رئیس پارک علم و فناوری استان:

پیگیر راه‌اندازی کارخانه نوآوری در همدان هستیم 

رئیس پارک علم و فناوری استان همدان گفت: پیگیر راه‌اندازی کارخانه نوآوری در استان همدان و معرفی طرح‌های کلان فناوری به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هستیم. 

دکتر مجید کزازی در جریان بازدید دستیار معاون علمی و فناوری رئیس جمهور از پارک علم و فناوری استان همدان، به ارائه گزارشی از اهم فعالیت و اقدامات پارک علم و فناوری همدان پرداخت و اظهار کرد: مساحت پارک علم و فناوری همدان ۲۱ هکتار است که پنج هکتار آن در اختیار ساختمان مرکزی و ۱۶ هکتار قابل واگذاری به شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناور است.

وی با بیان اینکه ۲۳۰۰ متر از مجموعه پارک علم و فناوری همدان در اختیار فضاهای کارگاهی و آزمایشگاهی است، افزود: پارک علم و فناوری در سه فاز احداث می‌شود که فاز اول آن در سال ۹۸ به بهره‌برداری رسید و فاز دوم آن نیز منوط به تأمین اعتبار از سوی معاونت علمی ریاست جمهوری در آینده‌ای نزدیک افتتاح می‌شود.

کزاری با اشاره به اینکه استان دارای ۱۰ مرکز رشد و نوآوری در شهرستان‌هایی چون همدان، ملایر، نهاوند، کبودراهنگ، تویسرکان، رزن، فامنین و اسدآباد است، ادامه داد: همچنین در شهر لالجین مرکز رشد تخصصی مربوط به صنایع‌دستی نیز راه‌اندازی شده است.

وی برگزاری ۳۵ دوره آموزشی، برگزاری ۱۶۰ جلسه مشاوره، برگزاری ۱۵ نمایشگاه در استان و کشور، بررسی و تأیید ۵۷ پرونده ثبت اختراع، برگزاری ۹ رویداد و ارائه ۵۱۰ مورد خدمات آزمایشگاهی از اهم فعالیت های پارک علم و فناوری در سال ۱۴۰۱ برشمرد.

کزاری درباره راه‌اندازی خانه خلاق نیز بیان کرد: در شهرستان ملایر یک خانه خلاق با همکاری اوقاف و امور خیریه، در شهرهای همدان و لالجین نیز خانه خلاق با همکاری میراث فرهنگی و شهرستان فامنین توسط یک خیر راه‌‍اندازی شده است.

وی با اشاره به ارائه تسهیلات پرداختی پارک علم و فناوری همدان به شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناور نیز گفت: از اواخر سال ۱۴۰۰ تاکنون بیش از ۱۴۶ میلیارد تومان به واحدهای فناور تسهیلات ارزان‌قیمت پرداخت شده است.

رئیس پارک علم و فناوری همدان به ارائه گزارشی از حمایت‌های زیرساختی انجام شده توسط معاونت علمی ریاست جمهوری پرداخت و بیان کرد: در سال‌جاری از ۹ میلیارد تومان مبلغ موافقت‌نامه با معاونت علمی ریاست جمهوری تاکنون دو میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان آن به منظور تکمیل پروژه عمرانی فاز دوم ساختمان اصلی پارک علم و فناوری همدان پرداخت شده است.

وی به برخی از مهمترین اقدامات و دستاوردهای پارک علم و فناوری همدان در شش ماه نخست سال‌جاری پرداخت و افزود: اعطای بیش از ۵۶ میلیارد تومان تسهیلات ارزان‌قیمت به شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناور استان، تصویب افزایش سرمایه صندوق پژوهش و فناوری استان به ۵۰ میلیارد تومان، در دست پذیرش بودن ۸۶ دستیار فناوری در شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناور استان، پیگیری راه‌اندازی کارخانه نوآوری و معرفی طرح‌های کلان فناوری به معاونت علمی، پیگیری راه‌اندازی مرکز علم و فناوری در شهر بخارای ازبکستان و پیگیری اجرای بند(ب) ماده ۶ قانون جهش تولید دانش بنیان از اهم این اقدامات بوده است.

کزازی با اشاره به فعالیت واحدهای فناور خاطرنشان کرد: استان همدان دارای ۳۸۰ واحد فناور شامل مؤسسات فناور، شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز رشد و هسته‌های فناور است.

وی با بیان اینکه ۲۷۰۰ نفر در واحدهای فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان مشغول به فعالیت هستند، افزود: در سال گذشته میزان ۱۰۰۰ میلیارد تومان فروش ریالی و ۵.۵ میلیون دلار فروش ارزی توسط واحدهای فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری استان همدان رقم خورد.

کزازی با اشاره به اینکه ۷۸ شرکت دانش‌بنیان در استان همدان فعالیت دارند و بیشترین فروش محصولات تولیدی خود را داشتند، تصریح کرد: بیشترین کالای صادر شده از استان همدان به کشورهای اروپایی قطعات الکترونیکی بوده است.

وی اضافه کرد: همچنین در سال گذشته با مساعدت‌های مرکز تحقیقات کشاورزی استان، پردیس کشاورزی و همچنین یک پردیس فناوری در دانشگاه بوعلی‌سینا نیز راه‌اندازی شده است.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی پارک علم و فناوری همدان، کزاری خاطرنشان کرد: براساس اعلام وزارت کشور استان همدان سال گذشته با ۸۹ امتیاز رتبه اول اقتصاد دانش‌بنیان را بین سایر استان‌های کشور کسب کرده است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۳ آبان ۱۴۰۲ / ۱۲:۴۵
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402080302254
  • خبرنگار : 50035