به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل نوبخت اژدری در جلسه ستاد زراعت استان که با محوریت گندم و با حضور مجری طرح گندم کشور، رئیس موسسه تحقیقات دیم کشور و جمع کثیری از مدیران اجرایی جهاد کشاورزی و محققین و کارشناسان فنی برگزار شد، گفت: دستاوردهای مراکز تحقیقاتی باید توسط کارشناسان ترویج و به بهترین نحو ممکن به کشاورزان منتقل شود تا آنان بتوانند با بکار گیری ارقام اصلاح شده و پر محصول و کم آب بر و رعایت اصول صحیح کاشت، داشت و برداشت حداکثر تولید را درواحد سطح برداشت نمایند.
این مقام مسئول با اشاره به محدودیت منابع آبی در بخش کشاورزی افزود: متأسفانه در سال زراعی اخیر ۲۲ درصد کاهش بارندگی نسبت به سالهای گذشته داشتیم و از طرف دیگر پراکنش بارندگی نیز در سطح مطلوب و قابل قبولی نبود و اکثر بارندگی ها زمانی اتفاق می افتاد که تأثیر در رشد فیزیولوژیکی محصولات زراعی نداشت.
اژدری اضافه کرد: یکی از مهمترین چالش های پیش روی بخش کشاورزی استفاده از ارقام سازگار با شرایط کم آبی و دیم می باشد که در همین خصوص از مراکز تحقیقات کشاورزی انتظار داریم معرفی این ارقام پر محصول و سازگار با شرایط اکولوژیکی دیم استان را در اولویت برنامه های کاری خود قرار دهند.
وی در خصوص وضعیت تولید گندم در سال زراعی گذشته بیان کرد: علیرغم اینکه در سال زراعی گذشته با چالش خشکسالی و کم آبی مواجه بودیم ولی بیش از ۲۸۰ هزار تن گندم از کشاورزان استان گندم خریداری و علاوه بر آن به میزان بیش از ۱۸ هزار تن گندم بذری از تولید کنندگان خریداری شد.
اژدری افزود: مطالبات تمامی گندمکاران بطور کامل پرداخت شده است و امیدواریم که برای سال زراعی آینده نیز دولت قیمت منصفانه و قابل قبولی را برای خرید گندم اعلام نماید تا کشاورزان زحمتکش و پر تلاش استان بتوانند با انگیزه کاری بهتر در سنگر تولید و خودکفایی به تلاش خود ادامه دهند.
وی اعلام کرد: طرحهای مهم و اساسی که بخش زراعت استان در دست اقدام دارد، اجرای الگوی کشت، کشت قراردادی و جهش تولید در دیمزارها می باشد و همه باید با همکاری یکدیگر این طرحهای ارزشمند را به بهترین نحو ممکن به پایان برسانیم.
انتهای پیام