محمد سپهر، ایرانشناس، امروز یکشنبه ۳۰ مهر، در آیین رونمایی از این کتاب اظهار کرد: این کتاب باید به عنوان یک ماخذ برای استان مرکزی در نظر گرفته شود، این کتاب کاملا عملیاتی است و زحماتی زیادی برای آن کشیده شده است.
وی افزود: سابقه استان مرکزی مربوط به ۱۵ هزار سال پیش است و تپه های تاریخی در بخشی از استان از جمله شهر ساروق دیرینگی این استان را ثابت می کند.
این ایران شناس ادامه داد: شهر اراک در دوره باستان، از ساتراپ های بسیار مهم در دوره مادها بوده که پهناوری زیادی در آن زمان داشته است. آتشکده موجود در نیمور نیز هفتمین آتشکده بزرگ ایران در دوره ساسانیان است.
سپهر اضافه کرد: در دوره قاجار به ویژه مشروطیت، مردم اراک فعال بودند و همزمان با این دوره فعالیت های سیاسی زیادی داشتند و انجمن های زیادی در این دوره تشکیل شده بود. اراک به دلیل وجود مهاجرین در دوره قاجار لطمه زیادی را متحمل شد.
وی بیان کرد: در دوره قاجار ۵۰ شرکت خارجی در اراک فعالیت داشتند که نشان می دهد این شهر یکی پیشروترین شهرهای کشور بوده که اکنون نیز این شهر از لحاظ صنعتی و تجاری حرف هایی برای گفتن دارد.
سپهر در خصوص کتاب ادامه داد: مباحث این کتاب از اقلیم شروع شده و تا آداب و رسوم پیش رفته است، نقاط قوت این کتاب بسیار بالا و باارزش است.
پیمانه پژوهشفر، پژوهشگر کتاب بوم شناسی فرهنگی استان مرکزی، نیز در این آیین گفت: فصل اول مربوط به اقلیم و جغرافیای استان، فصل دوم تاریخچه، فصل سوم مشاغل قدیمی استان، فصل چهارم بوم شناسی، فصل پنجم طبیعت، فصل ششم حیوانات و رابطه انسان و حیوان و فصل هفتم در خصوص سنگ نگاره های استان است.
وی با بیان اینکه در این کتاب از ۸۲ منبع استفاده شده است، افزود: این تحقیق ۱۰ سال طول کشیده اما ویرایش کتاب از سال ۹۸ آغاز شده است.
این رونمایی به مناسبت هفته فرهنگی اراک انجام شد.
انتهای پیام