به گزارش ایسنا، محسن گرجی امروز در آیین افتتاحیه سیزدهمین کنفرانس ملی مهندسی نساجی در دانشگاه امیرکبیر، گفت: ما در وزارت صمت ساختار جدیدی در دفتر صنایع پوشاک و منسوجات وزارت صمت ایجاد کردیم.
وی ادامه داد: در ساختار قبلی این دفتر عمدتا بر تولید و سرمایهگذاری و تجارت و بازار متمرکز بودیم و در رویکرد جدید دو بخش جدید «فناوری و نوآوری» و «سرمایه انسانی و کسب و کار» راهاندازی شده است.
گرجی با اشاره به آخرین گزارشهای تحول در حوزه کسب و کار در سطح بینالمللی، خاطر نشان کرد: بر اساس این گزارش جهانی تا سال ۲۰۲۵ بخشی از مشاغل، حذف و مشاغل جدیدی به بازار کسب و کار اضافه میشود که از آن جمله میتوان به دادهکاوی اشاره کرد.
مدیرکل دفتر صنایع پوشاک و منسوجات وزارت صمت با تاکید بر اینکه این مشاغل جدید توانمندیهای نیروی انسانی را متحول میکند، اظهار کرد: از این رو توجه به مدلهای نوظهور کسب و کارها ضروری است.
وی به بیان توانمندیهای شرکتهای دانشبنیان در حوزه صنعت نساجی پرداخت و افزود: یکی از شرکتهای دانشبنیان توانسته است ژاکارد فرش ماشینی را که مغز تولید فرش ماشینی محسوب میشود، به تولید برساند و علاوه بر تامین نیاز داخل به کشور ترکیه صادرات و ارائه خدمات داشته باشد.
گرجی با بیان اینکه هر کسی کسب و کاری راهاندازی کرده باشد، به رشد رسیده است، افزود: سال قبل به همت صنعتگران در رستههای صنعتی کشور بهترین رشدها را تجربه کردیم، صنعت نساجی کشور رشد ۱۷.۳ درصدی را تجربه کرد.
به گفته وی، سال قبل رشد صنعت نساجی ۱۷.۳ درصد و رشد صنعت پوشاک ۵.۶ درصد بوده است.
مدیرکل دفتر صنایع پوشاک و منسوجات وزارت صمت، رشد واردات ماشین آلات نساجی به عنوان شاخص سرمایه گذاری در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ را ۱۵ درصد و در صنعت پوشاک را ۳۸ درصد اعلام کرد.
وی ادامه داد: در ۶ ماهه اول سال جاری در کل صنعت نساجی ۳۳ درصد رشد واردات ماشین آلات نسبت به ۶ ماهه اول سال گذشته داشته است.
وی با بیان اینکه این صنعت در حوزه صادرات رشد داشته است، گفت: ما به وزازت ارشاد پیشنهاد کردیم روزی که علمای اصفهان فتوای عدم استفاده از منسوجات خارجی و استفاده از لباسهای داخلی را صادر کردند، به عنوان «روز نساجی» معرفی شود.
مدیرکل دفتر صنایع پوشاک و منسوجات وزارت صمت این روز را مصادف با ۱۲ تیر ماه اعلام کرد.
گرجی از ایجاد کنسرسیومهای تحقیقاتی با حضور دانشگاهیان و شرکتهای دانشبنیان در این دفتر خبر داد و گفت: معاونت فناوری وزارت صمت از این کنسرسیوم حمایت خواهد کرد.
وی گفت: طبق این حمایتها در صورتی که بنگاهی در بخش تحقیق و توسعه سرمایهگذاری کند، به میزانی که این سرمایهگذاری را انجام داده، در پایان سال از میزان مالیاتش کسر خواهد شد.
گرجی گفت: ما طرح تولید ماشین آلات فرش ماشینی را تبدیل به کنسرسیوم میکنیم تا ساخت این نوع ماشین آلات در داخل صورت گیرد.
مدیرکل دفتر صنایع پوشاک و منسوجات وزارت صمت طرح دیگر این دفتر را فرصت مطالعاتی اساتید دانست و در این باره توضیح داد: در این طرح اساتید به دفتر ما معرفی میشوند و ما مشاوره لازم را از آنها دریافت میکنیم.
انتهای پیام