فرهاد شیبک در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه کشاورزی و گردشگری دو ظرفیت ویژه و شاخص در استان گلستان است، اظهار کرد: شهرستان کلاله در شرق استان گلستان نیز از این قاعده مثتثنی نیست و با دارا بودن مناطق بسیار زیبا اعم از دشت، جنگل، چشمه سارها و تپه ماهورهای زیبا یکی از مناطق ویژه و پرطرفدار گردشگری در استان گلستان است.
وی منطقه گردشگری آقسو، چشمه زاو و به ویژه منطقه گردشگری خالد نبی را از مناطق ویژه و پرطرفدار گردشگری شهرستان کلاله برشمرد و افزود: در سالهای اخیر با توجه به گسترش فعالیت شبکههای فضای مجازی منطقه زیبای خالدنبی با جغرافیای کمنظیر، تپه ماهورهای زیبا و هزاران دره به شدت مورد استقبال گردشگران از سراسر کشور و دنیا قرار گرفته است.
فرماندار کلاله ادامه داد: ظرفیت بزرگ منطقه گردشگری خالد نبی، صنایع دستی نفیس کلاله، اسب اصیل ترکمن و آداب و رسوم و قومیتهای مختلف که در این شهرستان وجود دارد، سبب رشد قابل توجه صنعت گردشگری شهرستان کلاله در سالهای اخیر شده است.
۳۸ خانه بومگردی فعال در کلاله
این مقام مسئول با بیان اینکه شهرستان کلاله در حوزه بومگردیها رتبه اول استان گلستان را به خود اختصاص داده است، گفت: در حال حاضر بیش از ۳۸ بومگردی بهرهبرداری شده و فعال در شهرستان کلاله پذیرای گردشگران از سراسر دنیا هستند.
شیبک فضای ساده و باصفا و متناسب با زیست بوم منطقه کلاله که در خانههای بومگردی این شهرستان وجود دارد را عامل استقبال بالای گردشگران از سازههای بومگردی دانست و افزود: ۱۶ خانه بومگردی در دست احداث نیز در شهرستان کلاله وجود دارد که پس از تکمیل و بهرهبرداری به زودی کار خود را آغاز خواهند کرد.
فرماندار کلاله با اشاره به اینکه در سال گذشته بیش از ۸۰۰ هزار نفر در خانههای بومگردی شهرستان اسکان داده شدند، تصریح کرد: سال گذشته بیش از ۲۵۰ هزار مسافر از جاذبههای گردشگری این شهرستان به ویژه منطقه زیبای خالد نبی بازدید کردند.
وی دیوار تاریخی گرگان را یک ظرفیت بزرگ و بالقوه گردشگریی در شهرستان کلاله و استان گلستان برشمرد و افزود: در حال حاضر بیش از ۲۰۰ کیلومتر از دیوار تاریخی گرگان شناسایی شده که ۴۵ کیلومتر آن در شهرستان کلاله قرار دارد.
دیوار تاریخی گرگان ظرفیت گردشگری مغفول مانده
شیبک با بیان اینکه دیوار تاریخی گرگان از کوههای منطقه پیشکمر شهرستان کلاله تا دریای گمیشان امتداد دارد، گفت: در سالهای اخیر هفت مرحله کاوش با حضور دانشمندان آلمانی بر روی دیوار تاریخی گرگان صورت گرفته و بخشی از دیوار بیرون آمده که به گفته کارشناسان میراث فرهنگی بهترین نقطه برای بیرون کشیدن دیوار تاریخی گرگان در شهرستان کلاله قرار دارد.
فرماندار کلاله، دیوار تاریخی گرگان، منطقه خالد نبی کلاله، آرامگاه مختومقلی فراغی در شهرستان مراه تپه، مجموعه اسب و میدان اسب دوانی شهرستان گنبدکاووس در کنار هم در شرق استان گلستان را یک ظرفیت عظیم گردشگری دانست و افزود: اگر میراث فرهنگی و گردشگری به عنوان دستگاه متولی زیرساختهای گردشگری را ایجاد کند، استان گلستان به عنوان یک منطقه شاخص گردشگری در دنیا مطرح خواهد شد.
وی با بیان اینکه دیوار تاریخی گرگان بعد از دیوار تاریخی چین و آلمان سومین دیوار تاریخی مطرح و بزرگ دنیا است، گفت: دیوار تاریخی گرگان یک ظرفیت بزرگ گردشگری فراموش شده است که پرداختن به آن نیازمند جذب اعتبارات ملی است.
شیبک با اشاره به اینکه اعتبارات استانی برای احیاء دیوار تاریخی گرگان کفاف نمیدهد، گفت: اگر میراث فرهنگی استان گلستان، دیوار تاریخی گرگان را در سطح ملی معرفی و اعتبارات کافی جذب کند، تحول بزرگی در صنعت گردشگری استان گلستان اتفاق خواهد افتاد.
انتهای پیام