بلندمرتبه‌سازی در مشهد چه ضرورت‌هایی دارد؟

مدیرکل طرح‌ها و مطالعات شهری شهرداری مشهد ضرورت‌های طرح بلند مرتبه‌سازی را تشریح کرد.

حجت فرقانی شامگاه شنبه ۲۹ مهر ماه، در نخستین نشست «ضرورت بلندمرتبه‌سازی» که برای ارائه نتایج طرح بلند مرتبه‌سازی شهر مشهد برگزار شد، با اشاره به اینکه مطالعات طرح بلند مرتبه‌سازی شهر مشهد از یک سال پیش آغاز شده است، عنوان کرد: طرح بلند مرتبه سازی جزو اسناد جامع بوده و الزامات قانونی برای آغاز مطالعات این طرح داشته‌ایم. در واقع طرح بلند مرتبه‌سازی طبق ابلاغیه‌های شورای عالی شهرسازی و ‌معماری از اسناد جامانده طرح جامع بود و باید مطالعات آن انجام می‌شد.

وی در خصوص ضرورت بلند مرتبه‌سازی در شهر مشهد، تصریح کرد: بلند مرتبه‌سازی‌هایی که تاکنون در شهر مشهد انجام شده با پراکندگی زیادی روبه‌رو است. این نوع پراکندگی‌ موجب نارضایتی زیادی در بین شهروندان شده بود. ما برای رفع دغدغه شهروندان و اینکه بلند مرتبه‌سازی‌ها در لبه‌ها و پهنه‌های مشخصی انجام شود لازم دانستیم مطالعات طرح بلند مرتبه‌سازی را آغاز کنیم. نتایج این مطالعات در سایت معاونت شهرسازی بارگزاری شده است.

مدیر کل طرح‌ها و مطالعات شهری شهرداری مشهد با اشاره به نقش سرمایه‌گذاران در شهرهای بزرگ مثل مشهد، خاطرنشان کرد: سرمایه گذارانی که می‌خواهند در مشهد سرمایه‌گذاری کنند نیازهای زیادی را مطرح کرده‌اند. در نتیجه ما باید یک پاسخ منطقی برای نیازهای آن‌ها داشته باشیم. از آنجا که پاسخ منطقی بدون در نظر گرفتن تمام جوانب و برنامه‌ریزی در خصوص بلندمرتبه‌سازی امکان پذیر نیست، موضوع به این سمت رفت که ما با یک برنامه‌ریزی مناسب مطالعات طرحی را آغاز کنیم که پاسخگوی نیازهای سرمایه‌گذاران باشد.

فرقانی با یادآوری اینکه شهر مشهد در اسناد بالادستی به عنوان یک شهر تاثیرگذار در سطح بین‌المللی تعریف شده است، اضافه کرد: باید شرکت‌های بزرگ و بین‌المللی تجاری بتوانند در مشهد مستقر و دفتر کار تجاری داشته باشند. این موضوع سومین ضرورت به آغاز مطالعات بلند مرتبه‌سازی بود.

وی افزود: بنا به دستورالعمل ابلاغ شده شورای عالی شهرسازی و معماری کشور، مجوزهای ساخت ساختمان‌هایی که به صورت بلند مرتبه و با ارتفاع بالای ۲۷ متر یا ۸ طبقه باشد در صورتی داده می‌شود که در یک فرایند طولانی، سلسله مسائلی در حوزه‌های مختلف زیست محیطی، تاسیسات و تجهیزات زیربنایی، گسل‌ها، مسائل زمین شناسی، آلودگی هوا، مسائل اجتماعی و سایر مسائل بررسی شود. این مساله در قالب یک طرح قابل بررسی است که بر اساس آن کل سطح شهر مشهد را از تمام جنبه‌ها مورد بررسی قرار دهیم و در نهایت مکان‌هایی که امکان بلندمرتبه سازی وجود دارد به طور دقیق مشخص کنیم و در همان اراضی مجوزهایی برای بلند مرتبه‌سازی داده شود.

