دکتر ابراهیم محمدیمنش یکشنبه ۳۰ مهر در آیین بزرگداشت شهید «احمدرضا احدی» که با حضور معاون آموزشی وزارت بهداشت و جمعی از نیروهای نظامی و انتظامی و خانواده معظم ایثارگران و شهدا در سالن شهید حیدری دانشگاه ملایر برگزار شد، افزود: ۱۴۰۰ سال از ظهور اسلام میگذرد و این دین مبین، یک جریان تاریخی را رقم زده است.
وی بیان اینکه جریان انقلاب اسلامی و راه شهید احدیها و مسیر شهید قاسم سلیمانیها همچنان ادامه دارد، تصریح کرد: به طور قطع جایگاه تاریخی که ما اکنون در آن قرار داریم، صدها سال بعد میتواند برای آینده جهان هستی اثرگذار باشد.
محمدیمنش با تأکید بر اینکه امروز «انسانیت» به کلیدیترین موضوع تبدیل شده است، خاطرنشان کرد: ما ضمن محکوم کردن اقدامات وحشیانه رژیم غاصب اسرائیل، با ملت مظلوم غزه و فلسطین همدردی میکنیم.
وی در بخش دیگری با بیان اینکه قرار است امروز با محوریت همایش بزرگداشت شهید احمدرضا احدی فعالیت علمی و پژوهشی کلیدی در عرصه شهید و شهادت در دانشگاه ملایر آغاز شود، افزود: در تلاش هستیم یک فیلم سینمایی در مورد شهید احدی و مجموعه شهدای جوان ملایر بسازیم که به طور قطع حمایت مدیریت شهرستان را میطلبد.
محمدیمنش اظهار کرد: پرداختن به نقش و جایگاه اثرگذار شهدا و تبیین سیره عملی آنها در عرصه خدمت رسانی به بشریت و انقلاب اسلامی و همچنین آغاز فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی دانشگاه با رویکردی جدید در این همایش کلید میخورد.
اسلام امروز در اوج قدرت است
فرماندار ملایر نیز با تأکید بر اینکه در هیچ عرصه تاریخی به اندازه امروز اسلام قدرتمند نبوده است، گفت: پیروزی با مردم مظلوم غزه و فلسطین است و امروز مسلمانان جهان از مرزهای اربعین عبور کردهاند و به مرزهای فلسطین رسیدهاند.
سلمان اسماعیلی با اشاره به وصیت تاریخی و تک جملهای شهید احمدرضا احدی در زمینه پشتیبانی به ولایت فقیه، افزود: ما وصیت شهید احدی را بر چشم گذاشته و آمادگی داریم در صحنه دفاع از غزه حاضر شویم و اگر مقام معظم رهبری امر کنند چندین لشگر از ملایر برای دفاع از جبهه غزه عازم میشوند.
وی ضمن تقدیر از بانیان و حامیان این مراسم بزرگداشت تصریح کرد: جای برگزاری چنین همایش باشکوهی در سطح شهرستان خالی بود.
اسماعیلی اظهار کرد: بنده با مطالعه کتاب حرمان هور و مجموعهای متشکل از دست نوشتههای فوق العاده شهید احدی و طی جلساتی که با همرزمان و رفقای شهید داشتم شناخت نسبی نسبت به وی پیدا کردم، و امروز باید اذعان کنم شهید «احمدرضا احدی» شخصیتی گمنام، عارف، ادیب و استثنایی بود.
فرماندار ملایر با تأکید بر اینکه شهید احدی جزو شهدای ممتاز ما در عرصه ادبیات دفاع مقدس است، تصریح کرد: وی ۲۰ سال و پنج ماه عمر کرد و کل وصیتنامه این شخصیت برجسته، تنها یک جمله است که خلاصه عمر با برکت اوست.
وی با مطرح کردن این سوال که آیا ما به وصیتنامه شهید احدی مبنی بر اینکه «نگذارید حرف امام زمین بماند و پشتیبان ولایت فقیه باشید»، عملکرد کردهایم یا نه؟، افزود: ما امروز عمده منویات ولایت فقیه را اجرایی کردهایم و نمونه آن را میتوان در کنگره میلیونی اربعین حسینی و اجتماع استشهادی رزمندگان اسلام برای دفاع از فلسطین مشاهده کرد.
شاخصه نخبهگری «عمل به وظیفه» است
در ادامه برادر شهید احمدرضا احدی با تأکید بر اینکه از شاخصههای این شهید بحث نخبگی او در زمینههای مختلف است، افزود: «نخبه» به کسی میگویند که در هر زمان و موقعیتی وظیفه خود را به خوبی بشناسد و به آن عمل کند.
احدی بیان کرد: اگر ما در زندگی شخصی و اجتماعی خود به این حد از درک و بلوغ برسیم که در چه جایگاهی قرار داریم و وظیفهمان چیست و بدان عمل کنیم، این همان شاخصه نخبه گریست.
