سید حامد حسینی در گفتوگو با ایسنا در خصوص میزان سرمایهگذاری خارجی در خراسان رضوی طی سال جاری اظهار کرد: در نیمه نخست سال جاری میزان سرمایهگذاری خارجی در استان، ۴۰ طرح مصوب به ارزش ۷۴۰ میلیون دلار بوده که به لحاظ ارزش نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از ۱۰۰۰ درصد رشد داشته است.
وی افزود: پس از اینکه سرمایهگذاران خارجی درخواست خود را ارائه داده، فرمهای خود را پر کرده و مستندات و مدارک ارائه میدهند، بررسی اولیه در استان و بررسی نهایی در سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران انجام شده و در قالب هیئت پذیرش سرمایهگذاری خارجی درخواست آنها مصوب و مجوز سرمایهگذاری خارجی با امضای وزیر اقتصاد صادر میشود.
سرپرست اداره کل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی تصریح کرد: سرمایهگذاری خارجی در بخشهای صنعت و معدن، خدمات، گردشگری، ساختمان، حملونقل و کشاورزی انجام شده و بیشترین سرمایهگذاری در بخش صنعت با ۲۳ طرح به ارزش ۶۸۰ میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی صورت گرفته است.
حسینی با اشاره به اینکه بیشترین سرمایهگذاری خارجی در نیمه نخست سال جاری از سوی کشورهای چین و کرهجنوبی در استان اتفاق افتاده، عنوان کرد: علیرغم اینکه هر سال کشورهای همسایه بیشترین سرمایهگذاری را در استان انجام میدهند، اما در نیمه نخست سال جاری کشورهای چین و کره جنوبی بیشترین سرمایهگذاری را داشتند که کره جنوبی برای طرحی ویژه در حوزه پتروشیمی و مشتقات نفتی سرمایهگذاری کرده و مجوز این طرح اخذ شده و چین نیز بیشترین سرمایهگذاری را در منطقه ویژه سرخس در زمینه پروژههای حملونقل و ارتباطات انجام داده است.
وی افزود: در خراسان رضوی به دستور استاندار، قرارگاه تامین مالی و سرمایهگذاری راهاندازی شده است. ابتدای هر سال برای حوزههای مختلف هدفگذاری پیشبینی میشود، به طور مثال در سال ۱۴۰۱، پیشبینی ۲۵۰ میلیون دلار بود که ۳۰۰ میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی محقق شد و در ۱۴۰۲، یک میلیارد دلار پیشبینی شده که در نیمه نخست سال جاری سه چهارم آن محقق شده است.
سرپرست اداره کل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی با اشاره به نقش حیاتی و اهمیت بسیار بالای کشورهای مسلمان به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس در سرمایهگذاری در استان، تاکید کرد: در گذشته سرمایهگذاری شیعیان که از کویت، بحرین و عربستان مراجعه میکردند، به دلیل روابط سیاسی سردی که بین کشور ایران با کشورهای حاشیه خلیج فارس حاکم بود، به نتیجه نمیرسید؛ اکنون با توجه به ایجاد روابط دوستانه بین ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس بهویژه روابط دوستانه اخیر با عربستان و ایجاد سفارتخانه ایران در عربستان، سعی داریم که از سرمایهگذاری کشورهای حاشیه خلیج فارس استفاده کنیم.
حسینی در خصوص اقدامات صورت گرفته در راستای رشد و توسعه سرمایهگذاری خارجی خاطرنشان کرد: تلاش بر این است که تفویض اختیار خدمات ماده ۳۵ آییننامه تشویق و حمایت از سرمایهگذاری خارجی را برای استان دریافت کنیم. یعنی دستگاههایی که خدمات میدهند از جمله نیروی انتظامی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان سرمایهگذاری بتوانند خدمات خود را به دستگاههای استانی تفویض اختیار کامل کنند تا فرایند خدمات سرمایهگذارها تسهیل شود.
وی ادامه داد: استفاده از ظرفیت سرمایهگذاران مسلمانان منطقه خلیج فارس و همچنین برنامه ویژهای برای روابط اقتصادی با افغانستان از جمله سفر اخیر استاندار به هرات و کابل تاثیرات مثبتی را به همراه خواهد داشت. این موارد از جمله اقدامات صورت گرفته در راستای رشد و توسعه سرمایهگذاری خارجی است.
انتهای پیام