بیمارستان سیار مجتمع مس سرچشمه رفسنجان راه‌اندازی شد

با حضور مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران و جمعی از مسئولان شهرستان، بیمارستان سیار مجتمع مس سرچشمه رفسنجان مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

امام جمعه رفسنجان، امروز، دوم آبان ماه در این مراسم مجموعه مس سرچشمه را اندوخته خدادادی دانست که منافع آن به جامعه شهرستانی، استانی و کشوری می‌رسد و ادامه داد: نگهداری و حفظ این مجموعه باید از اهمیت بالایی برخوردار باشد.

حجت‌الاسلام اصغر عسکری بر لزوم طرح‌های توسعه‌ مجتمع مس سرچشمه برای کاهش بیکاری ۱۰ هزار نفر از جوانان رفسنجانی تأکید کرد و افزود: اهالی روستاهای مجاور مجموعه سرچشمه بیشترین آلودگی هوا، آب و زمین را متحمل می‌شوند و مزارع و مراتع آنجا به‌واسطه این آلودگی معدنی از بین می‌رود، اهالی در حال مهاجرت هستند که نیاز است برای مهاجرت معکوس این موارد در نظر گرفته و راه چاره اندیشیده شود.

به‌گفته وی، در حوزه دانش‌بنیان اگر تعامل بین دانشگاه و صنعت مس برقرار شود، زمینه بهره‌برداری، توسعه و اشتغال فراهم می‌شود.

امام جمعه رفسنجان بیان کرد: در حوزه‌های مختلف فرهنگی، مدارس، دانشگاه‌ها، بیکاری و ... نیازسنجی‌ها را انجام می‌دهیم و از شرکت مس می‌خواهیم که تقسیم‌بندی بودجه مسئولیت‌های اجتماعی مس را برای رفع مشکلات به شهرستان واگذار کند.

افزایش ۴۰ درصدی اردوهای جهادی مجتمع مس سرچشمه در سال جاری

در ادامه مدیر مجتمع مس سرچشمه رفسنجان نیز در این مراسم سیل سال گذشته در رفسنجان را یادآور شد و با اشاره به خسارت‌های جانی و مالی این سیلاب، اظهار کرد: اگرچه بلایای طبیعی غیرقابل پیش‌بینی هستند اما می‌توان تدابیری اندیشید که میزان خسارت‌ها کمتر باشد لذا شرکت مس تصمیم گرفت در بحث مسئولیت‌های اجتماعی اقداماتی در این راستا انجام دهد.

مهندس حسین محققی ادامه داد: در این رابطه بیمارستان صحرایی سفارش داده که کاملاً در ایران ساخته شد و ۲۰ میلیارد تومان برای آن هزینه شده است.

وی افزود: این بیمارستان کاملاً پرتابل و قابل جابجایی در محل‌های مختلف است. در مدت زمان پنج دقیقه قابل جای‌گذاری و در ۱۰ دقیقه قابل بهره‌برداری است. حتی اگر در محلی که برق موجود نباشد و در شرایط بحرانی برای هشت ساعت برق آن تأمین است.

محققی با بیان این‌که این بیمارستان سیار هفت تختخوابی دارای تمامی امکانات یک بیمارستان را دارد، تصریح کرد: تجهیزات این بیمارستان بروز بوده و در شرایط بحران کاملاً می‌تواند مأموریت یک بیمارستان را انجام دهد.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ مجتمع مس سرچشمه ۱۵ طرح جهادی درمانی را در استان کرمان اجرا کرد که در هفت‌ماه گذشته ۱۰ طرح جهادی اجرا شده و بالغ بر ۴۰ درصد افزایش داشته و هدف هم خدمات‌رسانی به افراد بی‌بضاعت است.

مدیر مجتمع مس سرچشمه رفسنجان با اشاره به این‌که خدمات اردوهای جهادی مجتمع مس سرچشمه در دو بخش پزشکی و دامپزشکی ارائه می‌شود، بیان کرد: در سال جاری ۱۵ هزار نفر از خدمات دندانپزشکی، چشم‌پزشکی، زنان، قلب و عروق، داخلی  و ... بهره‌مند شدند.

وی خاطرنشان کرد: در بخش دام هم تیم جهادی مجتمع مس سرچشمه در حوزه رفسنجان به ۱۰ هزار دام ارائه خدمت کردند.

راه‌اندازی صنایع پایین‌دستی مس آمار بیکاری را کاهش می‌دهد

فرماندار رفسنجان نیز با اشاره به وقوع سیل سال گذشته در این شهرستان که موجب خسارت شد، گفت: در همین برهه بود که نیاز به بیمارستان سیار احساس شد و شرکت مس پای کار آمد و آن‌را خریداری و تجهیز کرد تا در مواقع بحرانی بتوان از آن استفاده کرد.

حسین رضایی افزود: مجتمع مس سرچشمه در بحران سیل سال گذشته در راستای بازگشایی، ساخت منازل سیل زدگان و دیگر موارد کمک کرد و این سیل باعث شد که در حوزه اجرای طرح‌های آبخیزداری اقدام کنیم و در حال حاضر طرح مطالعاتی آن در دست اقدام است.

وی یکی از معضلات شهرستان را بیکاری عنوان و تصریح کرد: راه‌اندازی صنایع پایین‌دستی مس تا حدودی می‌تواند آمار بیکاری را کاهش دهد. موضوع دیگرکمبود آب آشامیدنی در روستاهای اطراف سرچشمه مانند مغوییه، مانی، هنسیح و ... است که به شدت اهالی این روستاها را در رنج گذاشته است.

رضایی به کمبود ۱۰ دستگاه خودروی اورژانس در شهرستان و نیز  محورهای داوران و سرچشمه که از پرخطرترین جاده های شهرستان هستد اشاره کرد و ادامه داد: برای ساماندهی محور داوران، سال گذشته ۹۷ میلیارد تومان اختصاص یافت اما هنوز جذب نشده و امیدواریم شرکت مس در این موارد هم کمک کند تا آمار تصادفات و ‌حوادث ترافیکی کاهش یابد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲ آبان ۱۴۰۲ / ۲۲:۵۵
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1402080201816
  • خبرنگار : 50188