افزایشی دارد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار کرد: حساسیت نسبت به کرونا کم شده و تمایل به نمونه‌گیری کاهش یافته لذا با توجه به شباهت علایم آنفلوآنزا و کرونا تصور بر این است که کرونا کاهش داشته در صورتی که ویزیت بیماران نشان می‌دهد آمار هر ۲ بیماری ویروسی افزایشی است.

شایسته با اشاره به اینکه  ۲۲ درصد موارد نمونه‌گیری آنفلوآنزا مثبت شده و نسبت به هفته‌های قبل روند افزایشی داشته است،گفت: هفته اول مهر ماه ۲۱۶ نمونه کرونا در استان گرفته شد که ۱۹ مورد مثبت و هفته آخر مهر ۴۳۵ مورد با ۴۴ نمونه مثبت داشتیم که حدود ۱۰ درصد نمونه‌ها مثبت بوده است.

وی افزود: از همین رو هفته‌های اخیر تعداد نمونه‌های بیماری کووید-۱۹ روند صعودی داشته و موارد مثبت‌ کرونا در مهر ماه نسبت به شهریور سه برابر شده است.

رئیس مرکز بهداشت استان خراسان جنوبی اظهار کرد: بهترین زمان برای نمونه‌گیری ۳۶ ساعت بعد از شروع بیماری است زیرا قبل یا بعد از این زمان ممکن است نمونه کاذب نشان دهد.

وی ادامه داد: مرگ ناشی از کرونا یا آنفلوآنزا در خراسان جنوبی از ابتدای مهر ماه نداشته‌ایم اما آمار بستری‌ها به شدت افزایش یافته است.

شایسته گفت: امسال شروع آنفلوآنزا زودهنگام بود به طوری که حتی در مرداد هم موارد مثبت داشتیم و بعد از بازگشت زائران اربعین و ابتدای مهر روند افزایشی را شاهد هستیم.

وی با اشاره به اینکه موارد مثبت آنفلوآنزا نیز در مهر ماه نسبت به ماه قبل از آن افزایش هفت برابری داشته است، زمان طلایی برای تزریق واکسن آنفلوآنزا را شهریور و مهر عنوان کرد و گفت: البته تا پایان فصل سرد سال هم می‌توان تزریق واکسن را انجام داد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: عمده ویروس شایع در استان کرونا و آنفلوآنزا نوع A است که اکنون در مدارس هم شیوع بیشتری داشته بنابراین رعایت پروتکل‌های بهداشتی همچنان مورد تاکید است و استفاده از ماسک و شست و شوی مرتب دست‌ها توصیه می‌شود.

وی با اشاره به تفاوت علایم کرونا و آنفلوآنزا گفت: علایم آنفلوآنزا یکباره بروز می‌دهد طوری که بیمار حتی ساعت شروع بیماری را می‌تواند عنوان کند اما کرونا سیر تدریجی پیش رونده دارد.

شایسته اظهارکرد: در سه سال گذشته یک میلیون و ۷۰۰ هزار دز واکسن کرونا به استان تحویل شده که از این تعداد یک میلیون و ۳۵۰ هزار دز به گروه‌های هدف طبق دستورالعمل‌های کشوری تزریق شده است.

شایسته با اشاره به اینکه شهروندان از مصرف خودسرانه آنتی بیوتک هنگام ابتلا به بیماری‌های ویروسی پرهیز کنند زیرا عواض و مشکلات زیادی به دنبال دارد، ادامه داد: بعد از فرآیند ویروسی در کودکان اگر مجدد تب بروز کرد و فرد به عفونت گوش دچار شد باید با تشخیص پزشک آنتی بیوتیک تجویز شود.

شایسته با بیان اینکه واکسیناسیون بهترین و موثرترین راه پیشگیری از خطرات آنفلوآنزا است گفت: امسال چهار هزار دُز واکسن آنفلوآنزا برای بخش دولتی در ۲ مرحله به استان تخصیص یافته که چهار گونه ویروس را پوشش می‌دهد و اثربخشی بالایی دارد.

وی ادامه داد: همچنین هشت هزار و ۷۱۰ دُز واکسن آنفلوآنزا از طریق داروخانه‌ها توسط بخش خصوصی توزیع شده است.

رئیس مرکز بهداشت خراسان جنوبی یادآور شد: بانوان باردار جزو گروه‌های پرخطر هستند که باید حتما واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند و خانه‌های سالمندان نیز از واکسن رایگان بهره‌مند شدند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۳ آبان ۱۴۰۲ / ۱۴:۰۷
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1402080302374
  • خبرنگار : 50026