به گزارش ایسنا، سردار غلامرضا جلالی در نشست خبری به مناسبت هفته پدافند غیرعامل اظهار کرد: امسال برای اولینبار بعد از ۷۵ سال اشغال فلسطین که ارتش رژیم تلاش میکرد در مردم و کشورها رعب و وحشت ایجاد کند، شکست خورد، در حالی که با شکست ارتشهای عربی در جنگ ۶ روزه، اسرائیل برای خودش بازدارندگی ایجاد کرده بود و شاید ارتشهای عربی به دلیل همین شکستها از مقابله با اسرائیل طفره میرفتند.
وی افزود: این رژیم مدعی بازدارندگی در حوزه اطلاعاتی بود و تاکید میکرد هر توطئهای را در نطفه خفه کند و با استراتژی نظامی پیشدستانه جلو برود.
جلالی یادآور شد: بعد از آن که تفکر مقاومت با پیروزی انقلاب اسلامی بخصوص در لبنان توسعه پیدا کرد و تشکیل حزب الله با عملیات پیدرپی علیه آمریکا و اسرائیل توانست آنان را از لبنان بیرون کند. توسعه این تفکر در حماس و فلسطینیها که تا حدودی مذاکره را در دستور کار داشتند به رشد پروژه مقاومت در فلسطین انجامید.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور تاکید کرد: امروز بعد از ۷۵ سال همه استراتژیهای اسرائیل شکست خورده و یک تهاجم دریایی، زمینی و هوایی از سوس حماس شکل گرفته که موجب وارد شدن بزرگترین تلفات به رژیم صهیونیستی شده است.
وی افزود: در این مدل از جنگ تعریف برنده یا بازنده نیازمند مقداری صبر و تحمل است همانطور که در جنگ ۳۳ روزه هم اسرائیل به همه خواستههای حزبالله تن داد، امیدواریم این اتفاق برای حماس هم رخ دهد.
در طول یک سال ۱۰ حمله سایبری را کشف و خنثی کردیم
جلالی با بیان اینکه «در طول یک سال ۱۰ حمله سایبری را کشف و خنثی کردیم»، اظهار کرد: ما با همکاری سازمان اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات این ۱۰ حمله سایبری را خنثی کردیم و در یک نمونه با گزارشی که از این دو نهاد اطلاعاتی به دست ما رسید مشخص شد که در آینده نزدیک حتما به سامانه زیرساختی دیسپچینگ برق حمله میشود. این آسیبپذیریها را بررسی کردیم و ۱۶ اقدامات عملیاتی تدوین شد و با یک اقدام کارشناسی این حمله خنثی شد.
جلالی ادامه داد: در حوزه پدافند سایبری اقدامات راهبردی انجام دادیم. بخش عمدهای از مشکلات سادهای که در این حوزه وجود داشت را با آموزش حل کردیم.
سال گذشته ۸۰ درصد حملات دیداس با محصولات بومی دفع شد
وی با بیان اینکه «در حوزه حفرههای امنیتی به این نتیجه رسیدیم که باید محصولات داخلی داشته باشیم»، تاکید کرد: در نتیجه با همکاری شرکتهای دانشبنیان و وزارت دفاع ۳۰۰ محصول بومی در این حوزه تهیه کردیم و سال گذشته ۸۰ درصد حملات را با این محصولات دفع کردیم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل ادامه داد: در زمینه کاداس هم هفت محصول تاییدشده در اختیار داریم. در حوزه ضد بد افزار دارای محصولات رنج چهار و پنج هستیم و برای دفع حملات سایبری از آنها استفاده کردیم.
جلالی اظهار کرد: از دیگر اقدامات در این حوزه راهاندازی مرکز ملی دفاع سایبری کشور است که مطالعات آن بیش از دو سال طول کشیده است و طی چند ماه آینده راه اندازی میشود.
وی با اشاره به اقدامات سازمان پدافند غیرعامل در زمینه فناوری هستهای، گفت: تجهیزات تشخیص پرتوهای هستهای که بسیار پیشرفته هستند را تولید کردیم و در اختیار استانهایی که دارای تاسیسات هستهای هستند، گذاشتهایم.
در استانهای مرزی با ارمنستان زیرساختهای پدافند هستهای تاسیس کردیم
رئیس سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینکه «در جنگ قرهباغ نگران تاسیسات هستهای ارمنستان که در ۶۰ کیلومتری مرز ایران قرار دارد، بودیم»، اظهار کرد: در استانهای مرزی با این کشور زیرساختهای پدافند هستهای پیشبینی و در تبریز قرارگاه پدافندی پرتوی تاسیس کردیم.
