حمیدرضا طهوری سهشنبه ۲ آبان در ستاد دانشبنیان استان همدان، با اشاره به اینکه استفاده از نخبگان در سطوح مختلف حاکمیتی و جذب ۱۰۰۰ نفر نخبه در استانها در وزارت کشور مصوب شده که کارهای جذبشان در حال انجام است تا تقویت استعداد در بدنه دولت صورت گیرد، اظهارکرد: در مجموع جذب ۵۰۰۰ نفر نخبه تصویب شده که سهمیه جذب ۱۰۰۰ نفر به وزارت کشور اختصاص یافته تا بدین ترتیب از افراد با بهره هوشی بالاتری در اداره کشور استفاده کنیم.
وی با تأکید بر اینکه مأموریت دانشگاهها در توسعه کشور تعیین و به وزارت علوم، وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ شده است، تصریح کرد: دانشگاهها باید به حل مسائل کشور کمک کنند و مؤثر واقع شوند.
طهوری با اشاره به اینکه مأموریتدهی و مسألهمحوری در تمام دنیا وجود دارد و این موضوع در استان همدان نیز در دستور کار قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: در سطح ملی نیز ستادی تحت عنوان «اقتصاد دانشبنیان» تشکیل دادهایم.
وی به طرح چند پیشنهاد پرداخت و بیان کرد: یکی مسأله آب است که در کشور به یک موضوع عمومی تبدیل شده و تمام دنیا با تغییر آب و هوا مواجه هستند به طوری که بعد از جنگ جهانی دوم که صنعت رشد کرد، انقلاب صنعتی محقق شد، انفجار جمعیت رخ داد و نیاز انسان به انرژی برای پیشرفت اقتصادی افزایش یافت و به استفاده از انرژی فسیلی روی آورد، گرمایش زمین و تغییر رفتارهایی چون کاهش بارندگی اتفاق افتاد.
مشاور فناوری وزیر کشور با تأکید بر اینکه باید سعی شود آب حاصل از بارندگیها را مهار و مصرف را کنترل کرد، افزود: در گام بعدی باید اقدام به کاهش مصرف سوختهای فسیلی و انرژیهای تجدیدپذیر و در ادامه جنگلکاری کرد.
وی ادامه داد: بهرهوری در مصرف آب در بخش کشاروزی از مهمترین اقداماتی است که به ویژه در استانهایی که با مشکل آب مواجه هستند، باید مدنظر قرار گیرد به طوری که عدم حل مشکل آب، مشکلات متعدد دیگری را در پی خواهد داشت.
طهوری خاطرنشان کرد: نکته دیگر در حوزه کشاورزی این است که سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (سازمان تات) وظیفه انجام تحقیقات وسیعی رابر عهده دارد تا یافتههای مراکز خود را به کشاورزان ترویج کنند که با پیشرفت علم و فناوری در کشور، شرکتهای دانشبنیان نیز پا به عرصه گذاشتهاند.
وی ادامه داد: بنابراین سازمان تات باید ترویج خود در تمام زمینههای کشاورزی نظیر دامپروری، آبزیپروری و ... را روی موارد موفق با همکاری واحدهای نمونه قرار دهد به طوریکه این نوع ترویج زودبازدهتر، ارزانتر و پردرآمد بوده و نتایج بالاتری دارد.
طهوری به طرح «مزارع نوآور نمونه» در این زمینه که هنوز به تصویب نهایی نرسیده است، اشاره و تصریح کرد: بهتر است استان همدان نسبت به اجرای طرح فوق تا زمانی که اقدام لازم شود، ورود کند تا کارها با سرعت بیشتری انجام گیرد چرا که مشخص نیست تصویب طرح چقدر زمان ببرد.
وی در ادامه به موضوع بازارسازی برای شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد و گفت: متأسفانه سیاستهای بخش تقاضا خیلی ضعیفتر از سیاستهای بخش عرضه است، با وجود اینکه خیلی کمک دادیم، کار و سرمایهگذاری کردیم اما در بازار داخلی با مشکلاتی مواجه هستیم.
مشاور فناوری وزیر کشور اذعان کرد: دولت ما چون خیلی بزرگ است، خودش مصرفکننده بزرگی است بنابراین نهادهای دولتی میتوانند خریدهای حامی نوآوری داشته باشند به طوری که دولت به جای اینکه برای انجام تحقیقات سرمایهگذاری کند، با خرید از این شرکتها سرمایهگذاری انجام دهد و همین امر موجب میشود جریان بزرگی از علم و فناوری پشت سر این موضوع شگل بگیرد.
وی تصریح کرد: کار پارک علم و فناوری علاوه بر کمک به شکلگیری شرکتهای دانشبنیان، بازارسازی و مذاکره برای صادرات داخلی و خارجی است که کمک بزرگی به شمار میآید تا شرکتها جهش یابند.
طهوری خاطرنشان کرد: یکی از روشهای حجمدهی به اقتصاد دانشبنیان، اتصال این شرکتها به صنایع بزرگ است به طوری که در تمام دنیا بخش بزرگ اقتصادشان اینگونه است که شرکتهای کوچک را به شرکتهای بزرگ متصل میکنند تا رقابتپذیر باشند.
وی با تأکید بر اینکه باید شرکتهای کوچک مسأله صنایع بزرگ را حل کنند، خاطرنشان کرد: این کار مهمی است که شرکتهای دانشبنیان به بخشهای عمده اقتصاد همدان به عنوان بازیگران اصلی و صنایع بزرگ وارد شوند و مسألههایشان را حل کنند و بدین ترتیب کل حرکت، دانشبنیان محسوب خواهد شد.
طهوری در ادامه مطرح کرد: باید به سمت دقیق کردن اندازهگیریهای دادهها برویم البته میدانیم که تحقق این موضوع خیلی مشکل است اما باید سازوکاری برایش درنظر گرفت تا دادههای ورودی به صورت صحیح اندازهگیری شوند، هر چند قرار بود مرکز آمار ایران این موضوع را بر عهده بگیرد که فعلاً انجام نشده است.
وی پیشنهاد کرد که استان همدان یکی از کارهای مهمش را رصد آثار و فعالیتهای دانشبنیان قرار دهد و ورودی و خروجیهای آنها را ببیند تا متوجه شویم خروجیهای دو سال گذشته چه بوده و دیجیتالی اندازهگیری شود.
انتهای پیام