علیرضا سلیمانی در گفت و گو با ایسنا، به یکی از مشکلات مردم در مراجعه به بازارهای سنتی طلا اشاره و اظهار کرد: خریداران طلا عمدتا با یک مشکل بزرگ در بازار سنتی مواجه هستند. وقتی برای خرید طلا مراجعه می کنند، حتی اگر قیمت لحظه ای طلا را هم بدانند نمی توانند متوجه نحوه محاسبه قیمت نهایی توسط فروشنده شوند؛ به این ترتیب قیمت یک گرم طلا در مغازه اول با یک گرم طلا در مغازه دوم متفاوت است.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: اما معاملات گواهی سپرده شمش طلا در بورس کالا تقریبا تمام معضلات و ریسک های معاملات سنتی طلا را حذف کرده است؛ به طوریکه مردم می توانند با سرمایه اندک در حدود ۳۰۰ هزار تومان وارد این بازار شوند، چراکه هر گواهی سپرده شمش طلا معادل یک دهم گرم طلاست.
سلیمانی با بیان اینکه خرید گواهی شمش طلا در بورس کالا معاف از مالیات است، ادامه داد: به طور کلی دلیل استقبال از معاملات گواهی شمش طلا، دو مزیت اصلی در کنار سایر مزایاست، نخست آنکه مردم با خرید گواهی شمش طلا و در اختیار داشتن این اوراق، دیگر ریسک نگهداری فیزیکی طلا را ندارند و نگران سرقت یا گم شدن طلا نخواهند بود. مزیت دوم اینکه از این اوراق می توان به عنوان وثیقه بانکی بهره گرفت و از طریق آن تسهیلات دریافت کرد که این موضوع نیز اتفاقی جذاب است.
وی تصریح کرد: همچنین اطمینان از اصالت طلای خریداری شده و امکان معاملات آنلاین نیز از دیگر مزایای داوستد طلا در بورس کالاست که هیچ یک از این مزایا در بازار سنتی وجود ندارد.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: در دنیا نیز معاملات کالاها از جمله فلزات گرانبها و طلا به بازارهای مدرنی مانند بورس سپرده می شود، زیرا در بورس ها امکان طراحی ابزارهای متنوعی در جهت تسهیل معاملات و پوشش ریسک های قیمتی وجود دارد که خوشبختانه در بورس کالای ایران نیز این رویه با سرعت بالایی در جریان است.
گفتنی است؛ تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی میتوانند با مراجعه به صورت حضوری یا از طریق پایگاه های اینترنتی آنلاین کارگزاری های مجاز بازار سرمایه، اقدام به دریافت کد بازار مالی بورس کالا و معامله گواهی سپرده شمش طلا کنند.
انتهای پیام