وی ادامه داد: در استانهای تهران، مرکزی، اصفهان و بوشهر قرارگاه تهدیدات پرتوی و اورژانس هستهای ایجاد و سعی کردهایم الزاماتی که آژانس بینالمللی انرژی هستهای برای ما مشخص کرده را انجام دهیم.
تلاشهای دشمن برای حملات سایبری پس از عملیات طوفان الاقصی دفع شد
جلالی در پاسخ به پرسشی درباره احتمال وقوع حملات سایبری به زیرساختها در پی تهدیدات مطرحشده، اظهار کرد: در این دو هفته اخیر و پس از عملیات طوفان الاقصی دشمن تلاشهایی برای حملات سایبری انجام داد که همه آنها دفع شد البته ما در این مدت هوشیار و آمادهباش بودیم و همچنان هوشیاری خود را حفظ میکنیم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه «سال گذشته درگیر تهدید ترکیبی دشمن شدیم»، یادآور شد: تلاش کردیم تا الگوی این تهدیدات کشف و راه مقابله با آن بعنوان یک الگو تعریف شود. در این زمینه در ابتدا غافلگیر شدیم اما در ادامه با استخراج الگوی مناسب مقابله با آن توانستیم بر تهدیدات غلبه کنیم و در سالگرد آن رخدادها هم شاهد بودیم که با اجرای آن الگو اتفاقی پیش نیامد.
وی همچنین با اشاره به برگزاری هفته پدافند غیرعامل در سطح کشوری، گفت: بیش از ۵ هزار برنامه در پنج سطح برای هفته پدافند غیرعامل در نظر گرفته شده است. در حوزه پدافند سایبری بررسی انواع جنگهای سایبری در ستور کار است. در حوزه پدافند زیستی تلاش تجربیات مقابله با کرونا در نظامنامههای عملیاتی و زیرساختی ثبت میشود. در اوایل بیماری کرونا برای اولینبار به آزمایشگاههای سطح سه، دست پیدا کردیم. در حوزه زیرساختاری نیازمند بازسازی نظام واکسن و دیدهبانی سلامت هستیم. در حوزه عملیاتی بررسی برنامههای عملیاتی در حوزه زیستی را بر اساس تکالیف قانونی دنبال میکنیم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل با اشاره به اقدامات این سازمان در استانها، اعلام کرد: اکنون در برخی استانها مانند سیستان و بلوچستان با پشه آئدس که قابلیت انتقال چند نوع بیماری خطرناک را دارد، در حال مقابله هستیم.
جلالی ادامه داد: طرح ملی پدافند غیرعامل برای حفاظت از زیرساختهای حساس و حیاتی تدوین و تصویب شده است و طرح پدافند غیرعامل ۳۰ استان کشور هم تدوین شده است. همین طرح برای ۵۵ شهر بالای ۲۰۰ هزار نفر در حال انجام است که برای ۱۸ شهر به نتیجه رسیده و ابلاغ شده است.
تا نیمه اول سال آینده همه محصولات دفاعی را به هوش مصنوعی مجهز میکنیم
وی در پاسخ به پرسشی درباره استفاده از هوش مصنوعی در محصولات دفاعی، گفت: باید همه محصولات دفاعی را مجهز به هوش مصنوعی کنیم و امیدواریم در نیمه اول سال آینده به این هدف دست پیدا کنیم.
برای پنج مرکز زیارتی طرحهای پدافند غیرعامل پیشبینی کردیم
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با یادآوری حادثه تروریستی بارگاه شاهچراغ، گفت: بعد از این حادثه برای بارگاه امام رضا، حضرت معصومه، شاهچراغ، امام راحل و مسجد جمکران طرحهای پدافند غیرعامل پیشبینی کردیم.
جلالی با بیان اینکه مطابق قانون، مسئول پدافند غیرعامل هر دستگاهی مسئول آن دستگاه است، یادآور شد: در استانها هم شخص استاندار این مسئولیت را برعهده دارد. در چند سال گذشته ۱۰ نظام عملیاتی در پدافند غیرعامل تدوین شده که مشخص میکند همگام با اقدامات دستگاههای نظامی چه اقداماتی به عهده دستگاههای غیرنظامی است. علاوه بر این طرح خروج مراکز پرخطر از شهرها را دنبال میکنیم تا با فوریت به نتیجه برسد.
وی با تأکید بر اینکه مدرنترین درمانگاه تخصصی درمان مصدومان شیمیایی منطقه را در اختیار داریم، یادآور شد: مسئولان سازمان گسترش سلاحهای شیمیایی هفته گذشته از این مرکز بازدید کردند. در تهران سه بیمارستان و در هر استان که مستعد تهدید شیمیایی است نیز یک بیمارستان برای درمان مصدومان شیمیایی تعیین کردیم.
انتهای پیام