علیاکبر هاشمی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه اکنون صداقت مهمترین عاملی است که میتواند مردم را ترغیب به حضور در پای صندوقهای رای کند، اظهار کرد: مردم ما فهیم اند و اگر واقعیتها برای آنان روشن شود و صداقت را از مسئولین ببینند، پای کار نظام باقی خواهند ماند، کما اینکه این را در شرایط مختلف نشان دادهاند. اکنون هم اگر مردم ببینند مسئولین در حال انجام تمام تلاش خود برای رفاه حال آنان هستند، مشارکت گستردهای در انتخابات خواهند داشت.
وی افزود: مردم باید حس کنند افرادی که برای حضور در مجلس نامزد انتخابات شدهاند، دردشان را درک میکنند و حرف دل آنها را میزنند. مردم هیچ اقبالی به کسانی که سعی در سیاهنمایی یا سفیدنمایی وضعیت کشور دارند، نشان نمیدهند و خواهان رایآوری افرادی هستند که با نگاهی واقعگرایانه به بررسی مسائل کشور میپردازند و برای حل آنها راهکار ارائه میدهند.
این فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به جایگاه بالای مجلس در نظام کشور، اضافه کرد: نامزدها باید شعارهایی را بدهند که منطبق بر اختیارات مجلس باشد. گاهی اوقات نامزدهای انتخابات مجلس شعارهایی را میدهند که اصلا در حوزه اختیارات قوه مقننه قرار نمیگیرد. مجلس از قدرت اجرایی بسیار محدودی برخوردار است و فعالیتهایش عمدتا جنبه نظارتی و تقنینی دارد. طبیعی است که وقتی نامزدها شعاری میدهند که پس از راهیابی به پارلمان نمیتوانند آنها را عملیاتی کنند، اعتماد مردم به نمایندگان از بین میرود.
هاشمی با بیان اینکه اکنون دیگر مردم ما از دوگانه اصولگرا و اصلاحطلب عبور کردهاند، گفت: مردم آگاهتر از این هستند که به پایگاه جناحی افراد یا حمایت فلان چهره معروف سیاسی از یک لیست توجه کنند. امروز شاید حمایت یک چهره معروف ورزشی یا هنری از یک لیست انتخاباتی بتواند بر مردم تاثیرگذار باشد، اما بعید میدانم حمایت چهرههای سیاسی یا بزرگان جناحهای اصلاحطلب و اصولگرا از لیستها بتواند مردم را ترغیب به رای دادن کند.
وی با بیان اینکه به نظر میرسد مردم مشهد در این دوره بر خلاف ادوار قبلی انتخابات مجلس، دیگر به لیستها رای ندهند، ادامه داد: احتمالا در این دوره مردم به اشخاص رای دهند و نه به لیستها. اکنون احزاب هم به دنبال این هستند که بیشتر از چهرههای جدید حمایت کنند تا اقبال عمومی جلب شود. به نظر من در انتخابات اسفندماه امسال، مردم دیگر به نمایندگانی که سالها در مجلس حضور داشتهاند اما نتوانستهاند انتظارات آنان را برآورده کنند، رای نخواهند داد و به دنبال حضور چهرههایی جدید در مجلس اند.
دبیر حزب رهپویان در خراسان رضوی در خصوص نقش شورای نگهبان در افزایش حضور مردم در انتخابات، بیان کرد: به نظر من یکی از اهدافی که همواره از سمت شورای نگهبان دنبال میشود، همین حضور حداکثری است. بررسی صلاحیت نامزدها بر اساس یک سری دستورالعملهای مشخص و به دور از مسائل سیاسی و جناحی در این شورا انجام میشود، زیرا وظایف قانونی، شرعی و اخلاقی اعضای شورای نگهبان به آنان اجازه نمیدهد که صرفا به دلیل مسائل سیاسی و جناحی فردی را رد صلاحیت کنند.
انتهای پیام