دکتر فرهاد فرامرزیان در دیدار مجتبی رومانی رئیس بنیاد ایران شناسی شعبه لرستان از آمادگی کامل جهاددانشگاهی برای انجام فعالیت و همکاریهای مشترک در بخشهای پژوهشی، فرهنگی و... با بنیاد ایران شناسی شعبه استان خبر داد و افزود: انجام پژوهشهای کاربردی درخصوص آثار تاریخی، فرهنگی و ... بسیار ضروری است.
وی افزود: این پژوهشها باید در تمامی ظرفیتهای تاریخی لرستان بوده و نباید تنها به یک شهر استان بسنده کرد بلکه باید تمام قسمتها را در نظر داشت.
فرامرزیان ادامه داد: انتظار میرود با توجه به اینکه در حوزه تاریخ فرهنگی و اجتماعی لرستان خلاءهایی وجود دارد بنیاد در این حوزه نیز وارد شده و نسبت به ارائه طرحی با هدف تدوین تاریخ فرهنگی و اجتماعی استان اقدام شود.
وی بر ضرورت هر چه بیشتر آثار تاریخی استان تاکید کرد و گفت: نقش آثار تاریخی در انتقال هویت دینی و ملی بسیار مهم بوده چرا که شناسنامه ملی، فرهنگی، علمی و سیاسی استان و حتی کشور محسوب میشوند.
این مسئول در ادامه صحبتهایش گریزی به ظرفیتهای فرهنگی و دینی استان نیز زد و یادآور شد: تمدن ایرانی اسلامی را در دوران مختلف تاریخی در استان شاهد هستیم.
سرپرست جهاد دانشگاهی لرستان گفت: پژوهشگران و محققان لرستانی باید این تمدن را بیش از پیش به مردم معرفی کنند و در این زمینه بنیاد ایرانشناسی می تواند نقش بسزا و تعیین کنندهای داشته باشد.
فرامرزیان لرستان را گنجینهای از آثار فاخر تاریخی فرهنگی برشمرد و اضافه کرد: این استان با داشتن قابلیت و پیشینه افتخارآمیز خود در ادوار مختلف تاریخی، خاستگاه علما، اندیشمندان و بزرگانی بوده که نقش بسیاری در شکوفایی تمدن ایرانی اسلامی ایفا کردهاند.
وی در ادامه بر توسعه فعالیتهای این بنیاد در استان تاکید کرد و گفت: انجام این کار موجب شناسایی و معرفی آثار تمدنی و اسلامی استان در بین مردم کشور میشود و زمینه را برای مطالعات و تحقیقات بیشتر محققان و پژوهشگران در این زمینه فراهم میکند.
سرپرست جهاد دانشگاهی لرستان با بیان اینکه شخصیتهای تاریخی، مذهبی و سیاسی لرستان باید باید در ظرف زمانی و مکانی خود مورد ارزیابی و پژوهش قرار گیرند، اظهار کرد: اهمیت لرستان در سیر تحولات تاریخ ایران انکار ناشدنی و حائز اهمیت فراوان است.
فرامرزیان معرفی هر چه بیشتر هویت ملی ایرانی-اسلامی با استفاده از ابزارهای فرهنگی و رسانهای، چاپ کتاب و ... را خواستار شد.
انتهای پیام