مدیر کل طرح‌ها و مطالعات شهری شهرداری مشهد با اشاره به افزایش قیمت اراضی سطح شهر مشهد به عنوان مساله دیگر در حوزه ضرورت مطالعات طرح بلندمرتبه‌سازی، عنوان کرد: در حال حاضر محدوده شهر مشهد بسته شده و ما نمی‌توانیم به صورت زیادی محدوده شهر مشهد را از اطراف گسترش دهیم. بنابراین محدوده شهر مشهد امکان گسترش بیش از این را ندارد. همچنین ما برای افزایش هرساله جمعیت شهر مشهد به صورت رشد طبیعی و افزایش جمعیت ناشی از مهاجرت، نیاز داریم که سطح ارتفاع طبقات را در شهر مشهد افزایش دهیم که این موضوع در قالب طرح بلند مرتبه‌سازی قابل برنامه‌ریزی خواهد بود.

فرقانی ادامه داد: در ضوابطی که در طرح بلندمرتبه سازی تعریف شده است ۴۰ درصد از کل فضا باید به صورت فضای سبز عمومی و در اختیار مردم‌ قرار بگیرد. بر این اساس ما می‌توانیم از این فضا برای جبران بخشی از کمبود سرانه‌های خدماتی که در سطح شهر در طرح‌های تفصیلی با آن مواجه هستیم استفاده کنیم.

وی خاطرنشان کرد: اگر قرار است در مشهد ساختمان بلند مرتبه‌ای ساخته شود باید در قالب ضوابط خاصی باشد و شهروندان نسبت به اینکه چه پهنه‌هایی برای بلندمرتبه سازی برنامه‌ریزی شده است اگاه باشند.

مدیر کل طرح‌ها و مطالعات شهری شهرداری مشهد ضمن یادآوری اینکه طرح بلندمرتبه‌سازی به صورت کامل در سایت معاونت شهرسازی بارگزاری شده است، گفت: مصاحبه‌های زیادی نیز در این خصوص انجام شده است. همچنین مطرح شده است که افراد می‌توانند در این خصوص با نظرات خود نسبت به تکمیل این طرح به ما کمک کنند. علاوه بر آن جلسات بعدی در این خصوص با همکاری جهاد دانشگاهی برگزار خواهد شد که همه افراد وپژوهشگران می‌توانند در این جلسات حضور پیدا کنند.

طرح بلندمرتبه‌سازی در دسترس برای تمام شهروندان است

جواد اصغری، معاون شهرسازی ومعماری شهرداری مشهد نیز در این جلسه عنوان کرد: ‌خروجی این جلساتی که در حوزه بلندمرتبه‌سازی است به نفع شهر و شهروندان خواهد بود.‌ به سرانجام رسیدن طرح‌های تفصیلی یکی از اتفاقات خوب در این دوره بود.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا طرح بلندمرتبه‌سازی به جهت پاسخ به نیازهای درآمدزایی شهرداری مشهد تهیه می‌شود؟ خاطرنشان کرد: آیا اگر چنین برنامه‌ای داشته باشیم چیز بدی است؟ بهتر بود اینگونه سوال شود که زمان‌بندی اجرای طرح تا کی است؟ آیا زمانبندی اجرای این طرح کوتاه‌مدت است میان مدت است یا بلند مدت؟ بنابراین در درجه اول این پرسش را در نظر بگیرید که آیا اگر چنین برنامه‌ای وجود داشته باشد چیز بدی است؟ ثانیا باید زمانبندی آن مشخص شود.

معاون شهرسازی ومعماری شهرداری مشهد با اشاره به موارد مطرح شده در مورد ابعاد مختلف طرح بلندمرتبه‌سازی، ادامه داد: به هرحال اقتصاد شهر یکی از موضوعاتی است که مدیریت شهری به دنبال آن است.

اصغری خاطرنشان کرد: قطعا در مشهد باید یک سری بسته‌هایی داشته باشیم که به واسطه آن پاسخگوی نیازهای سرمایه‌گذارانی باشیم که برای سرمایه‌گذاری مراجعه می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه طرح بلندمرتبه سازی در حال مطالعه بوده و هنوز چیزی در آن نهایی نشده است، اظهار کرد: این طرح در سامانه بارگذاری شده و قابلیت دسترسی برای تمام شهروندان را دارد. ما حتما از نقطه نظرات هرکدام از شهروندانی که در این خصوص مباحثی داشته باشند بهره می‌گیریم. 

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۳۰ مهر ۱۴۰۲ / ۱۰:۳۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402073021240
  • خبرنگار : 50614