دکتر مصطفی زبردست در گفتوگو با ایسنا در خصوص آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان با بیان اینکه این بیماری امروزه یکی از چالشهای عمده سازمان جهانی دام محسوب میشود، افزود: به تبع آن در کشور نیز سازمان دامپزشکی، وزارت بهداشت و جهادکشاورزی درگیر موضوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان هستند.
وی در خصوص کنترل و پیشگیری از این بیماری اظهار کرد: آنفلوآنزا ویروسی است که ژنوم آن به صورت قطعه قطعه بوده و خیلی راحت دچار جهش میشود و توسط پرندگان آبزی و مهاجر از یک منطقه به منطقه دیگر شیوع پیدا میکند و برای کنترل این بیماری نمیتوان پرندگان مهاجر را آزمایش و کنترل کرد بلکه باید این مسأله در مبدأ و مقصد انجام شود.
مدیرکل دامپزشکی لرستان اضافه کرد: جلسات مختلف و مانورهایی در شهرستانها به صورت تئوری و عملیاتی برای آمادگی دامپزشکی و سایر دستگاههای ذیربط با موضوع، انجام شده است.
زبردست گفت: همچنین رصد رودخانهها، تالابها و مراکزی که پرندگان مهاجر در آن تردد دارند با هماهنگی و همکاری، همکاران در محیط زیست صورت گرفته است.
وی از رصد و پایش مزارع مرغ مادر و تخمگذار در اواخر سال ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: تمام مراکز پرورش اعم از مادر و تخمگذار درخصوص بحث آنفلوآنزای فوق حاد، مورد آزمایش قرار گرفتند؛ همچنین در این مراکز مسئول فنی مستقر شده است.
مدیرکل دامپزشکی لرستان از تجهیز آزمایشگاه مرکزی اداره کل دامپزشکی لرستان به آزمایشات سلولوزی و PCR خبر داد و گفت: دو سه سال پیش نمونه آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و موارد مشکوک در استان رؤیت شده بود و چون این آزمایشگاه را نداریم باید به استانهای همجوار و سازمان دامپزشکی کشور اعلام میکردیم اما هماکنون با وجود آزمایشگاه مرکزی دامپزشکی لرستان مشکلات حل شده است.
زبردست بیان کرد: در نهایت سرکشی و مراقبتها به روستاها تشدید شده است.
انتهای پیام