مدیرکل امور حقوقی و مجلس سازمان ملی استاندارد ایران:

تنها مرجع صدور نشان «حلال» استاندارد است/ اعطای نشان حلال «دل‌بخواهی» نیست

مدیرکل امور حقوقی و مجلس و سرپرست دفتر امور حلال و روابط بین الملل سازمان ملی استاندارد ایران از دخالت بعضی دستگاه ها و مجموعه ها در صدور نشان «حلال» انتقاد کرد و گفت: سازمان ملی استاندارد ایران بر اساس قانون تنها مرجع صدور و درج این نشان است.

سید ابراهیم ابراهیمی ۲۹ مهرماه  در آیین بزرگداشت روز جهانی استاندارد که در بجنورد برگزار شد، اظهار کرد: نشان حلال، یک نشان یک طرفه و ساده نیست که بتوان آن را دل‌بخواهی صادر و روی محصولات درج کرد. بلکه شرایطی دارد که اگر رعایت نشود، آن محصول مورد استقبال کشورهای مقصد صادرات قرار نمی گیرد.

وی ادامه داد: ماهیت خصوصی برخی مجموعه ها همانند اتاق بازرگانی ممکن است سبب تضاد منافع شود و در نهایت کالای با کیفیت تولید یا صادر نشود. همچنین سازمانی همانند غذا و دارو نیز مسئول صدور گواهی حلال است نه مسئول درج آن روی محصولات.

وی با بیان اینکه سازمان ملی استاندارد تنها سازمان رسمی کشور است که می تواند نشان حلال برای تولید کنندگان صادر کند، افزود: سازمان ملی استاندارد در کیفیت بخشی به محصولات نقش فعال و سازنده ای دارد و تنها سازمانی است که موفق به کسب جایزه کیفیت شده است.

ابراهیمی ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۱۲ کشور غیر اسلامی در خواست همکاری با دفتر امور حلال ما را دارند و تراکنش های مالی در کالاهای حلال بسیار بالاست.

مدیرکل امور حقوقی و مجلس و سرپرست دفتر امور حلال و روابط بین الملل سازمان ملی استاندارد ایران گفت: گردش مالی در بازار بزرگ حلال در دنیا، سالانه بیش از دو هزار و ۸۰۰ میلیارد دلار است که سهم مواد غذایی در آن یک هزار و ۶۰۰ میلیارد دلار برآورد می شود.

وی بیان کرد: سهم ایران نیز در این بازار باید بیش از ۱۰ درصد باشد اما صرفا یک درصد است و ما تلاش داریم با اقدامات مناسب آن را ارتقاء دهیم.

وی تصریح کرد: در بین ۱۰ کشور صادر کننده نشان حلال، حتی یک کشور اسلامی وجود ندارد اما بازار جهانی حلال را به خود اختصاص داده اند. همچنین در بین شش کشور وارد کننده محصولات حلال نیز کشور اسلامی وجود ندارد و این موضوع نشان می دهد باید نقش خود را در بازارهای جهانی حلال بهبود ببخشیم.

ابراهیمی همچنین از رشد ۷۰۰ درصدی صدور نشان حلال در کشور خبر داد و گفت: در سال ۱۴۰۰ تنها ۸۰ کالای ایرانی دارای نشان حلال بودند که در سال ۱۴۰۱ شاهد رشد ۷۰۰ درصدی اعطای این نشان در کشور بودیم و برای سال جاری نیز صدور یک هزار نشان حلال هدف گذاری شده است.

وی اظهار کرد: خراسان شمالی ظرفیت و پتانسیل بسیار خوبی برای فعالیت در حوزه حلال دارد و جایگاه آن در بخش صادرات محصولات حلال، ویژه است. خراسان شمالی با ۳۵ کشور ارتباط تجاری دارد و می تواند در صادرات محصولات و خدمات استاندارد نقشی تاثیر گذار داشته باشد.

این مسئول خاطرنشان کرد: خدمات حلال از جمله گردشگری حلال، بیمه حلال و خدمات بیمارستانی و پزشکی حلال بازار بسیار مناسبی در جهان دارد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۹ مهر ۱۴۰۲ / ۱۵:۳۷
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1402072920790
  • خبرنگار : 50444