یک کارشناس مذهبی:

امام حسن عسکری(ع) مناظرات کلامی خاصی را به وجود آوردند

یک کارشناس مذهبی گفت: امام حسن عسکری(ع) مناظرات کلامی خاصی را به وجود آوردند و توانستند با بهره‌گیری از تعالیم حیات بخش کلام وحی، شیوه صحیح تفسیر قرآن را برای مردم و به ویژه اصحاب خود روشن کنند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدابراهیم لواسانی در گفت‌وگو با ایسنا به مناسبت ولادت امام حسن عسکری(ع)، اظهار کرد: وظیفه امام حسن عسکری(ع) در دو بُعد تکوینی و تشریحی خلاصه می‌شود. قرآن کریم در مورد وظیفه تکوینی می‌فرماید «کُل شیء احصیناهُ فی امام مُبین؛ ما همه خلقت را به واسطه امام مبین، آشکار و معصوم پشتیبانی می‌کنیم و همه چیز را از نفس و وجود او به خلقت اهدا می‌کنیم». بدین معنا که همه موجودات از امام معصوم(ع) بهره‌مند می‌شوند و در محضر ایشان هستند.

وی افزود: در بُعد تشریحی وظیفه امام حسن عسکری(ع) این بود افراد را راهنمایی کنند تا به سعادت ابدی دست یابند و دنیا برای آن‌ها هدف و مقصود نباشد و از این رهگذر به یک فعلی برسند که اگر در هر زمان قالب تهی کنند و به آن عالم دیگر سیر و سفر کنند، سلوک‌شان به سوی پروردگار قطع نشود.

این کارشناس مذهبی بیان کرد: امام حسن عسکری(ع) وظیفه داشتند افراد را به گونه‌ای ارشاد کنند که آن‌ها را از توهم و خیالات و از مسائلی که حیوانات درگیر هستند رشد دهند، زیرا خداوند این قابلیت را در وجود انسان نهاده و بنابراین یک مرشد هم برای او قرار داده است.

وی تصریح کرد: امام حسن عسکری(ع) با تخصصی کردن علوم دینی و اعتقادی، حرکتی پویا و ماندگار را ایجاد کردند تا مردم راه مستقیم الهی را بهتر بشناسند و در آن مسیر قدم بردارند و به عنوان انسان کامل به وظایف خود عمل کنند. ائمه اطهار(ع) از شیعیان انتظار حرکت در مسیر الهی، تقوا، صداقت و راستگویی، ادای امانت و تبعیت از دستورات الهی را دارند.

لواسانی عنوان کرد: امام حسن عسکری(ع) سفارش به رفتار خوب با همسایه‌ها، محبت با فامیل، محبت و حسن خلق با همنوعان را به عنوان حقوق متقابل افراد به یکدیگر در جامعه را مورد تاکید قرار داده‌اند. امام حسن عسکری(ع) در علم، زهد و ساده‌زیستی، سخاوت، عدالت، کمال عقل، عصمت، شجاعت، کرم، پرورش نیروی تفکر و تعقل در افراد، تاکید بر اصل قرآنی تقیه، تبیین جایگاه آل محمد(ع) در جامعه، پاسخ به پرسش‌ها و شبهات روز و تمام ویژگی‌های اخلاقی و اجتماعی سرآمد همه اهل زمان خود بود.

این کارشناس مذهبی خاطرنشان کرد: امام حسن عسکری(ع) داناترین و زاهدترین انسان عصر خود بودند و هر کس که با ایشان معاشرت می‌کرد به مقام علمی ایشان پی برده و با احترام از ایشان یاد می‌کرد. امام حسن عسکری(ع) تعلیمات عالیه قرآنی و نشر احکام الهی و مناظرات کلامی خاصی را به وجود آوردند و توانستند با بهره‌گیری از تعالیم حیات بخش کلام وحی، راه مستقیم عترت و شیوه صحیح تفسیر قرآن را برای مردم و به ویژه اصحاب خود روشن کنند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲ آبان ۱۴۰۲ / ۱۰:۳۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402080201124
  • خبرنگار : 50081