وی با تأکید بر اینکه ما به عنوان خانواده شهید امروز به دنبال وجه دیگری از گرامیداشت شهدا هستیم، افزود: بعد از گذشت ۴۰ سال خانوادههای شهدا دیگر نگران مسأله شهادت نیستند بلکه دغدغه ما این است که «آیا راه شهید راه این شهدا طی شده است یا نه؟»
برادر شهید احدی با بیان اینکه «احمدرضا» قبل از شهادتش برادر ما بود و بعد از شهادتش برادر همه ملت ایران شد، افزود: آثار ادبی و دست نوشتههای احمدرضا در کل کشور کم نظیر بوده و وی جزو شهدای نخبه در عرصه ادبیات دفاع مقدس به شمار میرود.
وی با تأکید بر اینکه «احمدرضا» مولانا و حافظ زمان خودش بود و معتقدم که دستنوشتههای بینظیر او به وی الهام میشده است، اظهار کرد: نگارش چنین مطالب پخته و کم نظیری در سن ۲۰ سالگی، بسیاری از اساتید را متعجب میکند و در آثارش مشاهده میکنیم که احمدرضا نگاه خاصی به عناصر هستی داشت.
شهید احمد رضا احدی مرد میدان عمل بود
در ادامه یکی از همرزمان دوران دفاع مقدس شهید احمدرضا احدی و جانباز دفاع مقدس به بیان خاطراتی از این شهید بزرگوار پرداخت و گفت: در دوران که در معیت شهید احدی بودم عمیقاً به این یافته رسیدم که «احمدرضا» مرد میدان عمل بود عمل به تکلیف و وظیفهاش در اولویت قرار داشت.
حاج کریم مطهریمؤید، فرمانده گردان غواصی دوران دفاع مقدس اظهار کرد: احمدرضا از ۱۵ سالگی عازم جبهههای جنگ شد و شجاعانه در بسیاری از عملیاتها حضوری موفق داشت.
وی با بیان اینکه همه تصور میکردند بعد از کسب رتبه نخست در رشته پزشکی دانشگاه شهید بهشتی تهران شهید احمدرضا احدی جبهه را رها میکند، ادامه داد: شور و شوق احمدرضا به حضور در عملیاتها بیشتر از گذشته شده بود.
مطهری با اشاره به اینکه سال ۱۳۶۵ یکی از سالهای بسیار تاثیرگذار در هشت سال دفاع مقدس بود، افزود: سختترین بمبارانهای دوران دفاع مقدس در این سال توسط صدام رقم خورد، همچنین بیشترین ترورهای گروههای گروهکهای سیاسی در طول تاریخ انقلاب در سال ۶۵ اتفاق افتاده است.
این همرزم شهید احدی یادآور شد: در سال ۱۳۶۵، ۱۱۰ گردان در قالب ۱۱ لشگر از نیروهای عراق مرزهای ما را مورد حمله قرار دادند و بمبارانهای صدام ۲۰۰۰ مصدوم شیمیایی بر جای گذاشت، از سوی دیگر کشورهای جهان قیمت هر بشکه نفت را تا هفت دلار کاهش داده بودند که تهدیدی جدی برای اقتصاد ایران به شمار میرفت و بسیاری از بیمارستانها و مراکز حساس کشور، توسط نیروهای بعثی بمباران شد.
مطهری با اشاره به اینکه در این شرایط سخت احمدرضا احدی به همراه دوست و همرزم شهیدش «داریوش ساکی» در نهایت سختی و دشواری عازم عملیاتی حساس در جزیره مجنون شدند، افزود: در آن برهه حساس حضور این شهدا در شرایط سخت جبهه یک عمل احساسی نبود بلکه آنها عمیقاً به این باور رسیده بودند که برای دفاع از میهن و خانواده و آرمانهای خود باید در جبههها حضور داشته باشند و با دشمن بجنگند.
این جانباز دفاع مقدس با اشاره به اینکه همه شهدای ما به خانواده و عزیزان خود تعلق خاطر داشتند، افزود: احمدرضا و همرزمانش به این درجه از پختگی و تعالی رسیدند که تعلقات دنیوی را پشت سر گذاشتند و عمل به وظیفه و تکلیف الهی را در اولویت قرار دادند.
مطهری، مطالعه دقیق دست نوشتههای شهید احدی در قالب کتاب هرمان حور را به نسل جوان و اساتید دانشگاه توصیه کرد و افزود: آنهایی که به فرمان ولی شان بیدار نشوند، زیر لگدهای دشمنان بیدار خواهند شد.
گفتنی است؛ در پایان مراسم هدیه یادبود مراسم بزرگداشت دانشجوی نخبه شهید احمدرضا احدی از طرف مسئولان به مادر بزرگوار این شهید و برادر وی تقدیم شد.
انتهای پیام